joi, 10 septembrie 2009

Dezordonat

Mama, ce pauza mare am facut de la ultima postare. Noroc ca la vestiare m-a certat Razvan Lucescu + niste cetateni... vorba rachetilor din "Filantropica":
"Nu contează, zicem că l-au căutat doi cetăţeni."
Ce dracu' am mai facut? Pai... am stat, m-am mai gandit la diverse aspecte, pen' ca viata e complexa si are multe (vezi rachetii de mai sus), am citit bloguri, am dat accept la vreo 2 comentarii, am mai discutat si eu... si revin. Da' am observat ca ultimele mele (cum suna asta... ultimele mele!) postari nu mai au tema. Sau au mai multe. Scriu dezordonat al dracului. Imi pare rau, da' postarea asta tot in dezordine o fac... ca atunci cand vin acasa si-mi arunc camasa pe sarma de rufe, cravata pe fotoliu, boxerii pe masina de spalat...

Ba... tre' sa scriu de site. L-a aranjat menthoru frumos, l-a fardat, l-a dat dracu'... si-arata bine-acum... e sexy-papusa: http://trupakatana.com Gasiti p-acolo toate piesele KaTaNa si Pars Atra, blog-uri, cont de Twitter si MySpace... si-alte alea. Cechiraut!
Eu personal am deschis o serie zisa "Vox Latina Crash Course"... din care pana acum am scris doar Lectia 1 (Thaide & DJ Hum). Vor urma si altele (momentan sunt gata Violadores del Verso si Co'Sang).

Ma duc la tenis de camp. Am fost de vreo 2-3 ori... noaptea tarziu. Am auzit ca dau binisor in minge (eu ii zic bila). Bine, eu ma duc mai mult sa alerg, sa ma misc... mai ales ca in cele 1 ora jum'ate sau doua cat stau acolo nu pun tigara in gura. Decat ma misc. E o cura buna... plus ca asta m-a convins ca inca ma tine corasonu'. N-as putea sa alerg asa de nebun prin parc sau pe banda, ca ma plictisesc de ma ia cu Salvarea (asta e vorba lu' Nicu... cand e ceva in exces, inseamna ca "te ia cu Salvarea"). Poate ajung sa si inot in iarna asta, cine stie... Astept propuneri si invitatii!
Si apropo de faptu' ca inca ma tine corasonu'... cred ca pot sa urc si canapeaua. Nu ma... cred ca pot sa beau cafea din nou. Eu... care beam cafea la 8:00, RedBull la 11:00 si-alta cafea pe la 21:00... sa ajung s-o savurez doar din miros. E aiurea, ma.
La munca, directoru' medical... Dr. Marius Arnici, m-a luat la misto... cica diuretic si calciu-blocant imi mai trebuie. De-atunci m-am lasat definitiv (sper!) de Metoprolol si de beta-blocante in general... asta cand mi-am dat seama ca dupa un tratament mai lung pierzi forta din cocosel. Nu tre' sa ma mai panichez, ca totusi... fara cocosel e rau, cred.
Da' stiti ce-am observat? Ca atunci cand le zici oamenilor de asa ceva... unii zic "Si eu am avut" sau "Am un prieten care are si el"... ei nu vorbesc despre asta. E un fel de tagma, o breasla a panicatilor: nu prea vorbesc despre asta, dar vorbesc cu cei pe care ii aud ca au trecut prin acelasi drac. Closed... for now. Pana la noi evenimente.

Acu' vreo 2-3 saptamani cand am fost ultima oara la Nicu, s-a bucurat cand i-am zis ca imi plac Ricchi e Poveri, Al Bano & Romina Power si-alte italienesti d-astea. Mi-a zis ca eu cand eram mic, adormeam cu muzica italiana. Imi punea "tata" (ghilimele pentru ca e tata doar prin prisma spermatozoidului donat) castile pe urechi ca sa adorm. Si cica era o melodie cu... "Bella bionda, mamma mia! Ma che bella Napoli... Pizza, Roma..." nu-stiu-ce. De-atunci caut piesa asta, si-a dracului dac-o gasesc. Nici macar versuri pe google. Am cautat pe youtube, mi-am luat albume de muzica italiana (asa am ajuns la Gigione si Tony Santagata - o sa aveti placerea)... Eh... aia nu e de gasit! Am gasit in schimb alte piese... care ma binedispun al naibii.

Cand eram mic, cica lu' matusa-mea ii ziceam "Picina". N-avea nicio legatura cu numele ei... Marcela. Dar am gasit acum o piesa...

Bionda Bella Bionda
Asculta mai multe audio Muzica

Acum sa vi-i arat p-astia... pe Gigione, Girasoli, Vianello, Orietta Berti (tipa de mai sus, cu "Bella Bionda")... cu Tony Santagata nu mai pun, ca nu gasesc ceva ok pe youtube.

Primul... e Gigione. Mi se pare atat de comic omu'... si piesa e amuzanta rau. Luati Gigione :))



Edoardo Vianello e mai serios asa... dar piesa tot amuzanta e. E despre o gagica bronzata bine... gen pasaricile de Costinesti :)


Orietta Berti are o piesa super-simpatica... ta-na-na...
"L'amore è come l'edera, s'attacca dove vuole" - Dragostea e ca iedera, se agata unde vrea :)
"Eran giorni tutti per me, eran giorni tutti per te"


I Girasoli... p-astia ii gasesti cam greu, desi au scos foarte multe discuri. Pun o piesa mai vesela asa... despre struguri. Ca tot am fost eu la cules sambata trecuta... si m-a bronzat pe spate soarele de la "campagna". Uva inseamna struguri... iar "Fogarina" e soiu' lor. Diridin din din...


Acuma... ne mai auzim. Eu o sa-i tot ascult p-astia, ca prea le dau saltarete.
...si sa aprindem o tigara (trabuc n-am), acum c-am terminat opera. You kno'... when the fat lady sings.

Si daca tot o dadaui in d-astea cu "doamna grasa" ca Will Smith in Independence Day, uite ce intreaba un prost pe Yahoo Answers:

"in the event 2 celebrate a victory, a cigar is smoked. Why ? they always say wait till the fat lady sings... Who is the fat lady & ??? she needs 2 sing first ???"

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-au placut limbile straine de mic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Nikol... am crescut cu italiana in casti. In plus, prin '91-'93 ma uitam la desena animate si filme pe Italia Uno, ca la noi TVR nu prea dadeau. Si-am invatat atunci sa inteleg italiana. Acum inteleg si spaniola... nu prea bine, dar stiu despre ce e vorba. Franceza inca mai tin minte de prin liceu... Si-acum m-am imbolnavit cu portugheza. Asta imi place de mor, dar nu prea inteleg vreo boaba. Tre' sa ma duc la cursuri de portugheza, ca-mi place de mor. Te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere