luni, 28 septembrie 2009

Banii zboara



Adelita se presupune c-ar fi fost mai multe... adica sunt vreo 3 nume vehiculate. Dar cel mai probabil e vorba de Adela Velarde.
In Mexic a fost o revolutie intre 1910 si 1920. In 1910 l-au dat astia jos pe Porfirio Diaz. Dintre liderii revolutionari, ma gandesc c-ati auzit si de Emiliano Zapata sau de Pancho Villa.
Adelita pana la urma... erau numite femeile zise si "soldaderas". Erau femei care mergeau cu revolutionarii, uneori participau la lupte. Dupa cum se zice in cantec, Adelita asta era gagica sergentului.
In varianta actuala, se zice c-a fost compusa de un rus, adicatelea Izaak Osipovich Dunayewskiy. D-aia am gasit-o interpretata si de "Red Army Choir" (ma si miram).
"Daca Adelita ar pleca cu altul
As urmari-o pe pamant si pe mare
Pe mare intr-un vas de razboi
Pe pamant intr-un tren militar

Si in caz ca mor in razboi
Iar trupul meu va cadea pe pamant
Adelita, pentru Dumnezeu, te rog
Cu ochii tai sama plangi"

Ce mai... pe fi-mea o s-o cheme Adelia (asta e nume portughez... e o cantareata de Fado, Adelia Pedrosa). Totusi, sper sa n-am fete.

Cred ca iar o sa scriu imprastiat. Nici nu stiu ce titlu sa pun postarii... "Banii zboara"? :)) Cred c-au zburat. Cred ca pan ala urma fac 2 postari. Adica... decat una imprastiata in 3-4 bucati, mai bine 2 si mai legate.
Mi-adusei aminte c-am scris ceva mai demult legat de "My money"... si-am pus piesa aia a lu' Ol' Dirty cu "Hey, dirty, baby I got your money don't your worry".
Cand eram la Nicu sambata... eu, el si Papa terminaseram tigarile. Si-i da omu' lu' var'miu Adi 100 de lei sa mearga dupa tigari si sa-si si bage niste benzina. Asta, ma ia si pe mine cu el.


... si cu ea am mers. O sa-i zic "SHU2". Ea e un Renault 5 (de prin '86 cred) modificat si para-modificat. Fara centura nu merg. Urcam... plecam... vuuum o data... vuuum de 2 ori... vuuum de 3 ori... apoi iar vum. Zic "Ma, tu acu-i dadusi in treapta a 2-a?"
Zice "- Da"
- Ma, esti nebun... aveam 70
- Pai da... si cu a 2-a merge pana pe la 110.
- Ah... bun
- Si de ce accelerezi in prima treapta de 3 ori?
- Pai peirde aderenta...
- Sa fiu al dracu'...

Ajunseram acolo... a alimentat de 50 de lei, se duce sa plateasca. Acolo... pula bani. Nu-i mai avea... cautaram pe sub scaune, prin buzunare... peste tot. Am gasit 2 lei prin spate, pe care i-am pus pe bord. Ii dau eu cat aveam la mine, adica vreo 70 de lei... si plecam iar. Si iar vum vum vum ajunseram la 70 kmph in treapta intai... de-au zburat si-aia 2 lei. Pula mea... asa cred ca a zburat si suta aia... Na, asta e...

Revenind la Adelita, am gasit-o cantata si in telenovela aia... "La Hija del Mariachi" (acum am vazut cum se numeste, dar stiu ca ma mai uitam si eu cand o prindeam, ca-mi placeau cantecele).
Pentru cine stie spaniola si e amator de "battle" (gen "8 Mile" asa), va propun o captura din nu-stiu-ce episod al telenovelei, captura care-mi place mult de tot. Astia doi se indrageau ei asa... dar se mai si certau, si-atunci faceau "battle"-uri d-astea... se bateau in "serenatas". Uite:



Am teminat cu serenadele, cu mariachi si mexicanii. Am terminat si cu SHU2... incepem cu KaTaNa.
Azi ne vazuram cu niste oameni la TNB sa dam niste CD-uri. Maxi-Single-ul "Hajime" fu pus asta-seara la download ca avanpremiera la album. Ala nu stiu cand o sa iasa, dar stiu ca se va numi "Momente si schite".
Exista o piesa mai veche de-a noastra, de prin 2005... a doua inregistrata in studio. Acum am reinregistrat-o pe alt negativ si... mie imi place mult. Puteti da o geana si pe site
Pun aici, ca de incheiere asa... "Pentru tine, draga". Na:

6 comentarii:

  1. Mi-am amintit de o faza de la Vacanta Mare cand am citit asta. Era parodiat jocul ala, Robingo si sunt intrebati cei doi participanti ce fac daca o sa castige banii.Primul:
    -Imi iau Dacie
    -Pai iti mai raman bani...Ce faci cu ei?
    -Imi mai iau o Dacie si inca un si inca una...
    -Bine, dom'le...si cand nu mai ai bani, ce faci?
    -Vand Daciile.
    Al doilea participant :
    -Domn'le vrei banii?
    -Da, da, vreau bani, multi bani!
    -Si ce faci cu ei?
    -Ma duc cu ei la curve
    -Si sotia dumitale ce zice?
    -De ce i-am dat toti banii lu' ma-sa.:))

    Ma rog, e mai lunga treaba, ti-o zic eu odata.
    Si ma intreb asa, de ce nu a bagat Adi suta in buzunar? Si ma mai intreb de ce mereu pierdem banii aia "mari" si aia mici raman. De ce nu au zburat aia doi lei prima data?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma uit la telenovele, si nu din snobism, am vazut si eu vre-o doua, dar au inceput sa semene intre ele... cantecele din captura postata sunt suuuper.Mi-a placut mult, asta si pentru ca imi place spaniola foarte mult. Daca ar fi sa aleg unde sa traiesc ar fi Spania sau Mexico. Nu stiu de ce...

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine ar fi Portugalia sau Brazilia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa te intreb: de ce nu vrei fete?! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai... in primul rand vreau sa am un baiat ca sa-l fac rapper. Daca ai fata rapperita e mai nasol.
    In plus, unui baiat, cand face 18 ani poti sa-i dai cheia de la masina si sa-l trimiti la curve. Cu fata e aiurea, ca-si baga altii cucu-n munca ta. Cu baietii e mai lejer. Adica... vreau sa fiu prieten cu copiii mei, iar de un baiat mi-ar fi mai usor sa ma apropii decat de o fata. Nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii ca fratele meu mi-a dat EXACT aceeasi explicatie cad l-am intrebat asta?! Ciudat.. Poti fi prieten si cu fica ta cred, nu mai stiu...aici ma pierd.. dar ar fi pacat sa nu fie asa. Un tata este foarte important in viata unei fete.Sper sa ai baieti totusi:))

    RăspundețiȘtergere