marți, 15 septembrie 2009

Panica pe www.



Deeeeeci... am gasit-o! P-asta o cautam de vreo luna si ceva...
"Bella donna mamma mia, alimenti ciao ciao,
Roma, Roma, Napoli amore mio..."
Da... cica aveam castile pe cap si piesa asta-n casti... si-mi placea mie si adormeam... asta cand aveam vreo 2-3 ani. Acum adorm la filme. Adica... vreau sa adorm la filme. Ca daca ma pun in pat fara film, incep sa ma gandesc la diverse, imi aud pulsul in ureche... si e pe la un 90 bpm din cate mi-am dat seama, constant. Mi-e frica sa beau cafea, mi-e frica sa nu stau prea mult nedormit, mi-e frica sa iau paracetamol sau AINS... ambele au scris la R.A. in prospect, faptul ca pot da palpitatii, thicardie... urat, ba. Asa ca tre' sa adorm la film, ca sa n-am timp sa-mi fie frica. Cam asa ceva mi s-a intamplat sambata. Venisem de la tatuare pe la 7 dimineata... m-am culcat pe la 8... m-am trezit o data pe la 13... apoi pe la 17... si-aveam febra. Zic sa iau un paracetamol... ma duc la farmacie, cer ceva cu paracetamol si AINS... imi da ceva facut de Laropharm, care in plus avea si cafeina 50 mg. Cafeina! Am luat o pastila, o iau pe febra de mana si ne punem amandoi la film. Inglorious Basterds... eu cu febra. Pai nu vazui 20 de minute... ca panica... iau juma' de metoprolol (de care ma lasasem) si nimic. Mai luai juma'... efect nul. Si-atunci panica... n-aveam stare... ture prin casa. Vorbesc la telefon... cu Yayo, cu unchi-miu, cu Corina. Corina a trecut prin asa ceva, si-mi daduse juma' de nu-stiu-ce pastila... neuroleptic, anxiolitic, astea. Si-o iau si p-aia. Apoi plec cu Yayo in telefon la farmacie, ca ramasasem fara Magne B6. Si poc-poc-poc niste palpitatii. Trec peste si... pana am ajuns sa inghit Magne, parca deja ma luase ca de la iarba. High.
Voiam sa plec la unchi-miu, dar mi-era sa n-adorm la volan. Totusi am plecat. A fost cel mai calm traseu din viata mea. Nu m-a deranjat nimeni... nu m-a enervat nimeni... nici macar aia de-mi taiau calea fara semnal. Eram prieten cu toti. Cred ca daca dadeam de vreun cersetor la semafor, ii dadeam toti banii. Tot drumul, cu Yayo in telefon... vorbiram de bursa... predictie, derivate, bursa de la Sibiu (SIBEX), ca nu prea ai cu cine sa faci astfel de tranzactii ("future" sau ceva gen) in Romania... ca sunt toti muci. Ajung... o sun iar pe Corina (fata cu neuroleticul), sa-i zic ca am condus totusi bine si ca am ajuns treaz la destinatie, in ciuda pastilei portocalii.
Ajuns acolo... statui putin de vorba cu Dana... cu Matei... pana la urma am ramas doar cu Matei, ca Dana a plecat la nunta. Stam ce stam, mai vorbim, mai dam la peste (eu nu, ca nu ma pasioneaza pescuitu'... doar ca as manca peste de 5 ori pe zi). Pe la 1, cand adormise Matei, pun un film... "15". Il mai vazusem de vreo 2 ori, da-mi place. Pe la 3, vin si Dana cu Nicu de la nunta.
- Ba, tu vrei sa te bat?
- Pai de ce?
- Pai eu m-am luptat 5 ani cu atacurile alea ca sa nu iau pastile, si tu-ti bagi pula de la inceput si iei d-alea...
- Pai... daca mi-era frica...
- Da-o-n pula mea de frica... Am trecut eu prin astea, de-aveam 2000 de batai pe minut. N-ai nimic. Ti-e frica si stai sa-ti fie frica... si-o sa vezi ca nu ti se intampla nimic... si-o sa te gandesti dup-aia "Ba... da' nu se-ntampla nimic? De ce pula mea mi-e frica?" Ti-e frica de ce?
- Pai... ca mor
- Si daca mori ce? Mie mi se rupe daca mor... ce se-ntampla daca mori? Ce, ti-e ca plange dupa tine aia batrana? ca plang eu? ca plange ala sau aia? O sa planga putin... dup-aia o sa-si mai aduca aminte de tine cand si cand... or sa te uite toti. Uite... Bebe (e fratele lui, tot unchi al meu) a murit la 32 de ani... si?
- Pai... na... poate mai avea multe de facut in viata.
- Si? E treaba noastra?
- Nu...
- Sa nu mai iei niciodata pastile pentu cap... te trimit eu luni sa-ti faci ce analize vrei tu. Te duci la Costea, si-i zici ce vrei. Cu inima e problema, nu? Alcteva? Ce mai ai? Unde vrei sa te mai cauti? Ce mai crezi tu ca ai?
- Pai atat... sa vad eu ca-s sanatos tun la corason si gata. Ma rezolv si fara psiholog...

Si Nicu a trecut prin asa ceva, si din cate inteleg de la el, erau mult mai dese si mai putenice. I-a trecut pana la urma, prin terapie... a mers vreo 2-3 luni la un psiholog. Dupa cum a zis-o cineva... "cui pe cui se scoate". Daca crezi ca o za mori de la cafea... bea cafea. Daca crezi ca o sa mori daca stai pe intuneric, stai pe intuneric. Mie mi-e frica sa stau singur. D-aia dau mereu telefoane... am cateva persoane pe care nu mi-e jena sa le deranjez, chiar la ore total nepotrivite pentru majoritatea, care m-ar baga in pizda mamii daca i-as suna. Si ii inteleg. Ii inteleg. Pei cei cativa pe care-i sun si-si fut somnul doar ca sa stea juma' de ora cu mine-n telfon, ii... apreciez, ii felicit, si le multumesc.

- Vrei sa dorm in mansarda cu tine?
- Nu, Nicu... sunt OK acum...
- Bine... daca e ceva, ma suni (desi dormea cu doar un eaj mai jos :)) )

M-am trezit pe la 13, am coborat... el s uita la TV. Geoana fusase huiduit la Tebea. Mie mi se rupea... el era interesat de problema.
- Bem o cafea?
- Nu... stii ca eu...
- A... ti-e frica sa bei cafea? Doua bei cu mine!
Baui una... nimic.
- Hai, fa un atac acuma! N-ai zis ca te ia de a cafea? Ia sa vad si eu cum te ia...
- Pai nu ma ia...
- Atunci mai bei una... dup-aia facem un gratar, dup-aia asamblam patu' lu' Matei...

Am baut-o si pe-a doua, n-am avut nimic... am plecat pe la 18:30 foarte relaxat (bine, putin panicat, ca eram pe rosu cu motorina). Am fost apoi in Suburbia la concert C.I.A. - frumos,
galagie, agitatie... dar fara panica.

Azi fusei sa-mi fac un ECG la UPU in Sp. Militar.
TA: 141/73 mmHg
AV (alura ventriculara... adica puls gen): 98/min
Sp O2: 99%

In fine... ramase ca ma caut la tiroida... fac niste TSH, free T4, free T3... si mai stau de vorba cu doctoru' Costea cand o fi de garda... intr-o seara, peste vreo 2 saptamani. Da' pana atunci, pot sa bag niste Aspacardin... cam 3 pe zi. Na... asta fu'.
Oricum... panicati-va, ca cica numa' oamenii inteligenti fac atacuri. Prostii nu fac...
Haidi pa! Si va mai pun o piesa... tot de la IAM, numa' ca e mai noua.
IAM - Offishall (albumul "Saison 5" - 2008).

4 comentarii:

  1. :)) Pai daca vad ca e ok cu corasonu'... si merge-asa... poate scap. Iar daca nu scap, la psiholog ajung sigur. Bine, nu stiu daca o sa-mi permit... dar na...
    Stii ce mi-a zis Nicu?
    "Ma, gaseste o psiholoaga... cu care sa vorbesti, sa-i povestesti toata viata ta... dup-aia ia-o de nevasta"... Deh, ma... n-ai vrut :P

    RăspundețiȘtergere
  2. De ASPIRINA SARACULUI ai auzit?????
    Eu cred, fara suparare, ca tu esti un baiat taaaare rasfatat,si ca doar de asta ai nevoie:
    ASPIRINA SARACULUI !!!!

    :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Nu-s chiar asa sarac :)
    2. Daca ai tu... sa-mi dai si mie... ca pe la Bucuresti nu se mai gaseste. :P

    RăspundețiȘtergere