luni, 21 septembrie 2009

Shopping (cu mama)

In week-end a fost mama in vizita. Ea, pe langa faptu' ca in 2 zile da cu aspiratorul de 4 ori, pe langa faptul ca spala toate toalele din casa... murdare sau curate, nu conteaza... pe langa faptul ca-mi calca mie camasile... mai merge si la hipermarket-uri. Imi vine sa rad in momentul asta, ca stiu cat de panicata e. Ea nu e... "shopoholica", as putea spune ca mai mult "lookoholica".
Dupa ce vineri ma culcasem pe la 3-4 dimineata (am stat sa-mi tastez viata), ma trezeste pe la 9 cu forfota mare... ca "Hai". Nu tre' sa mai spuna unde, ca stiu unde "hai". Eu eram invatat cu "Auchan", ca e aci aproape... si nimeresc drumul chiar si trezit sambata la 9 dimineata. Dar... schimbare de planuri: vrea covor. Vrea covor de la Ikea!
- Mama, ce naiba mergem pana la mama naibii pentru un covor
- Lasa... ca am mai fost eu si am vazut, si vreau sa-l iau p-ala...
- Cand ai fost ma tu la Ikea, ca eu stau de 8 ani aci si n-am fost niciodata?
- Eh... acum cateva saptamani.
- Bun... si mergem toti 4 sa luam un covor?
- Pai ce-are? Ne plimbam si noi...
- Mama, ma spoti la plimbare in Ikea?
- Hai lasa, ca e si Carfuru' acolo si facem cumparaturile
- Pfff... merg taman in Baneasa? Tu stii cat e de aglomerat?
- Hai ma ca nu e... e sambata.

Si fu sambata, manca-v-as... de ziceai ca e luni la 8 dimineata. Si la dus, si la intors. Mai ales la intors.
Si-ajungem la Ikea... si normal ca trebuia sa ne uitam la... bucatarii, bai, dormitoare, living-uri... pfff... m-am ratacit p-acolo. Lumeeee... multa lume. Si unde e multa lume, sunt si multe gagici... deci am avut la ce ma uita.
- Aolooo... da' ce-o fi ma cu atata lume p-aici? (era full)
- Pai na... ai vazut ce aglomerat a fost drumul, plus ca e parcarea plina...
- Pai da... dar ce-or face ei aici? (Jura-te ca nu stii, mama...)
- Acelasi lucru ca si tine... se uita... belesc ochii. Unii or mai si cumpara...
- Pai cumparam si noi...

Am iesit d-acolo cu un bec ecologic si-o tigaie. Nici pres n-a mai luat, c-am zis eu ca-i naspa. Si era naspa. Am vazut acum ca se poarta d-alea "handmade", dar facute asa... arhaic... gen cum avea strabunica-mea-n odaie la tara. S-a-ntors moda, na.

Hot-dog. Ma, a luat unu' c-o sacosa vreo 20-30 de hot-dogs d-aia... mai era cu unu'... si se amuzau amandoi - de cat de tarani sunt, si prosti pe deasupra. Ca na... ma gandesc ca-ti poti lua 20 de bucati de cremwurtsti de la Angst si 20 de chifle... si e acelasi drac.
Pai daca "Bătaie a fost pe ea!" (Filantropica), bataie era si pe hot-dogs, si daca era bataie... normal ca trebuia sa ia si mama. Credeam ca ia 2-3... ca ne ia si noua sa ni-i bage pe gat. Spre mirarea noastra si norocul ei, si-a luat decat unul. Femeie decenta, pula mea... a luat cat a avut nevoie... si sta-n Rosiori de Vede, nu-n Baneasa, Pipera sau Dorobanti. Da' i-a placut... i-a placut de numa'. Bine, Bucurestiul a mai delectat-o cu ceva de halit... dar scriu dupa Carfur, s-o iau si eu cronologic.

Carfur.
Ma... si-aci o aglomeratie... cred ca lumea vine sambata si le ia la rand: Ikea, Mall, Carfur, Mobexpert, Bricostore. Pai daca tot parcheaza masina, sa petreaca ziua in familie, in Shopping Center, ce naiba...
Nu mi-au atras atentia decat untu' de arahide si fata care facea promo la apa plata "Herculane". Bine, recunosc... mai era si-o blonda cu ceva... de epilat cred (asta pe esplanada). Va salut pe ambele. Da' mai mult pe bruneta de la "Herculane", mai ales ca i-a dat apa plata lu' mama... gratis! (Cred ca si-a dat seama ca mancase hot-dog de 1,5 lei si s-a gandit ca i-o fi sete) . Mai era unu' imbracat in porumb... era un porumb mare omu'... imi venea sa dar pe el, sa-i fac un placaj. Funny. Ca ala din "Occident", de s-a identificat cu produsu' si era imbracat intr-o sticla de bere.
Mi-am luat si eu niste Leffe, un Ice Tea Santal... untu' ala de arahide, niste iaurt Milli crunchy si cateva Liegeois. Restu'... 10L de apa plata, Prigat de nu-stiu-ce, bere la 2L. Din ceai am baut vreo 2 guri pe drum... a doua zi dimineata...
- Mama, unde mi-e ceaiu'?
- Pai s-a baut...
- Cum s-a baut?
- Pai asa...
- Adica voi v-ati luat ce-ati vrut, si tot ceaiu meu l-ati baut... Eu mi-am luat ceai ca eu nu beau nici apa plata, nici bere la pet, nici Prigat...
- Pai s-a baut... du-te si ia-ti altu'.

Na poftim! Bine ca nu s-au infipt in Salata Spaniola, in Leffe sau in Liegeois.

Gata!
TSH-ul mi-e ok, in limite normale. Iau Aspacardin acuma, dar cred ca e placebo.

Later Edit: Am uitat sa zic ca astazi am vazut "Twilight". Da... "chillax" (am vazut Veveritso, o zise asiaticu' ala). E un film de care am auzit de bine... e cam isterie, ca lumea asteapta "Twilight New Moon". Totusi... e un film de nota 6 IMDB din vreo 70.000 de voturi... e cam siropos si tras de par pentru gustul meu... vorba lu' Glugah (Ah... te uiti la filmul ala de pizde?). Ma uitai, ma... si ma indragostii de una... vampiroaica cu par scurt... Alice. O cheama Ashley Michele Greene... are 22 de ani si... as lua-o de nevasta. Voi ati vazut ma cum joaca fata baseball in film? Pffuuuu...

O sa pun 2 piese azi, de la aceeasi trupa. Pe prima o ascult in trafic, ca ma relaxeaza si face asteptatul la semafor mai placut. A doua e pentru Lore.
Orishas: "Bombo" si "Que pasa?". In a doua, ma rupe-n doua cand zice-asa:
"De nuevo estoy cantando
Espero no decepcionar
No canto por cantar
Canto por no llorar"


10 comentarii:

  1. Deci, la naiba-n puii mei, pe subiectul asta as putea scrie "leger" cateva romane. De alea fluviu inca.
    Cu mama la cumparaturi, gizas. Nici maica-mea nu e amatoare de cumparaturi, cumparaturi in sensul de dat banu'-primit marfa, dar mai ales in sensul de dat banu' pentru ca este de o zgarcenie care transcede orice limita a imaginabilului.Parol.
    Io, cand eram mica, voiam sa ma fac vanzatoare, pe vremea cand se vindea de la tejghea. Asta pana cand m-am dus cu mama la o tejghea, intr-o zi, si a pus-o pe vanzatoare sa ii scoata vreo 15 chestii, le-a luat, le-a cercetat (ea cauta defectiuni, fiind un om perfect)si cand vanzatoarea a indraznit sa o intrebe daca "Ramane ceva?", ea sa ii tranteasca un "Nu, ma uitam!" si se mai si mira ca toate alea se imbufneaza cand face de astea. Acu' de cand au aparut magazine la care te duci cu cosul sau cu caruciorul, mereu cauta magazinul cu pretul cel mai mic. E un fel de vanatoare, ca "asa se fac banii, fata! Ii vedea tu!".
    Am luat-o odata cu mine sa imi iau un sutien. Adica sa il platesc eu. Ea trebuia sa nu se bage. Mergem la Jolidon."Toamne, fata! Tu vezi cat costa astea? Shepte sute da mii sa dai pa un sutien? D-apoi io imi iau zece pe atata si tot sutiene is. Numa' tie iti trebuie de astea scumpe. Nu stiu cu cine te-am putut face, numa' cu Isarescu la ce risipa de bani poti face."Iau sutienul pe mine, vede si ea ca sta bine, dar parca tot nu ar face atata. "Shepte sute da mii".Dupa ce l-am luat, am mai intrat in zece magazine sa vedem sutiene, ca tre sa fie si mai frumoase si mai ieftine ca ala pe care mi l-am luat eu, dar eu , fata de guvernator BNR fiind, am senzatia ca traiesc intr-un bancomat :)).
    Si tocmai m-a lovit groaza, ca azi tre sa ma duc la cumparaturi cu mama si frate-meu! Plec sa imi fac rugaciunea :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Ma, eu n-am zis de Jolidon, sa nu zica lumea c-o ard in basini... dar da, mi-am luat si eu 2 :D Da' am fost singur... cand ma intorc...
    - Ti-ai luat?
    - Da.
    - Cate?
    - 2 (aratat din degete)
    - Cat?
    - 5 (tot din degete)
    Sa cada din picioare, nu alta :)) Deh... mie imi place Jolidon. Da' am noroc ca iau doar boxeri, nu ma complic cu sutiene :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama tot mama.....
    Spala, calca, face curat, gateste, doar ca sa fie ea sigura ca puiul ei e bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu m-am lecuit in a merge la cumparaturi cu mama:). De cate ori ii arat ca mi-am luat ceva ma intreaba cat a facut, normal. Raspunsul meu clasic "De la reducere" :)). Ma mira ca nu este surprinsa de atatea reduceri :))).

    RăspundețiȘtergere
  5. =)) am cazut sub birou:)))
    ''un bec ecologic si-o tigaie''...=)))
    La fel ca si ''alienad''...orice imi cumpar pretul este de 10 ori mai mic decat cel real..
    Mai grav este cand imi cere sa ii cumpar si ei ''o bluza'' ca a mea...ca e de calitate..si la banii astia merita:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. M-a amuzat faza cu ceaiul care s-a băut. Îmi aduceam aminte de teo de la cafe deko când explica faptul că la noi nimeni nu face nimic ci lucrurile se întâmplă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai ma, nu facem schimb? Ca a batrana a mea nu vrea sa mearga cu mine la shopping :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador sa merg la shopping cu mama,dar fara tata:))...tata nu stie niciodata cati bani are ea pe card,jumatate din lucrurile noi...sunt "luate de ceva timp,ai uitat???":))mama are rezerve mereu pt o noua sesiune de shopping:))si apoi e regula,mergem sa manacam...unde...tot in mall,evident:))
    O iubesc pe mama la capitolul asta,e tare:)

    RăspundețiȘtergere
  9. "pai cumparam si noi" :))) draguta ea :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Iat-o: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs834.snc4/69426_159738130727851_100000749961090_326243_229077_n.jpg

    RăspundețiȘtergere