miercuri, 28 aprilie 2010

Un fel de "Anacronica TV"



Daca titlul va duce cu gandul la A.C., ei bine... nu-i ca acolo. Nu aveam altceva pentru titlu. Dar va fi o postare lunga.
Un "Anonim" zicea intr-un comentariu de pe-aici ca:
"Educaţia unui popor se judecă după ţinuta de pe stradă. Văzînd grosolănia pe stradă eşti sigur că o vei găsi şi în casă." - EDMONDO DE AMICIS".
I-am raspuns cu "Dar... de Amicis nu avea televizor pe vremea aia. Asta ar veni ca o completare exhaustiva, ca poti spune ca un popor se judeca dupa ce vezi pe strada si la televizor."

In ultima saptamana am fost acasa. Desi in buletin am cu totul alta adresa in cu totul alt oras, casa aia din Rosiori de Vede in care am crescut va fi mereu "acasa". Am venit azi in Bucuresti pentru ca trebuia sa-mi intre avansul ultimului salariu... si na, trebuia sa platesc si eu diverse facturi si poate sa supravietuiesc macar cateva zile. Cu regret, am fost anuntat ca banii imi vor fi virati toti odata pe 15 mai. Pana atunci, inca n-o sa pot suna pe nimeni (scuze, nu din ignoranta, dar am abonamentul inchis de o luna), sper sa nu dau ochii cu administratora blocului, sper in ingaduinta astora cu netu', cred ca o sa ma las de fumat, de iesit din casa in general. Mi-am reamintit placutul gust clorurat al apei de la robinet. Ca-n copilarie, manca-ti-as. Vreau sa plec din nou, si-am s-o fac imediat ce fac rost de 20,20 lei, adica sa am de-un bilet in tren Accelerat.

Data fiind aceasta sedere in localitatea ce mi-a dat sorginte si dat fiind faptul ca acolo sunt rupt de blog, YMessenger, facebook, tra-la-la... m-am uitat din belsug la TV. Statul cu telecomanda in mana si zapping-ul fara sens imi iesisera de mult din habitudine. Volens-nolens, am regasit cu "drag" aceasta preocupare specifica duduilor casnice, vesnice purtatoare de bigudiuri si halat de baie. E ciudat cum in cateva zile ti se poate scarbi de oameni, de speta romanului clasic bautor de Adria Cola. Na poftim!



In gura presei. Imi place Mircea Badea. Multi il vad frustrat... dar jur ca am si eu cam aceleasi frustrari. Aia e. Ma uit la emisiunea lui Badea de cate ori apuc.
In puii mei. Sambata l-am vazut pe Bendeac interpretandu-l pe Huidu de la Carcotasi. Genial l-a facut. Sper ca nu i-a stat in gat shaorma. Cel care-l face pe Gainusa e departe de Bendeac... dar oricum Gainusa nu prea zice nimic. Ca veni vorba de Cronica Carcotasilor, e slabuta. In afara de "Dezbracatu", nu mai are nimic.

Spitalul CF2 Bucuresti. A fost "bombardament stiristic" cu spitalul asta, de cand prim-solista de la Opera e in stare grava. Intr-adevar, la cati bani are sanatatea in Romania, poti face soc septic ducandu-te perfect sanatos sa-ti extirpe un lipom. Acum vad ca e la moda sa puna manageri. Ce stiu astia despre sistem sanitiar, despre ce trebuie unui spital... ei baga banii in birouri si scaune ergonomice pentru secretare. Ma boilor... exista pentru absolventii de Medicina, specializarea SPM - Sanatate Publica si Management. De ce pula mea credeti ca-i zice asa? Despre salariile medicilor nu mai vorbesc, nici despre spagi. Nu mai dati spagi, ma! Sa vad daca peste 5-10 ani veti mai avea cui sa dati spagi. Nu am inca nicio spcializare si primesc circa doua-trei e-mail-uri pe luna de la firme de recrutare din Anglia, Irlanda si mama lor... Iar salariile incep de la 3000 de lire/ luna. Ganditi-va ce oferte primeste un medic spacialist sau chiar rezident.
Urari de bine femeilor infectate in CF2. Sper sa se faca bine toate.

Fotbal. Vorba lu' Badea... " I: Cine bate la un meci Dinamo - Steaua? R: Jandarmeria". Acum a fost Steaua - FC Timisoara. Ce pot sa faca niste maimutoi care se duc pe stadion ca sa-si elibereze frustrarile? Se bat. Jandarmeria am vazut ca nu prea bate. Eu as bate, jur. Si-as bate bine. Oricum, subiectele "meciuri-fotbal romanesc-Becali-Turcu-Borcea-arbitri-galerie-bataie-fani-ultrasi-mortii lor" mi-s de destula vreme straine. Nu am nici cel mai mic interes pentru "campionat", ma pis pe patroni, jucatori si pe batausii de ocazie. Da... mi se rupe pula de ei si ma fut in circul pe care-l fac. Nu e nimic important in ceea ce faceti, ma. Muie!

...si-am ajuns unde trebuia. OTV! Cum de-am ajuns pe OTV? Zapping. Voi o sa ziceti ca-s fidel si ca urmaresc postul. Eu zic ca de obicei nu ma uit deloc la televizor. Oricum, nu conteaza asta.
Duminica seara, dupa Diverstis Mall (sunt buni baietii), chiar ca nu aveai la ce sa te uiti. Cand vine randul OTV-ului, vad o pitipoanca pentagenara ce batea spre sexagenara (e albastri, da' bate-n verde, stiu). Fir-as! Jur! Babeta era vopsita blond, imbracata in rochie ROZ si pantaloni d-aia negri mulati, cercei ROZ, o fundita ROZ in cap, unghiile pictate cu ROZ si ceva model cu negru. Ce mai... pula mea, vedeta porno in curs de pensionare. Asta vede pe camera cum nora-sa se vedea cu unul si se duce cu astia s-o ia p-aia la omor. Fi-su, un porc rotund cu paru' sculat pe mijloc si tuns scurt prin parti... clasica freza manelo-house, manelo-clubbing', pula-n pizda.
Cand intra astia, porcu' n-avea habar despre ce era vorba, dar se chinuie sa-i dea p-astia afara. "Va omor, va tai, va sparg". Lupte. Se dadea in cameramani, dar astia nimic. Iar lupte si zvarcoleli. Prezentatorul, e si asta un retartdat gras. Dupa vreo juma' de ora de lupte, transpirase si porcu' ala gras, si prezentator, bababoanta (baba-pitzi) cu rimelul intins mimeaza o criza cardiaca. Se cere apa. Dupa aceeasi jumatate de ora... porcu' tot nu stia de ce-au venit astia sau ce are ma-sa cu nevasta-sa gen... tot nu reusise sa-i dea afara din casa. Cameramanii si prezentatorul inca nebatuti. Bine, bataia cu perne cred ca nu se pune... pentru ca da, porcu' de 130 de kile mai dadea cu perne si mai calarea prezentatorul in pat. Nimic de zis.
Iarasi sunt nevoit sa-l amintesc pe Badea, care spunea ca in Romania, majoritatea chestiilor sunt iritante si amuzante in acelasi timp. Nu pot descrie starea mea dupa minutele in care m-am uitat la "Pe mana soacrei". Eram amuzat de cata prostie exista si iritat de cata prostime se uita la asa ceva... inclusiv eu. De faza cu "inclusiv eu" eram mai mult dezamagit. Nu am crezut vreodata ca se pot face asemenea emisiuni. "Cheaters" nu si-a gasit copia in Romania, nici macar prin ceea ce s-a vrut a fi "copia fidela", adica "Tradati in dragoste". La "Cheaters", circul parca era altfel. Era tot o emisiune de cacat, la care sa te uiti cand chiar nu ai ce face... dar totusi, e o emisiune de cacat, care n-a putut fi egalata de ceva din Romania. Ernest, scuza-ma... esti un bou!
Si ca sa fie scarba scarba, oroarea oroare si cacatul cacat... intr-un final de-a dreptul apoteotic, protagonistii sunt calmati si invitati la sfat cu... (Supriza!-n pula mea) Dr. Cristian Andrei, vajnicul psihiatru. Hai ma... Adica tu vii sa mi-i consiliezi pe unii (niste quasiactori ordinari), dar participi la o emisiune in care violenta, scandalul si romanismele! sunt ridicate la rang de arta actoriceasca.

Eu am cautat acum strict editia cu pitipoanca asta batrana (sa-l vedeti pe porcu' ala transpirat). Am gasit altceva, dar nu conteaza, ca e fix acelasi tipar. Aceleasi lucruri le-as putea spune despre absolut TOATE emisiunile de gen, incepand cu "Schimb de mame" (adevarata lectie de agramatism/analfabetism) si teminand cu "Fata lui tata" (aici n-am descriere, ca la asta chiar nu m-am uitat niciodata - presupun ca-s scenarii pe care le bese mintea ingenioasa a vreunui producator de mana a 14-a, absolvent de Spiru Haret, scenarii interpretate de niste indivizi fara jena, fara morala, fara principii, fara... fara... fara...). Na poftim:



Traim intr-o tara plina de OTV-isti, familii schimbatoare de mame, soacre care-si paruiesc nurorile pana la scalpare, fiice care se drogheaza in cluburi sau sug pula prin parcari... Asta ne e eticheta, nu tre' sa ne mai mire ca suntem priviti nu-stiu-cum de aia din afara. Asta suntem. Aia nu ne vad emisiunile, dar le vedem noi. Suntem un popor cititor de Click! si Libertatea... Suntem un popor care empatizeaza cu "State de Romania" si care-si lasa imnul national cantat de niste manelisti. Astia care ma citit p-aici, am incredere ca nu sunteti nici OTV-isti nici cititori de Click! sau Can-Can. Imi place sa cred ca vi se rupe pula de Botezatu si aia a lui, de Adi Mutu, de Simona Senzual, de Morosanu, de pula mea. Pe voi, astia... sa sfatuiesc sa dati fuga la "Direcţia Generală de Paşapoarte". Da' repede, da? Eu mai am de stat p-aici, sa fac macar 2-3 ani dintr-o specializare. Voi dati-i bataie! Vin dupa voi in 3 ani si bem cafea pe malurile Tamisei, Senei, Main-ului sau Tajo-ului. I like to drink decafeinated coffee, I like motorcicli', and I like... to the be the best!


In ultima parte, vreau sa ne destindem putin cu cele mai penibile cantecele folosite vreodata in reclamele romanesti. Nu stiu cine dracului le compune, dar reclamele vechi la "Bonibon" sau "Jelibon" erau opere de arta pe langa ce mi-a fost dat sa vad de curand pe posturile TV din Romania. Asta de la Protex, am vazut ca e si-n limba spaniola... cam aceasi melodie... dar tot de cacao. In fine. Dar asta de la Glaxo Smith Kline... e execrabila. Cred ca in viata mea n-am vazut spot mai penibil. Cine-o fi fost cu ideea? Observati ca se aud si niste pizde pe... "refren"? Cum sa faci ma asa ceva?!?! Jur ca n-am sa iau in viata mea ParaSinus. Jur! Dar cum canta ei asa... "Vanatorii de raceala!" Yeee... pula meaaaa! Detectez o anume corelatie cu "Ghost Busters", dar nu le-a iesit nici pe departe. Ala e cantec, ma... nu o basina râgâită/behaită de niste afoni si un cor de pizde.








7 comentarii:

  1. to the be the best?:)) ce-am mai ras! si eu vb cu cineva ca de abia astept sa plec din tara asta,astia care ne conduc nu o fac cum trebe si deja mi s-a luat, ai auzit ca vor sa puna in piete aparat de batut bon fiscal?adica cum s-au gandit ei asa? "aaa astia babalaci care oricum nu stiu ei multa carte, le trebe aparat din asta, ca doar noi suntem o tara europeana"!!wtf??

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare post'ul asta .. "the best" :))
    Ma, eu nu inteleg ceva, de ce dracu' nu ai plecat tu mai repede din tara? acum puteai sa ne saluti de prin tari mai calde, fara griji si cu bani..
    Si totusi, vezi ca ai uitat de Nora pentru mama, asta e apogeul porcaielilor televizate. A inceput sa devina ca un fel de religie.

    P.S.: anelise, au renuntat la legea aia, si-au dat seama cat de penibili erau

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh... daca n-am plecat, inseamna ca n-a fost momentul. Toate se fac cand e momentul.
    Legea aia... cum m-am uitat la TV, am vazut ca au dat=-o la intors, adica astia erau deja inregistrati la Primarie, acum trebuia sa mute inregistrarea la Registrul Comertului... bla bla bla, ii fut in gura.
    Deci: vezi ca mamaie se uita la "Nora pentru mama" :)) Si mie imi place de una de-acolo. Una blonda, cu dinti de iepuroaica. Crina? Corina? Ceva pe-acolo...

    RăspundețiȘtergere
  4. mai bine citesti o carte sau mergi la teatru unde se pune in scena piesa SEFELE in regia lui Sorin Militaru :)
    altfel iti recomand discovery, history, animal planet, etc...
    Sir Galuscovici de Rosario del Vedea

    RăspundețiȘtergere
  5. Despre "plecat" credeam intotdeauna ca e un gest de lasitate. Bine, in domeniul tau e nasol daca n-ai parinti, matusi si neamuri cu cabinet si renume. Eu una, m-as cara doar pentru studii, in rest simt ca ma tine ceva in tara. Oricum in strainatate o sa fii privit intotdeauna ca un strain si chiar daca o sa-ti mearga mai bine pe plan financiar, tot n-o sa fii niciodata de-al lor. Am simtit-o pe propria-mi piele timp de-o luna in DE si atunci am vazut diferenta dintre calatorie si trai in strainatate. De la cer la pamant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu zic sa nu pleci din tara...pentru ca stiu ca acolo undeva ai locul tau...si poate ca vom depindem de tine...undeva, candva....Noi avem nevoie de tine....(parerea mea de expert) ...
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Vaai,de cand asteptam decizia asta! Vino puisor in tari calde,civilizate,tari in care sa mergi fara griji pe strada. Te astept!:)

    RăspundețiȘtergere