miercuri, 30 decembrie 2009

Ultima postare din 2009

Aceasta ultima postare (ultima pe 2009, ca nu ma las de scris cum m-am lasat de tigari) trebuia sa fie mult mai lunga... sa scriu eu de ce n0-am mai scris, sa scriu despre N chestii... ca fix N s-au intamplat in ultimele... 1-2-3 saptamani sau cate naiba sunt de cand n-am mai postat p-aici.

Promit ca o sa editez cand revin de la munte, si desi o sa editez in 2010 (ce aiurea mi-e sa scriu 2010), voi asterne in aceasta postare ganduri din 2009. Am sa scriu ce m-a taiat capul in ultimele 2 saptamani, ca eu tin minte ce voiam sa scriu... si-am vrut sa tot scriu de vreo 4-5 ori.

Pana atunci (la editare adica), va urez tuturor astora care ajungeti p-aici... La multi ani! Si am mai multe ganduri... ca na, la fiecare sfarsit de an facem bilantul si ne facem vise.
Stiti vorba aia de dinainte de '89 cu anul mediu? Gen...
"- Cum vi s-a parut 2009?
- Pai... un an mediu...
- Cum adica... "un an mediu"?
- Adica mai bun decat 2008 si mai prost decat 2010"
Speram ca nu va fi asa. E doar o gluma, ce mama ma-sii...

Va doresc ca tot ce v-ati propus fix acum un an pentru 2009 si-a ramas neimplitit sa vi se implineasca inainte sa ajungeti sa faceti asta (adica sa va propuneti) in urmatorul decembrie.
Nu-mi pot permite sa va urez sa vi se mareasca salariile... dar va urez sa nu vi se micsoreze salariile.
Va doresc sa aveti luciditate cand va ganditi ce va doriti de la 2010. Daca n-o fi bun financiar... macar in dragoste sa aveti succes. Sa va insurati pe capete, ca sa am la cin' sa joc brasoveanca si dansul pinguinului. Sa fiti sanatosi si sa fiti feriti de toate bolile de care am crezut eu ca sufar in 2009 (deci aveti imunitate garantata pentru 90% din boli), sa va lasati de fumat astia care fumati... si consumati fibre, ba!

Sa ne auzim cu bine la anu' pe vremea asta... cand sper sa fac bagaje nu pentru munte, ci pentru Mexic, Thailanda, Brazilia sau Maroc.

Acum... tre' sa ma intorc la treaba... "si-s grabita, si-s grabita, ca mi-e casa ne-ngrijita, si mi-s rufele la soare, si copiii-mi cer mancare". Pa! Va pup!

Nicu le stie p-astea... ca-mi adusei aminte de doamna procuror si de cantecele ei... "Dar-ar naiba-n tine dragoste", "Trenule, masina mica", "Mai tii minte mai draga Marie", "Marie si Marioara"... Mersi, Nicu. La multi ani!

luni, 14 decembrie 2009

Cedry2k - Poezie Balistica

A fost o "postare anterioara" in care pusasem afisul concertului de lansare a albumului "Poezie balistica". O sa-l sterg imediat dupa ce-l public p-asta. Aseara a fost lansarea. Am fost acolo, in mare inghesuiala care l-a mirat pana si pe Cedrea care la un moment-dat ii saluta verbal pe cei din spate... "pe care nu-i vad. Si asta asteptam de mult". Eu tot intre aia din spate am fost, pentru ca mai in fata nu puteai ajunge. Cred ca au fost vreo 600-700 de oameni. Ce-i drept, cea mai mare parte a publicului... a fost non-rap. Poate doar mi s-a parut... dar asa am vazut eu.
Mi s-a parut ca a tinut prea putin. Am impresia ca au fost vreo 7-8 piese. Bine, astea in afara de Specii sau CTC. Important e ca s-a auzit bine si ca pe ecranele laterale au fost imagini marfa. Oricum... concertul conteaza in sensul ca a fost, ca ne-a mai scos p-afara. Despre album vorbim aici.
L-am ascultat de vreo 2-3 ori cap-coada. Per ansamblu, mi se pare un album mai bun decat "Alchimia veninului". De ce? Pentru ca are mai multe piese bune, iar mesajul parca e "scuipat" mai bine. Mesajul in general e acelasi, dar zis intr-o alta forma... e ambalat mai bine, e mai dur si mai revolutionar.

Ce-mi place:

Balboa. Primul track. Apropo: albumul n-are intro, n-are outro... ceea ce e bine. E un fel de "Profil", a autodescriere care merge perfect in loc de intro. Negativul rupe.
Berceni Progresu. E cartieru' ala... in care-ajungi pe Sos. Giurgiului dupa ce treci de CityMall, unde lumea traieste-n saracie... periferic asa. E ca orice cartier periferic bucurestean. E ca in Macaralei, e ca in Vergului-Pantelimon, ca-n Tei, Colentina sau Baicului... sau Ferentari.
"E Berceni - Progresu... timpu' trece, dar nu ia cu el deloc stresu'
E contextu' care-ti cere sa-nveti cat mai repede sa te doara-n pula de restu'"


Cancer. Ma bucura fiecare strofa noua scuipata de AxeS. Strofa lui Cedrea rupe norma... sa citez? Pai va rupe-n doua daca citez... Dar sa citez:

"...istituind si sfidand embargo-uri,
debarcand bibelori pe tocuri in cazinouri,
criminali periculosi in bungalouri,
triviali, scarbosi, alimentand argoul,
pe strazi umbrite de cladiri mari de birouri,
ce-ascund contabili creieristi ce-ncearca s-ascunda zerouri
de parca n-ar fi scris stiloul...
birouri pline de tarfe penale ce se-ascund in secretare
si joaca tare ascunzand secrete murdare-n sertare"

Bum Bum. Nu stiu care e treaba, dar imi place rau atitudinea. "Doar sa ard oagarii, clubberii si sa fac rapperii sa schimbe Youtube pe Discovery"
"Dar n-o sa te bat ca tu nu esti nici tare-n gura,
tu esti doar tare-n degete cand bati in tastatura".
"Ai tai sunt irascibili... rupt tastele
Se cred intangibili pan-ai mei le rup coastele
Computeristi, ramaneti cu-ale voastre
Caca-m-as pe voi de tristi truipati pe glume proaste"
Zile nefaste.
"Iubito, fa mai tare cafeaua...
Sunt ani de cand vreau sa scap de "gigi", ca Steaua.
Ca-s vai steaua mea..."
"ca... banii n-ajung si vrei sa-i faci usor,
muncesti, alergi, transpiri, tragi sfori,
ajungi sa ignori si un risc major,
te bagi in orice fel cacat ca un... vidanjor"
"ploaia spala strazile jegoase
pazite de blocuri, de vile, de case,
locuite de tine, de mine, de mase,
satui si de frig, si de griji, si de taxe,
cu frigu-n oase, jaluzelele trase..."

"In tara in care nimeni nu-i acuzat de coruptie,
Vad toti romanii cum sunt opriti din evolutie,
si timpul curge degeaba, ca o polutie,
si s-apelezi la justitie nu-i o solutie,
ca-n orice institutie, dai doar de bosorogi bolsevici
ce-ti vorbesc de reconstructie
ca sa-si creasca cifrele de productie
si nu te slabesc din ochi, dar te slabesc ca o liposuctie"
"tot felu' de abuzuri si privare de libertate,
recrutare de "sifoane"
ce-mi toarna prieteni care combina ca sa scape de frig si foame.
si presa tace, dar se stie...
ca Romania e primul exportator european de carne-vie."
Romaneste. Nu-mi place ca e cu Maximilian si Cabron, doi baieti care nu mi-au placut niciodata, dealtfel. In schimb, imi place enorm de mult strofa lui Cedry2k.
"Trage la jug cat e ziua de lunga, si cand vine de la munca...
mananca un sandwich cu sunca, da o buca la romanca,
se-mbata turta la meci si se culca scarpinandu-se pe burta"
"nu-ti lua tu foi de la Lukoil ca te gineste vreun gunoi,
care cat ai zice "peste" suna la 112 si DIICOT-u' te beleste... e romaneste"



Intreg playlist-ul e mai jos:

01.Balboa
02.Linii subtiri
03 Berceni Progresu
04.Cancer cu Aforic si AxeS
05.Bum Bum
06.Tot ce am cu Cabron si Puya
07.Ore de varf
08.Contra cost cu Nimeni Altu si Dj Faibo X
09.Raptilieni
10.Idealuri cu Bitza si Raku
11.Zile nefaste
12.Noi sau ei
13.Romaneste cu Cabron si Maximilian
14.Vise zdrobite (Produs de Sez)
15.Unu’ din multime cu K-Gula si Carbon
16.Picatura chinezeasca
17.Ultima oara cu CTC

Piesa... nici nu stiu pe care s-o aleg...
"Zile nefaste":

luni, 7 decembrie 2009

Alegerile + 1 O.I.P.

Alegerile...
...vreau sa fiu cat mai scurt cu asta, pentru ca in momentul de fata plang.
La votare a fost mai usor decat data trecuta... nu asa multa agitatie, am terminat pe la 23:00 la sectie. Incedente... doar unu' mic si faptul ca mi s-a facut mie rau... de la oboseala presupun. Mi-a trecut cand dupa ce m-am intors de la copiator, mi s-a spus ca a iesit cheia si au regasit in liste votul care ne lipsea. Geoana a avut cu 25 de voturi mai mult decat Base la mine in sectie. Eu unul am votat... dar mai mult simbolic asa, cand m-am gandit ca pentru dreptul asta au murit oameni in '89 si cand am vazut batrani in carje venind la votare. Am dat unul din cele 1,3%... adica vot nul. Am fost unul din cei aproximativ 138.000 de oameni care s-au declarat scarbiti. Bine, unii or fi gresit la procedeu, dar majoritatea cred ca intentionat au dat voturi nule.
I-am zis si doamnei de la copiator: "Nu ma intereseaza cine va conduce tara in timp ce eu dorm, dar acum atat vreau: sa dorm!"
Mi se rupe de cine iese presedinte, staff-urile celor doi mi se par pline de borfasi, ambele formatiuni au fosti comunisti... la toti le dau vartos la muie, dupa cum am mai zis si cu alte ocazii.
Multumesc Adinei pentru ca nu m-a lasat sa ma plictisesc.
Asa ca... am stat nedormit vreo 25 de ore pentru un jeg de vreo 200 si ceva de lei. Al dracului cine s-o mai duce. Pai la serviciu castig 200 de lei in 16 ore, si nici nu tre' sa ma cert cu membrii sau sa astept in frig pe langa Primaria Sectorului 3. O mare muie sa va trag!

1 O.I.P.



Am un "Odihneasca-se in pace!" pentru cea care-a fost Sanzeek (Sînziana Sava), care sambata ar fi implinit 21 de ani. N-a mai apucat, pentru ca joi, la Institutul Matei Bals, inima i-a cedat in urma unei pneumonii ignorate. O stiam destul de bine atat pe ea cat si pe Dan, prietenul ei. Am vazut-o ultima oara pe 28 septembrie, cand ne-a adus la TNB CD-urile cu "KaTaNa - Hajime Maxi Single". Ultimul sms l-am primit de la ea acum vreo 3 saptamani... din spital. Ma intreba daca se face bine. I-am raspuns ca e o un cacat de pneumonie si ca se trateaza...
Vestea m-a socat... Era atat de plina de viata, era o "caterinca" de fata, super-de-treaba si iubea muzica rap.

Ce-a scris Dan (Xan Yan) e dureros... si impresionant.
"nu imi vine sa cred unde s-a ajuns, nu stiu ce ma fac fara ea, o sa imi reprosez mult timp de acum incolo ca nu am ajuns cu ea la un doctor mai devreme.
va rog din suflet cei care ati avut neintelegeri cu ea sa o iertati.
va multumesc ca sunteti alaturi de noi.
din pacate nu am reusit sa facem multe poze impreuna."


S-a scris depre moartea ei pe forumul Hades Records...
Citea cacatul asta de blog si si-l scria pe-al ei pe "SanzeeK are blog!" - ultima postare a scris-o din spital.
Simpatiza si participa la evenimente alaturi de Noii Golani.

Odihneasca-se in pace! scriu din nou... si voi pune aici 3 piese.
Una... pentru ca suntem ca praful in vant... viate ne da cu Flit cand vrea, viata ne poate spulbera intr-o clipa. Pentru ca suntem efemeri... la fel ca florile, ca fluturii, ca...
A doua pentru ca e piesa pe care-a pus-o ea in ultima ei postare.
A treia pentru ca e "rep"... si e "In Memory Of..."
Viata e scurta, ba!





miercuri, 2 decembrie 2009

Luna cu Craciunu'

Azi am venit nemancati la serviciu, ca nu stiu prin ce smecherie ni se vor face niste analize decontate, recte glucoza, colesterol, ASLO, hepatite, Free T4, TSH, Helicobacter pylori, tra-la-la.
Puteai alege si optionale, asa ca mi-am ales HIV si VDRL - 51 de lei astea 2. Acuma, sa dea dracu' sa iasa colesterolul putin marit sau vreun Free T4 marit... ca imediat cad la pat panicat. Glumesc.
Eh... si cum asteptam noi sa ni se extraga "ketchup-ul" din vena, Elena se duce pe jos in "inspectie" sa vada care-i treaba, ca ne era foame (mie) si sete de Pepsi (ei). La vreo 5 minute, primim telefon de la ea, cum ca... se impodobesc brazi prin hol si alte birouri. Atat a trebuit, ca am si pus "All I Want For Christmas" si "Santa Claus Is Coming To Town" in playlist, am scos bradul de plastic din cutie, globurile, beteala si becurile... si uite ce-a iesit. In ultimul instantaneu, se vede ca cine "face rep", tot "rep" o arde... indiferent de circumstante.





Ieri am fost sa platesc factura RCS, si-a trebuit sa ma duc tocmai in Cora Pantelimon, ca restul rau inchise. In Cora, boxele pline cu muzica de Craciun, Mos Craciuni, globuri si braduti in rafturi... deja a inceput cu spirit d-asta... "Holly". Asta cred ca te face sa cumperi mai mult, jur... ca zici "Ma, hai sa iau de toate... o data e Craciunu'". Da, o data... dar nu dureaza TOATA luna decembrie!
Dar oricum... e dragut asa... luminite, braduti, globuri & Christmas stuff.
Parerea mea despre Craciun o sa v-o zic prin preajma sarbatorii. Oricum, nu-s de acord cu ideea, cu ce inseamna Craciunul... dar imi place atmosfera. Asa ca il tolerez si-o ard cum o arde toata lumea. Imi place mirosul de cozonac facut in casa, imi place agitatia din magazine si din casa, imi place cand ma trimite bunica-mea sa cumpar esenta de rom, lamaie, cacao sau zahar vanilat... cand ma pune sa pisez nuci sau sa separ abus de galbenus. Imi plac astea probabil pentru ca imi aduc aminte de cum era inainte... cand eram eu mic, cand eram... mai multi la masa. In fine... faza e ca de cativa ani ajung acasa fie in ajun, fie fix in dimineata de Craciun. Anul asta am sa merg mi devreme... cat pot de devreme.

Si pentru ca am vazut "Filantropica" de n ori (a fost si azi-noapte pe TVR1, la 00:20), si pentru ca e aproximativ in tema (o sa vedeti de ce), redau iarasi o parte din scenariul scris de Nae Caranfil, ca sa avem motiv sa punem si piesa posatrii de azi.

O cameră bătrânească, ticsită de lucruri inutile. Un televizor în permanenţă deschis, cu sunetul tăiat. Un pick-up în funcţiune. MUZICA de Crăciun, nemţească, învăluitoare: „Stille nacht‟. TATĂL stă prăbuşit în fotoliu, reparându-şi balamaua ochelarilor. MAMA calcă. Garderoba clasică a unui cuplu de pensionari: papuci, maieu cu bretele, capot înflorat. OVIDIU, în cadrul uşii, contemplând acest peisaj domestic, exasperant.
OVIDIU: Iar ascultaţi muzică de Crăciun? Suntem în septembrie.
TATĂL se întoarce spre el. Ciufut şi intransigent, pare unul din moşii „Muppets‟.
TATĂL: Cunosc. Da' cu unul ca tine în casă, care ne mănâncă pensia, nu sunt sigur că apuc
Crăciunul.


Si noi vom asculta aceeasi muzica de Crăciun, da' măcar suntem in decembrie.



marți, 1 decembrie 2009

1 decembrie

Azi.
Astazi e ziua noastra, ziua celor care inca ne mai simtim romani. Nu e ziua lor, a celor care incearca sa profite de ziua asta ca sa-si faca ei campanie. Sunt 91 de ani de cand ne uniram si meritam sa sarbatorim asta. Meritam sa vedem parada macar la televizor, daca nu live. E timpul sa ne mai punem niste intrebari, sa ne facem niste planuri, sa luam niste decizii vis-a-vis de Romania. E timpul sa ne mai gandim si la tara asta. Tara asta in care toate partidele politice sunt de aceeasi parte... difera doar culorile si accentele. Tara asta in care exista doar notiunile de dreapta si stanga, fara acoperire in practica. Tara asta in care doctrina de dreapta este perfect viabila cu cea de stanga. Tara asta in care campania electorala e mai mult decat parsiva, cu lovituri puternice sub centura. Tara asta in care partizanii mai au putin pana ajung sa se omoare la propriu in campanie.
Sa ne gandim, sa reflectam la ce se intampla... la ce vrem de la cei ce ne conduc, daca-i vrem pe cei ce ne conduc, daca ne sunt superiori din vreun punct de vedere. Doar atat putem face deocambata... sa reflectam. Uneori, ne mai scapa catre-o palma spre obrazul autoritatilor... dar si-aia fara forta. Fara forta pentru ca manifestatiile publice de genul celei menite sa-l sprijine pe Doru Maries aduna de obicei aceiasi 100 de oameni. Ne rezumam sa dam palme pe-aici... asta e.

Atat-de-injurata Zoe Petre spunea acum la Antena 3 ca indivizi ca Brucan s-au zbatut ca previziunile lui sa se adevereasca („Pentru a deprinde democraţia, românii vor avea nevoie de 20 de ani”).
Cum s-a intamplat asta? Pai s-au scurs pana acum 20 ani... si dupa cum vedeti, inca n-am deprins democratia. Tot Zoe Petre opineaza ca acest "delay" a fost intentionat, pentru ca fostii nomenclaturisti sa acapareze in voie viata politica si sa aibe timp sa fure tot. Dupa cum era si parerea lui Al. Paleologu, mineriadele au fost facute pentru ca Occidentul sa ne ignore, pentru ca investitori straini sa nu calce prea curand in Romania... De ce? Pai ce se mai fura? Asta s-a si intamplat... Occidentul a fost oripilat de Mineriade, investitorii au fost mai mult decat speriati de ce se poate intampla in Jurassicul romanesc.
Eh... noi sa fim sanatosi. E bine ca inca ne mai respectam tara asta, drapelul si imnul national. Altceva nu stiu dac-a mai ramas de respectat. Hai "La multi ani!"

Aseara.
Aseara a fost o mare gloata. B-52 a fost plin pana la refuz. S-au scandat lozinci pro-Romania si pro-Basarabia intre piese, s-a cantat imnul national la ora 00:00... Cel mai mult mi-au placut "Grupul de Rezistenta" si "SDST".
Le multumesc celor care au venit acolo sa ma vada (Elena, Pops, Marius, Durdun, Bogdan, Andrei & toata lumea), celor care au cumparat CD-ul, celor care-au scandat, celor care-au cantat cu noi, trupelor care au reprezentat pro-bono.