marți, 20 aprilie 2010

Telefoane

Nu, nu ma refer la apeluri, ci la aparat in sine. In multe situatii, ma recunosc a fi total depasit de tehnologie. Ma prind destul de repede, dar sunt mai conservator asa.
Azi cumparai un Nokia. Mi-a ramas in minte: 2630. N-am stiut niciodata modele de Nokia, in afara de 5110 si 3410, ca are mamae. Celebrul vers "facem un 69 sau un 62-10?" m-a lasat rece.
Asta, 2630-u'... era telefonul de serviciu pe care l-am pierdut acum un an. Am si povestit intr-o postare. Acum a trebuit sa-l dau inapoi.
Pe langa asta, saptamana trecuta am fost la Buzau, sa-mi rezolv treaba cu Dovada. N-am facut nimic, in afar de faptul ca am spart niste bani aiurea si-am mancat o pizza buna la Toledo. Dar am fost cu microbuzul. Am dormit 80% din timp, atat la dus, cat si la intors. In microbuz... pula mea, pe langa jumatatea normala, sarmani d-astia cu sacose de rafie, pantofi plini de namol, fumatori de Red&White & shit. Stiti genu'. Eu mai mereu sunt cu telefoanele pe "silentios", ca na... nu-mi place sa fac zarva. De-aia nici nu prea le simt... dar cui ii pasa? Ce poa' sa fie atat de urgent? Ma amuz. Pentru ca glumesc.
Eh, astora... astora cu sacose de rafie, le sunau telefoanele, ma. O tiganca, avea ca ton de apel ceva de la Gheorghe Zamfir. P-asta n-am prins-o. Cred ca era ciordit de la vreunu' mai cultivat asa, si n-a avut timp sa puna vreun hit de la Salam. Altii, Gipsi Kings. Astia... albi la fata. Trebuia sa faca schimb, dracu'...
Si pe langa treaba asta... acum vreo 2-3 saptamani (poate mai mult) ma suna unu':
- Buna ziua, domnul pula mea?
- Da.
- Sunt Pizdix, de la Vodafone... Nu v-ar interesa nu-stiu-ce-pula-mea... bla-bla... internet pe mobilul dumneavoastra?
- Nu, multumesc. La revedere.
- Stati. Sunteti sigur? Nu vrei sa fiti mereu informat, sa puteti accesa internetul si informatii in orice moment al zilei si in orice...
- Nu, mersi. O zi buna.
Totusi, cred ca trecura mai mult de 2-3 saptamani, ca de pe-atunci ma suna sa-mi aduca aminte ca n-am platit factura de 140 de lei. In mai mult de un an jumate, n-am nicio restanta in afara de asta. Iar ei ma suna cu disperare si sarguinta, in fiecare zi. Baga mare! Sarmanii astia nu-si mai pot plati angajatii daca nu platesc eu aia 140 de lei. Drama! In fine.
Lu' Pizdix asta trebuia sa-i zic ca daca el poate intra pe internet de pe vreunul din telefoanele mele, ii dau titlul de Maestru Ninja. Oricum, nu simt nevoia sa intru pe net de la carciuma, din metrou sau cat stau pe veceu. Bine, acum mai am doar unul, ca la Panasonic am renuntat, neavand ce cartela sa bag in el. Oricum, Panasonicul asta iubea priza cum iubesc eu pizda. Ii placea sa stea in priza zi si noapte. Daca vorbeam intins 15-20 de minute, era kaput.
Asta pe care-l am e un Samsung. Nu stiu de care. Stiu doar ca tine bateria destul, sun si trimit sms-uri, vibreaza, are alarma. N-are polifonice, n-are camera. Dar are ecran color. Yeah! L-am luat acum un an jumate la abonament, cu 20 de lei. Marfa, nu?
Eu ma gandeam la aia din maxi-taxi. Adica... aia nu par sa castige mai mult de 700... hai 1000 de lei pe luna. Un telefon mai hotoman asa, cred ca e undeva pe la 400 de lei, nu? Ma insel? Cum, prietene... din 800 cat castigi tu luna asta, sa dai 400 pe un telefon? Si de ce trebuie ca un telefon sa faca poze? Oricum, cred ca ies de cacat, oricati pixeli ar avea camera. Mai bine-ti iei o camera foto.
Badea zicea intr-o emisiune ca era la bilete la film sau ceva gen... si unul ii povestea altuia: "Frate, iau salriul acum pe 14, vand telefonul vechi... ma mai imprumut 1 milion la Cutare si iau telefonul ala de-a aparut acuma...". Ba, esti bou? Adica... Cedry2k zicea bine ca "sunt satul de cocalarii ce nu se-ajung din salarii, da' pot sa-ti dea detalii tehnice despre Ferrari". Si-l iei sa ce pula mea?!? Sa asculti Salam in metrou, logic. Mai stai 3 zile nemancat si ia-ti si niste casti.
Deci... sa nu vorbim fata in fata despre telefoane, ca ma retrag la o tigara.

Azi am fost s-o vad pe Blanche. Bine, nu neaparat s-o vad, ci sa-mi iau CD-urile din torpedo. Odorizantele cu aroma Bubble Gum nu le-am mai gasit. Cu ocazia asta, ii trasei vreo 2 poze. "Damage"-ul nu se vede prea bine, pe-n ca astia au pus capota pe ea, sa n-o ploua. De parca ar mai conta. Capota aia zburase la vreo 30 de metri. Am cules-o din șanț. Ce se vede in poze, e cam 25% din ce e de fapt... (click pe poza pentru privire in detaliu).





V-am pus, ma... Chor Bazari pana acum? E o piesa pe care-as pune-o ton de apel, sa sune taaaaaare! Tare ca la Hi-Q, ca-mi place taaaa-re! Am vrut sa pun piesa asta demult, dar nu cred c-am facut-o, ca n-am avut cand. Si cred ca am descoperit-o dupa faza cu Blanche, ca i-as fi rupt boxele fetei cu piesa asta. Asta e un remix, ca-mi place mie mai mult. Dar si originala rupe. Se gaseste. Imi vine pofta sa revad Slumdog... Dar pentru azi am cam programat Breaking Dawn. Ia uite! Baga dans!

8 comentarii:

  1. "Eu ma gandeam la aia din maxi-taxi. Adica... aia nu par sa castige mai mult de 700... hai 1000 de lei pe saptamana" pai daca castiga atat o duc bine ma..

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ma... poate. Dar nu cat sa-si permita un telefon care daca vrei, poa' sa te si futa-n cur...

    RăspundețiȘtergere
  3. adica 7-10 milioane de lei vechi pe saptamana? WOW,poate 1000 lei pe luna

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe lyuna voiam sa zic :)) Scuze. Corectez acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Leo, de ce nu pui tu muzica la inceputul postarii?? Eu una, cand intru pe blog, incep sa citesc.Stiu din start ca la sfarsit ai o piesa, dar... ma fascineaza cuvintele tale atat de tare, sau mult - cum vrei sa-i zici, ca uit de muzica.... Termin de citit si constat ca mai am 3-4 minute de asteptat,pana se termina si piesa....
    Pentru o imprastiata ca mine.... zic eu... ar merge muzica mai la inceput, sa-mi sara in ochi din prima! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, am întâlnit şi eu d-ăştia care şi-ar vinde un rinichi ori mâna stângă (nu p-a dreaptă, că n-ar avea cum să mai butoneze) pentru un telefon cu touchscreen. Na belea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci am ras cum nu am mai ras de mult la postarea asta! Mai ales cu panasonicul care iubea priza.. :)) Si cu ocazia asta mi-ai omorat corzile vocale ... ptr ca laringita e la moda... iar nevorbitul e un trend, ma incadrez mai nou. Oricum.... fff tare postul... mi`ai animat seara! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Corina, sa butoneze cu dreapta zici? Sau sa faca sex prin telefon? :))
    Ella... ma bucur, ce sa zic...

    RăspundețiȘtergere