vineri, 2 aprilie 2010

Anexa 2

Nu stiu cum se face ca-s treaz la ora asta, in conditiile in care luni noapte am dormit 3-4 ore, marti 4 ore si azi-noapte 6 ore. Dimineata-s chiaun, noaptea n-am somn.
Ce sa zic? De RATB? Pai na... in Romania, fiecare face ce vrea, cand i se scoala. Sa fie nebunie!

Eu am probleme cu Anexa, ma...
Cand am busit-o pe Blanche, celalalt (desi lui i-au sarit airbag-urile iar Blanche era de 5 ori mai afectata decat a lui) a acuzat dureri de umar stang. A vrut sa cheme Salvarea. A venit Salvarea, i-a zis sa-si puna niste gheata, a plecat. Asta, o tot tinea ca se duce la Medicina Legala sa-si scoata certificat. Du-te tare, tarane! Asta ce inseamna? Ca nu mai avem o tamponare, astea... ci accident cu victima, iar momentan, dosarul este... penal. Bine, cum asta n-o sa ia mai mult de 1/2... maxim 1 zi de spitalizare, imi vor da NUP (neinceperea urmaririi penale). Pana atunci, e penal.
Ma, si ne duseram noi la Politie acolo in Costesti... Acolo, Ana-Maria Nu-stiu-cum (te salut, Ana... iti si fac cu ochiu') imi facu autorizatia de reparatie. Ranitul fara ocupatie si cu Mercedes (cum o fi facut, prietene? ) completa si el cu chiu cu vai declaratia. Semnaram, ne daduram dracului... Pa!
Cand vin aci la ASIROM! sa deschidem dosarul de daune (Blanche are CASCO - am o dilema: CASCO e acronim? adica... e C.A.S.C.O.? ), ne intalnim cu inspectorul, care la telefon fusase destul de amabil. In sala aia mare de la Asirom Grivita (unde sunt numa' gagici tari, mai ales bruneta din mijloc), incepe inspectorul asta sa tipe la mine... ca dupa ce ca sunt vinovat, nici nu cunosc legislatia, ca de ce n-am cerut Anexa 2... Fratior, daca politistul ala credea ca e necesara o Anexa, presupun ca mi-o dadea. Il sun pe asta, care-mi zice ca avand in vedere ca e vorba de accident cu victima, nu se face anexa 2. Ar trebui ca Asirom sa faca o adresa catre IPJ Buzau prin care sa solicite anume date... imprejurarile, alcoolemia mea, pula mea, astea... In fine, il conving p-ala.
Ma, nu trece o saptamana, ca ma suna de la noi de la logistica. Asirom cere cu insistenta Anexa 2. Ba, voi sunteti tampiti?
In fine... cineva vorbeste cu vreo alti 2 cineva, care dau niste telefoane unde trebuie, pula mea. Mi se spune sa ma duc la IPJ Buzau, la un anume "Nu-Conteaza". Ma duc ieri la Buzau, ajung la IPJ acolo. Asta stia despre ce e vorba, ma intreaba la cine e facuta asigurarea, da si el niste telefoane, iarasi pula mea. Ajung intr-un final intr-un birou. Acolo, 3 politisti de treaba.
- Domnule, astia de la Asirom imi cer cu disperare Anexa 2. Am ajuns sa visez Anexa 2...
- Da... pai de ce nu fac o adresa catre noi?
- Ei nu vor sa faca adresa, ca cica nu se face... ei vor nenorocita aia de Anexa.
- Pai uitati aici... avem zeci de adrese de la alte firme de asigurari... uitati... ei solicita aici ce vor ei sa stie... Sunati acum si spuneti-le sa trimita un fax la 0238-PULANPIZDA si eu va eliberez documentul pe loc...
- Anexa aia?
In fine... vine alt politist (asta era mai sef asa) care ma convinge ca nu se mai intocmeste aceasta Anexa 2, si chiar daca nu s-ar fi intocmit, s-ar fi intocmit in caz de tamponare simpla, nicicum in accident cu victima.
- Pai cum facem, dom'le? Eu cum deschid dosar? Masina e dauna totala...
- Ah... si va mai mirati de ce face Asirom figuri... Cand au de luat bani, "hai incoace"... cand au de dat...
- Da, e si normal...
- Pai haideti sa vorbim aici la Buzau. Mergeti la ei acum, va fac ei o adresa catre noi, veniti cu ea incoace si noi va eliberam actul care trebuie, ca nu ne ia mai mult de 5 minute sa-l facem. Fara adresa de la ei prin care sa solicite actul, nu avem cum sa va dam informatii dintr-un dosar penal.
Suna asta la Asirom Buzau. Aia la fel... ca "Anexa 2", mama ei de anexa fututa. Il lamureste asta ca e vorba de dosar penal, de pula-n cur, de astea... in convinge p-ala. Acuma... erau doi oameni care puteau sa faca adresa aia. Ironia sortii fu ca unul era in concediu, celalalt era plecat din oras. Marfa, futu-i in gura. "Veniti maine". Stai, prietene, ca n-am jet plane in proprietate personala si nici de urbea voastra nu mi-e drag deloc.
Ar mai fi o solutie, zic politistii. Anume ca firma la care-s eu sa faca o solicitare scrisa catre Asirom prin care sa le zica alora sa faca o adresa catre IPJ Buzau. Ba, esti prost?!?! Ia faceti ma astia de la Asirom si-o cerere scrisa prin care solicitati sa-mi sugeti pula si veniti cu ea sa v-o semnez si sa va fac o programare.
Am maivorbit eu cu politisti d-aci de la Bucuresti, care zic ca Anexa 2 nu mai exista in legislatie. Nu se mai face, in mortii ei!
Solutia din urma se vrea incercata acum. Sa vedem ce iese. Ca daca nu iese, ma duc la Asirom Buzau. Si daca nici aia nu fac nimic, sa vezi circ ce iese in sala aia mare de la Grivita, la gagici acolo.
Uite cum fac eu drumuri pentru prostia unor romani, anexa-le-as o pula fix in cur... asa, cu agrafa.

Am avut un impuls sa pun Parazitii - Slalom printre cretini. N-o mai fac... am dat-o in altceva... mi-a trecut. Multumesc, Paul (Jhivago).

Ah... si ca urare de Paste, va urez sa n-aveti dureri de stomac, bila, cap, pula, pizda. Adica sa mancati moderat... si sa v-o trageti cu abnegatie, da? Si nu mai mult de 2 oua pe zi! Sa va simteti bine cu aia cu care mancati, beti, ciocaniti oua, sarbatoriti sau deveniti evlaviosi!





4 comentarii:

  1. =)))) ahahahahaha.....Hai ca m-am distrat maxim cu relatarea ta...Hey sa nu crezi ca rad de necazul tau..pur si simplu m-a distrat faptul cum ai povestit....In legatura ca Asiromul....sa le luam mamele in p**a.
    P.S. Traiasca cele trei "gagici tari" in speciala aia bruneta:D Sper sa o rezolvi intr-un final cu fututa aia de Anexa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai rezistat sa te frece astia la cap atat? Du-te acolo, suna pe X, cere-i lu` Y...doamne, ai nervi de otel, zau! Eu imi bagam ceva in ei si-i dadeam dracu`. :D Nu stau bine la capitolul nervi...

    Imi place cum povestesti! :))))

    Ah, da! Paste Fericit! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru melodii..

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru melodii? Sa-i multumesti lui Jhovago :) De fapt, Jhivago. Drib si Sonia.
    Mie pentru ce? Ca nu le stiai si-ai dat aici de ele? Ca nu inteleg pentru ce...

    RăspundețiȘtergere