joi, 29 aprilie 2010

O oarecare...



... si in ton de "Trageti la pompe", sa-i dam bataie! Vine in felul urmator, sa nu mi se iroseasca talentul scriitoricesc. Nicu mi-a pus piesa asta. Mersi.
O oarecare postare, da. Nici nu stiu de ce scriu. Ca sa pun niste piese? Ca sa va urez de bine pentru... "intai de Mai"? Ca sa mai scriu ceva? Poate. Poate ca sa mai scriu ceva, ca o sa-mi fie dor.
Mersi Maria, pentru biletul dus catre "hometown", scumpul Rosiori de Vede, loc al plictiselii eterne, loc in care am crescut, m-am format ca om... loc cu verdeata si fara de internet. Fara de internet la mine-n casa... ca deh... cine pula mea sa stea pe net? Mamaie? N-are-a face mamaie cu netu'. Si daca sunt la capitolul XI - "Multumiri" - tin sa-i multumesc si lu' Ratza si Glugah pentru beri si celor carora le-am fumat din tigari. Presimt ca ma las iar, da' nu promit... ca romanii sunt oameni de bine, na. Eu zic c-am sa revin pe blogspot peste vreo doua saptamani. Promit ca scriu pe foi si le postez la intoarcere.
As fi scris ceva despre reclamele la detergenti. Dar n-am timp. Sau am?
Ideea era ca protagonistii tre' sa faca praf neaparat niste tesaturi. Numai prin namol stau pruncii corporatistilor, toata lumea varsa vin, ketchup si mustar pe fetele de masa, se oparesc cu cafea sau - mai nou - fac teste cu murdaria. Ma, cele mai tari erau alea cu "cele mai fracvente 99 de pete"... aia cu ciorba de burta cand intra mosii cu masina in cisterna, ala de gaureste peretele fix in dreptul siclei cu bulion a vecinilor, ala cu unchiu' pe care il gasisera astia in mina de carbuni, ala cu haltera, pula mea. Stii despre ce vorbesc?







In general, in reclamele astea la detergenti, alea au bani. Au niste case smechere, desi ele nu muncesc. "Sotia mea sa munceasca?!? Ei bine, nu!". Ei bine, nu... ele duc copiii la fotbal, unde, dupa ploaie, e o mare mocirla. Si ei au echipamente, ma. De-alea profi, stii?
Faza cu "Detergentul X" sa zicem ca e expirata de mult.
Pula mea... ideea e ca lumea e mereu fericita. Mamele toate zambitoare, gen "Am detergentul X, ce bucuroasa sunt ca spal. Si nu se fute tesatura. Hi hi hi... ha ha ha". Hai prietene, ai vazut tu mama bucuroasa pentru ca urmeaza sa spele? Bucuroasa ca i-ai dat de lucru? De ce nu fac si la detergentii de bucatarie pe acelasi principiu? "Vai, ce dragut... am de spalat vase. Abia astept!". Ei bine, nu! La vase e tocami invers. De spalatul vaselor, fuge toata lumea, pula mea. La spalat de rufe se baga toate mamele. Stiu, stiu replica. Dar exista masina de spalat vase, mama ei de masina. Gata. Ii fut in gura de detergenti.

Mai aveam de zis ca am vazut la Badea ca Simfonia 40 a lui Mozart a fost "samplata" de catre un tigan, pe numele lui Narcis de la Barbulesti. Fain! O gasiti pe youtube, daca aveti curiozitati masochiste, oroarea se numeste "Iubirea mea". Incredibil. Oricum, nu cred ca din Simfonia 40 e luata, ci de la tonurile de apel de la Nokia. Oricum ar fi, e un mare cacat. Dedicatie pentru Narcis asta: piesa de la inceput! Sa traiasca, ca avem pe cine ne caca!

Un "1 Mai" plin de distractie si de ce vreti voi, imbatati-va turta daca vreti, drogati-va daca vreti, mancati mici si beti bere daca vreti (eu asta am sa fac, in loc cu verdeata, undeva langa Rosiori de Vede). Uitati macar pentru o zi de munca, de probeleme, de pula mea... astea nu conteaza. Chiar daca "1 Mai" e sambata, bucurati-va de ziua muncitorimii ca si cum ar fi cazut miercurea, na. Va pup!

Voiam sa pun inca una, de care mi-am amintit aseara beat fiind, dar nu e decat pe trilulilu si e doar audio. Evit sa pun trilulilu aici ca nu se incadreaza bine, si-mi da peste margini. Cine face de-astea, intelege ce vreau sa zic. Era vorba de "Semnal M - Tanara dimineata".
Asa ca ne multumim tot cu Margineanu.

Un comentariu:

  1. iti doresc si tie un 1 mai asa cum il vrei,ai grija de tine pe acolo prin rosiori

    RăspundețiȘtergere