sâmbătă, 17 aprilie 2010

S-a schimbat. Aproape tot.



"What goes up... must come down" zic astia in piesa de mai sus. Imi place de mor. Si e din 1993, de pe albumul "Here Come The Lords".

Stau, fumez, mananc porumb prajit, beau bere si ascult rap. D-asta de mai sus. LOTUG, Fu-Schnikens, Milk Dee, Da Bush Babees... Daca vreu, cred ca pot sa stau si-n pula goala sau sa ma scarpin pe burta (da, sunt "Home Alone 3" de vreo 2 saptamani). Eu imi amintesc mie (auzi cum suna) de clipul ala de la Offspring cu "why don't you get a job?". Pentru ca tocmai am renuntat. Luni e prima zi lucratoare in care o sa stau acasa. Asa e bine. Nu ma mai stresez aiurea, nu mai injur telefonul cu fututa aia de Melodia 4 sau ce melodie e la "Alarma".
Ziceam mai demult ca am nevoie de o schimbare majora. Si uite ca s-a produs. Sper sa nu regret mai tarziu decizia asta de moment. Si cred ca e cea mai importanta decizie de pana acum. Urmatoarea de asemenea incarcatura va fi cand m-oi insura. Dar e departe momentu'.
M-a apucat intr-o marti, fix la o saptamana de la accident. Eram la Spitalul Colentina, unde medici la care am fost de destule ori nici nu ma bagau in seama... stateam pe culoar, sprijinind pereti si calorifere. Ca sa ce? Ca sa imi zica X si Y ca "am treaba, vino altadata"? Asta pentru ca nu rostesc cuvantul magic? E un cuvant magic, da nu-l zic aici.
Nu mai puteam psihic. Incepusem sa ma trezesc injurand, sa ma culc stresat gandindu-ma la cum o sa fie "maine".
Am luat o decizie, si voi merge pana la capat. Am analizat mult. Cand m-am angajat in 2007 visam... visam c-o sa am bani, masina de serviciu, o sa ma mut in chirie cu cine trebuie... Pula. Tot in garsoniera asta de cacat stau si-acum, deci n-o sa fie mare bai daca o mai impart cu gemenii inca vreo 5-6 ani. Spargeam peste 20 de milioane pe luna. Daca ma strang putin, o sa supravietuiesc si cu 10.
Unii zic ca ma duce capu', si-o zic multi, incat am inceput pana si eu sa cred asta. Si daca sunt baiat destept, o sa iau rezidentiatul ala... si-o sa prind o specializare buna. Si-atunci nu mai depind de nimeni... nu ma mai umilesc pe la usile cabineteleor, nu ma mai umilesc in cabinete, nu ma mai cert cu pacienti ofuscati ca nu astept la rand, nu ma mai stresez ca am GPS pe masina, nu mai sunt reprezentant medical. Vreau sa fiu doctor, in pula mea. Si daca m-o opri vreunu' pe strada sa-mi zica "Multumesc, domnu' doctor", o sa fie cea mai buna treaba.
In noiembrie e exemenul de rezidentiat. Am destul timp sa invat cateva mii de pagini... nu? O sa fie cu totul alta treaba de-acum. Si nu mi-e frica.

Nu-mi pare rau deloc ca am avut cele 2 job-uri de pana acum. Am invatat multe. Am stat de vorba fata in fata cu adevarati ca Dr. Horatiu Suciu din Tg. Mures, Dr. Horatiu Moldovan, Dr. Manuel Chira (Cluj) si multi altii. Am baut bere in Eforie cu Dr. Mihai Ionac (Timisoara). Am vazut Tg Mures, Timisoara, Iasi... orase in care nu as fi mers cu alta treaba in afara intereseului de serviciu. Pot sa ma descurc oricand in Ploiesti sau Targoviste... Oricum, peste toate, am avut colegi. Colegi de care mi-a placut. Am avut noroc, in ce priveste treaba asta, si cred ca asta e cel mai important: faptul ca am avut placerea sa lucrez cu oameni ok. Ma uit in spate si nu regret nimic. Din orice experienta inveti, si-mi place sa stiu.

Ce e cel mai important din cacatul asta de postare? Pana acum nimic. Treburi personale si de cacat. Le scriu aici pentru propria-mi lectura... pentru cand o sa ma uit inapoi. Daca a ajuns cineva cu textul pana aici, imi cer scuze pentru partea plictisitoare de mai sus. P-asta de mai jos incerc s-o fac cat mai scurta.
Ideea e tre' sa faci asa cum simti. Nu conteaza daca e buna sau rea decizia, important e sa ti-o asumi si sa fii convins ca n-o sa regreti niciodata, oricat de rau ar iesi. Tre' sa ti se rupa pula, ma. Sa ai incredere in tine, sa crezi cu adevarat ca poti. Cand esti convins ca e bine, scoli pula si-o tii sculata. Nu mai conteaza nimic.
Acum vreo saptamana l-am intrebat pe Nicu: "Nicu... tu ce faci cand nu stii ce sa faci?". A zis "Fac ce cred eu in momentul ala ca trebuie sa fac". Simplu. Tu ce faci cand nu stii ce sa faci? Nu sta prea mult pe ganduri, ca poate o sa-ti para rau. Si e vorba aia clasica, gen "mai bine sa-ti para rau pentru ce ai facut decat pentru ce n-ai facut". Asa ca nu va cacati pe voi cand aveti de luat decizii. "Ce rochie imi iau azi?", "Sa-mi cumpar bluza rosie sau aia neagra?", "sa ma combin cu X? sa ma fut cu el din prima?"... Conteaza? Conteaza, 'n pula mea?!?!
Unde o sa invat?!?! (aici stau gemenii, si daca nu-si gasesc serviciu, se uita toata ziua la TV... si pula mea, e aceeasi camera) Cum o sa ma descurc cu banii pana in ianuarie?!?! Conteaza? Pe dracu. Traim si vedem ce ne rezerva viata, ca e numa' una. Nu-mi mai pasa, ma.

"Liber" e o piesa care mi-a placut intodeauna, mult de tot. Si mereu am inteles altceva decat tipul care pleaca de la una. Am extrapolat catre general... catre viata. "Fiecare are calea sa".
Si mai pun una, ca ma linisteste... la modu' ca o pun cand ma pun sa dorm. Dezraie are o voce care ma obsedeaza...






13 comentarii:

  1. Off... Eu nu am niciun Nicu pe care sa il intreb, asa ca ma intreb pe mine insami de ceva vreme,am ajuns sa ma stresez eu pe mine fiindca inca mai astept sa-mi raspund.... Si e o decizie grea, cred ca cea mai grea ... Sper sa nu ma las influentata de tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu vreau să ştirbesc din valoarea deciziei tale, dar dac-o fac, îmi cer scuze. am obiceiu' ăsta prost de a zice ce-mi trece prin cap.

    decizia ta a fost una relativ uşoară; nu puteai să te caci pe nu ştiu câţi ani de şcoală, o şcoală pe care ai vrut s-o faci şi care-ţi place. în plus, frustrarea de la muncă nu-ţi oferea prea multe alternative. combinate, era aproape evident că ăsta era pasul pe care trebuia să-l faci.

    şi eu gândesc la fel. măcar teoretic. tre' să faci exact cum simţi. mai nasol e atunci când simţi mai mult de un singur lucru şi nu ştii pe care să-l alegi.

    spor la învăţat şi baftă la examen !

    RăspundețiȘtergere
  3. John... sa stii c ala asta nu ma gandisem.Adica la faptul ca a fost relativ usoara. Nu m-am gandit daca e usoara sau grea, pen' ca n-=am avut timp. A fost pe moment asa... apoi am mai reflectat ca sa nu zic ca n-am refrectat.
    Daca si tie iti pare ca TREBUIA sa fac pasul asta, inseamna ca intradevar trebuia.
    Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  4. No Mo ( mie mereu imi vine sa-ti spun Nemo :D ), sper ca decizia pe care ai luat-o sa fie cea corecta si sa te bucure.Eu mi-am sarbatorit ultima zi de munca silnica printr-un concert Parazitii in Bamboo ( din pacate a fost deprimant.... )

    RăspundețiȘtergere
  5. Deprimant? Pai daca a fost la Bamboo...
    Eu am fost in Silver Church.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut!!! Sunt Vlad de la Radio Whisper(anti manele) un radio dedicat bloggerilor si celor din jur,felicitari pentru blog chiar este frumos,incep sa il citesc cu drag, noi cei de aici de la radio whisper promovam articole la diversi bloggeri si astazi am promovat un articol de-al tau am spus si sursa de unde vine articol am deschis si un subiect pe acest articol, noi o sa iti adaugam link daca ai avea placerea si ai dori sa ne promovezi adica sa ne sustii cu acest proiect de radio, si ne gandim sa iti luam un interviu, adica vrem sa luam interviu la multi bloggeri, sa vedem cum gandesc,noi suntem aici on cu muzica pentru voi vrem sa facem o treaba mare si fara tine si fara bloggeri nu putem de asta trebuie sa ne ajutam unul pe altu,Suntem Respectosi,ajutam unde este nevoie si am dori sa vorbim poti adauga id-ul nostru radiowhisper_com sa vorbim mai schimbam o vorba,o ideie etc si suntem alaturi de tine si la bine si la rau iti multumesc pentru timpul acordat, vorbim pe meseneger pe id-ul radiowhisper_com sau ne poti scrie pe radiowhisper_com@yahoo.com Speram sa facem o legatura intre acest blog minunat si intre radio whisper.Respect!Cu stima Vlad! O Zi Buna!Speram sa facem o legatura intre acest blog minunat si intre radio whisper.P.S:(Avem nevoie de oameni in radio sa fim cati mai multi sa facem o echipa mare cred ca ai un talent aparte si poate ai vrea sa ne ajuti in domeniul care iti place tie) Nu am scris site-ul sa nu zici ca facem spam e un mesaj adevarat si gandim inainte de-a scrie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo man,sunt mandra de tine,stim cu totii ca esti capabil si ca vei ajunge un mare doctor!Am incredere in tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multa bafta! oricum e foarte bine ca te'ai trezit din letargia in care cazusei... :D Sunt convinsa ca o sa reusesti pentru ca esti un tip inteligent si luptator!

    RăspundețiȘtergere
  9. salut no mo, cum e in prima zi acasa?

    RăspundețiȘtergere
  10. E... e marfa ca m-am trezit la 11:30. Tre' sa ajung iarasi la birou sa las chestii... sa iau chestii... Apoi ar trebui sa ajung la service la Peugeot sa iau chestii care au mai ramas prin Blanche. Si cred ca am vreo 30 de CD-uri.

    RăspundețiȘtergere
  11. @offtopic tocmai am ascultat pentru tine,draga..e foarte misto piesa

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo omu! Succes cu examenul :)) Te invata Glugah daca ai nevoie de ajutor ;)) :D

    RăspundețiȘtergere