marți, 29 septembrie 2009

Ouă



Ea e Severina. Canta de ceva timp, e frumoasa cu draci si se misca super-bine... Cu piesa asta - "Moja Stikla" - a participat la Eurovision in 2006, reprezentand Croatia. Sa fie pentru Vlado, croatul de la Belupo care ne-a vizitat saptamana trecuta si ne-a povestit despre Croatia. Din povesti (ale lui si ale Iuliei, care-a fost si ea in vara asta), e o tara minunata.

Fierb oua. Da, acum sunt ouale la fiert. 5 oua. Nu fac nici lichior de oua (ati baut vreodata? ati vazut ca americanii beau? cum o fi ala? vreau si eu!), nici placinta cu oua... Le duc la serviciu! Na... E vorba de economie, de criza, astea.

Cu Iulia, Elena si Marius... stateam saptamana trecuta la un cuget, cu burtile pline de McPuisor, DoubleCheeseburger, Wedges, McSundae si Cola indoita cu apa... si cugetand noi asa, ne-am dat seama ca fiecare dintre noi isi lasa lunar cam 400 de lei la Mec. Dubios si ingrijorator. Si macar o jucarie d-aia nu ne-au dat si nou... un balon ceva...
S-au terminat astea de fiert [...]
Gata.
Si ne-am gandit noi atunci sa ne-aducem mancare de-acasa. Iulia sa aduca sarmale. Nu merge, ca daca vine cu sarmale pentru 4, tre' sa vina cu oala. Atunci, sa aduca fiecare cate ceva. Nu merge, ca toti am fi mancat sarmale. Mergem la piata. Bun.
Am inceput sa mergem la piata. Carnati de gratar, carnati ardelenesti si nu mai stiu de care... branza, rosii, ceapa, astea... Ceapa a cumparat Elena de la o fata care-mi placea mie si voiam sa-i cer numaru' de telefon. Ieri nu mai era. Le-am zis eu ca fata incepe facultatea si n-o sa mai vina sa vanda ceapa... dar au facut misto de mine. Fata aia e frumoasa si e la facultate, ma. Va zic eu. Si daca vindea ceapa in piata, ce? Ca sa-l citez pe Becali... "Si? Care e problema?". Mie imi placea, ma...

Am terminat si cu ouale. De fapt, nu. Oua mancam de maxim 2 ori pe saptamana, ca asa scrie la carte. In fine... va mai anunt daca intervin schimbari in meniu. Faza e ca ne-am cam saturat de carnati. Aiurea.

Acum cateva luni... nu mai stiu cand, dau de blog-ul lui Dan Voiculescu... mogulul. Si vad eu pe-acolo ca facea omu' un concurs, prin acre acorda 4 burse pentru 4 blogeri, burse de cate 300 de euro pe luna timp de 3 luni. Frumoasa intentie. Zic sa ma inscriu si eu acolo. Nu ma gandeam sa castig sau ceva... de fapt, l-am si avertizat pe om sa se gandeasca bine daca ma baga in concurs, ca pagina mea e d-aia cu "inteleg si doresc sa merg mai departe"... adica i-am zis ca p-aici e plin de vulgaritati. Eh... si nu mai stiu de ce, acum cateva zile imi caut blog-ul pe google... si gasesc link la blog-ul lui Dan Voiculescu. Din vreo 70 de bloguri alesase 24, printre care si-al meu (pentru prospetime... ce mai, sunt fresh de portocale). In final n-am prins niciun premiu sau ceva de genul asta... dar m-am simtit bine ca din 70 am ramas in aia 24. Uite dovada :)

Asa... si mai am de pus 2 capturi, facute in week-end. Sunt un mare fotograf in arta PrintScreen-ului. Am pozat 2 momente cruciale... rare ca Aurora Boreala.
Prima poza. Am intitulat-o "Coincidente".


A doua se numeste "1000". Gie! Editie aniversara de colectie. Sampania o dau cand voi face o "poza" intitulata "5000"

7 comentarii:

  1. N-am baut lichior d'ala, dar era cat pe ce sa beau oua cu lapte.... ceva de genul.... pentru gat.Ma doare foarte tare in gat... :(
    Norocu' meu k a plecat mama de acasa....

    Felicitari! Important este sa participi intr-o competitie, nu neaparat sa o castigi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pff...culmea coincidentei. Tocmai ce-am luat oala cu oua de pe foc, am pus cartofii si am venit sa citesc niste bloguri si dau tot de oua la fiert :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nikol... aia se numeste șodou, si e super-buna. Am bagat in mine cisterne de șodou (presupun ca ii stii etimologia, sau o banuiesi, fiid profa de... franceza? sau engleza?). E foarte bun atunci cand te doare gatul... si e si bun la gust. Se freaca galbenusul cu zahar, apoi pui lapte fierbinte. Genial.

    Cristiana, tu ce faci de papa? Mie imi place chestia aia facuta la cuptor cu cartofi si oua taiate rondele si asezate in straturi, cu branza peste... iar dupa ce scoti asta de la cuptor, arunci si niste smantana peste... am mancat si de-asta... vagoane :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun bun sodou'. Pacat ca eu-s mare antitalent la facut...niciodata nu imi iese cum trebuie :)) 3 ingrediente, cea mai simpla reteta si eu - mereu e un mister unde gresesc :))

    Fierbeam oua ieri ca sa fac maioneza pentru o salata de pui cu "de toate" aka ciuperci, mazare, porumb (astea d-alea la conserva), cartofi, morcovi, castraveti acri ...si in general cam ce se gaseste prin frigider/camara sau ce poftesti tu. Merge de minune la pachet.

    RăspundețiȘtergere
  5. la sodou ... galbenusu crud sau fiert :-? ..n-am incercat niciodata si fix acum ma doare gatul .

    RăspundețiȘtergere
  6. La sodou , galbenusul crud sau fiert ? N-am auzit pana acum si ma doare gatul. De ceaiuri sunt satul si uneori am senzatia ca pun paie pe foc .

    RăspundețiȘtergere