vineri, 29 ianuarie 2010

La cererea ascultatorilor

Ieri (sau alaltaieri?) primesc un sms de la yayo... gen "Mai scrie ma si tu pe blog!".
yayo, draga mea... tin sa-ti zic ca (pentru ca de vreo 5 minute e vineri), de vinerea trecuta pana azi, nu stiu daca am stat acasa mai mult de 48 de ore in total, cu tot cu somn. Am plecat vineri seara, m-am intors sambata seara sa fac un dus, apoi am plecat iar si m-am mai intors duminica noapte la 1. Luni seara plecat, marti plecat, miercuri plecat, azi... fusei plecat si azi. De vreo saptamana ma tot chinuiam sa vad un film (The Blind Side) pe care vi-l recomand. L-am vazut alaltaieri-noapte.
Ca sa scriu aici tre' sa fiu odihnit si astea (cum nu sunt acum, caci casc din 5 in 5 minute).
De curand m-am intrebat "Despre ce pula mea e blog-ul asta?!?". Stii la ce concluzie am ajuns? Ca e despre nimic. Unii scriu despre sex, altii despre politica, altii despre sport, altii despre droguri, altii despre muzica, altii poezii... eu... pula mea, scriu despre nimic. Dupa cum veti fi vazut, nimicul meu are multe forme. Despre fix nimic e si postarea asta. Am vrut initial sa-i zic "Traficantii (2)", da' ma fut in ele de clisee si-mi intitulez postarea cum vreau eu. Adica puteam sa scriu despre stiluri de sex oral si s-o intitulez "Tiribomba si vanzatorul de bazaconii ambalate in hartie de filtru". Nu?!?

Am sa ma fut putin in Drumul Taberei. Deci e de cacat. Cartierul asta e la capatul pamantului a.k.a. "mama dracului" (bine, cu o exceptie... recte daca locuiesti tot in Drumul Taberei). Faci o ora pana acolo, de oriunde ai veni. Daca vrei sa iesi... faci 2 ore. E locul unde nu m-as muta niciodata.
Ceausescu (sa-l comemoram c-o secunda de tacere, una cu luminile stinse si una in frig... plus un chiorait de mațe, c-a fost ziua lui pe 26 ianuarie)... ce dracului ziceam?!? Ca Ceausescu, nu le-a facut oamenilor alora metrou. Si ei ce-au facut? Au strans oamenii bani, facura leasing, credite, pula mea... si-si luara toti masini. Asa ca: dimineata e al dracului de greu sa iesi de-acolo, iar seara e infinit mai greu sa gasesti un loc de parcare. Si ca sa fie treaba treabă, se mai si ridica masini. Adica n-ai unde sa parchezi, pentru ca fizic nu exista locuri, dar ei ti-o ridica. Faceti ba baieti niste parcari... etajate, cu plata, fara plata, mortii lor... si dup-aia veniti si ridicati.
Haida sa va zic cum se face. Mă... cand chiar n-ai unde sa te parchezi pe strada si cand in sfarsit gasesti un loc, n-o lasa acolo. Ca sa nu ti-o ridice, tre' sa fii mai nesimtit decat ei. Adica: o urci pe trotuar, in spatele celorlalte masini... o "pitesti" dupa un stalp, un cos de gunoi, un gardulet, ceva; ceva care sa nu le permita lor sa se apropie de masina. N-or sa se chinuie s-o ia pe-a ta, asa ca or s aia alta... ca pentru ei e cam acelasi lucru, tot banii aia le vin. Pentru tine e bine, ca nu-i platesti tu.
Locuri de parcare gasesti mai greu in vremurile astea, cand e zapada mare-mare. Unu la mana ca nu poti s-o urci pe nameti... a doua la mana, ca dac-o urci ti-e ca nu poti s-o mai scoti. Multe au ramas intepenite, probabil si din lenea posesorilor. Ceea ce mi se pare paradoxal (de fapt nu... e doar tipic romanesc) e ca plugurile dau zapada pe margini, unde-s parcate masini. Aia, ca sa poata sa scoata masinile, dau zapada la loc in strada. Apoi iar vine plugul. Si daca nu vine a doua oara, oricum a venit degeaba prima oara. Misto ping-pong-ul asta.
Cand a nins (nu ultima oara... ci acum o saptamana), era asa de frumos de condus pe la 2 noaptea... feeric. Ningea asa de frumos... Singurele dezavantaje erau vizibilitatea ce tindea la 0 si patinuarul din strada. Noroc ca la 2 dimineata nu-s prea multi nebuni care sa conduca. Eram doar eu si aia de la deszapezire, asa ca mi-a iesit in mai multe randuri "drifting-ul fara voie".

Pietonii. De categoria asta dezavantajata si batuta de soarta n-am apucat sa scriu, desi voiam de mult s-o fac. (Am iar pirozis... de ce?)
Pietonii nu-si imagineaza ca pe ploaie, zapada, mâzga, pula mea... chit ca o masina merge cu 30 kmph, distanta de franare e extrem de mare, cu tot ABS-ul pulii. Pietonule, am ABS... dar la 50 kmph (viteza legala dealtfel), pe ploaie, franez in cel putin 5 m. Sa-ti mai zic cum e pe gheata sau zapada?
In plus... sunt soferi care pret de o secunda sting tigara, se cearta cu nevasta care e in dreapta, se uita in oglinda pentru ca in spate urla copilul, schimba CD-ul sau flueira la o gagica. In secunda aia, chit ca esti pe cea mai mare zebra din lume, el nu te vede. Iar o secunda la 70 kmph, e enorm.
Se intampla des ca in dreptul trecerii sa fie bezna totala noaptea, pen' ca iluminatul public lasa de dorit. Nu stii cum e sa-ti mai vina si 2-3 tarani pe contrasens cu faruri de-alea cu xenon, halogen, proiectoare, pula mea... Nu prea-ti inchipui ca nu se vede mai nimic, nu?
Dar cand e vara, soare al dracului... si lumina mai e reflectata si de asflatul lucios, stii cum se vede? Tot "mai nimic".
Chiar daca in lege un sofer e obligat sa-ti acorde prioritate, nu inseamna ca o va face. Pe toti ne obliga legea sa nu furam, dar nu inseamna ca unii n-o fac. Nimic din lume nu poate sa te asigure ca ala te-a vazut, in afara de faptul ca il privesti in ochi... tu pe el si el pe tine. Pentru ca daca ala schimba un CD, un post de radio sau stinge tigara in momentul cand tu traversezi, esti PA! Ok, el face puscarie, dar va iesi. Tu poti face "brand" si bataturi in palme impingand manual un scaun cu rotile sau te poti imbraca in costumul elegant de "4 scanduri". Si asta pentru ce? Pentru 10 secunde? 1 minut? Mai da-l in mortii lui!
Culoare verde a semaforului nu e un paravan invizibil intre tine si masina. Trecerea de pietoni nu e un culoar securizat. Nu reprezinta nimic pentru siguranta ta!

In speranta ca n-am dezamagit-o pe yayo... am sa inchei aici, rupt de somn si cascand apatic.

La inchiderea programului, Radio melodii - muzica la cererea ascultatorilor. Va dorim "Noapte buna!".


6 comentarii:

  1. Cu cat scrii mai putin/mai rar pe blog, cu atat viata ta in afara lui e mai faina, probabil.. Ne bucuram pentru tine ca nu mai scrii asa des pe blog :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasa mai, scrii rar, da' bine!
    Si nu te mai enerva asa, ca faci riduri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat de 2 ori sa las un comment, am obosit:))). Iti spun alta data.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bate-l, Doamne, sms-u! Ma...dracu sa-l ia, in ce balarie intraram cu el :))). In fine, se rezolva!
    Leo, ai scris naspa. Sincer. Se vede ca l-ai bagat asa, ad labam, ca din pula (gen). Inteleg ca ai fost obosit...na, erai secat de forta creatoare...pula mea. Ai grija de blogul asta, ca asta e cauza multor efecte (ca sa zic asa).
    PS: Trebuia sa comentez ca ai zis de mine aici. Si nu am zis "ma" :P

    RăspundețiȘtergere
  5. postarea asta mi se pare asa de cafea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai un stil al tau..... dragutz totul pana la pietoni... ar fi fost mai ok daca de la cuv ala... se pornea si un titlu... nu i-as vedea rostul PIETONULUI in postul asta... dar vb tipei de mai sus... merge la o cafea/tigare/ etc

    RăspundețiȘtergere