marți, 28 decembrie 2010

Asistente

Azi am incercat sa fac o leapsa. Nu mi-a iesit. Pentru ca eu SUNT intr-o mie de feluri, pentru ca SUNT o mie de chestii despre care as fi putut scrie ceva... si nu m-am putut hotarî; pentru ca Mi-as fi dorit foarte multe lucruri, neputand sa le clasific ca importante sau neimportante, necum sa nominalizez doar unul singur. Sunt incapabil sa scriu putin, simt nevoia sa fiu exhaustiv. De multe ori nu-mi iese, cu toate ca scriu mult. In plus, n-am facut leapsa pentru ca singura varianta ar fi fost s-o fac la misto, iar asa am fi pierdut timpul aiurea si eu si voi. Asa, scriind despre asistente, poate iese mai bine, cu toate ca presupun ca tot o pierdere inutila de timp va fi. O sa scriu despre asta pentru ca ma roade de mult timp si totusi au existat diverse motive pentru care n-am facut-o... ceva de genul "e un subiect prea neinteresant ca sa pierd timpul cu el", iar p-atunci chiar nu-mi permiteam. De-aia nu va pot cere sa va pierdeti timpul citit. Puteti pleca acum!

Desi in "Nomenclatorul de meserii" sunt vreo 50 de meserii care incep cu "asistent de cercetare" si inca vreo 20 care incep doar cu "asistent", dar... "Tata, asistenta TV nu gasesc. Altceva mai stii sa faci? Ce tot ii dai inainte cu ?" Cam asa zicea Mimi Branescu in "Un cartus de Kent si un pachet de cafea"... numa' c-am modificat eu putin. Oricum, nu conteaza ca ce-or fi ele incadrate. Problema e... ca ce chestie?
Cautai azi pe net, ca un pseudojurnalist, sa vad cam cat castiga fetele astea. Dupa diverse surse, avem doua variante: intre 1500 si 2000 de lei si intre 400 si 1000 de euro. Bine, pe cat ai invatat, atata castigi. In comparatie cu complexatul de mine, care voi castiga vreo 35 de lei pe zi la program de cel putin 8 ore, fetele astea castiga 100-200 de lei in aproximativ 2 ore. Pai nu e bine? Eu castig aproape 5 lei pe ora, ele vreo 50-100. E bine, nu mor ele de foame. Am inteles ca mai fac prezentari de moda (alea pe cati intereseaza? oricum, nu poarta nici dracu' ce prezinta slabanoagele, ca mor toti de ras daca iesi asa din casa - dar e deja alt subiect). Ba... moda, reviste, astea... amanti, iubiti, "afaceristi", fotbalisti... "Chirica, mazare, greci... Nu ma intereseaza! In 5 minute m-am ridicat si-am plecat". Doar ca nu le disting utilitatea.
Sunt prin banci, prin cladiri birouri de-alea imbracate numa' in sticla, sunt pe santiere, sunt... pe oriunde oameni care freaca menta. Numai ca nu-i vede nimeni sau se vad ei intre ei, deci sentimentul de inutilitate e restrans, vorba inradacinita in perioada comunismului ("Timpu' trece, leafa merge") e acolo... in cerc restrans. Da' cand te vede o tara ca stai pe un scaun, cum e, ma? Sa stai tu acolo... si-apoi sa stai, si dupa Publicitate iar sa stai, si cat vorbeste Capatos sau Morar sa tot stai, cat canta formatia sa tot stai, cat se baga in seama ala cu paru' alb si cu glume de c***t... sa stai si-atunci.
Acuma, cum s-o vedea de-acasa? Eu special m-am uitat la ce face aia acolo - recte Bianca. Sta. Se invarte pe scaun, isi mai da cu mana prin par... Prietene, unii se mai fac si eui ca muncesc, clampanesc din mouse-uri, se rup in click-uri, rasfoiesc, cara dosare, ies la tigara... ba, orice! Si daca stai sa te ganmdesti, nu vad nici eu nici tu pe la TV. Pe astia care le angajeaza, cu ce-i ajuta? Ah... Crudu facea pe proasta - intre noi fie, de-aia nici macar n-am suportat vreodata sa ma uit la emisiunea aia.

Deci...
Sunt singurul tembel care se intreaba de ce-s fetele alea p-acolo?
Sunt singurul care crede ca nu se uita nici dracu' la o emisiune ca s-o vada pe Bianca si ca "asistentele TV" nu fac audienta?
Sunt singurul care crede ca fetele alea iau niste bani de pomana?
Sunt singurul care crede ca sunt cel putin 5000 de fete in Romania care arata mai bine decat "Asistentele TV"?

Poate ca da, poate ca nu. Sper sa nu fim putini cei care credem ca pe la TV se promoveaza doar superficialitatea, prostia, tigania si manelismul. Mult respect pentru "Sinteza Zilei", unde prin campania "Impreuna dam viata povestilor", am vazut cazuri cutremuratoare (chirurgul Acad. Prof. Dr. Pesamosca - care, apropos, are o pensie mult mai mica decat salariul Biancai Dragusanu - apoi Acad. Prof. Dr. Leon Danaila, apoi legendele boxului romanesc, Gheorghe Berceanu - campion la greco-romane, ).
Iata inca o postare fara noima, inc-o pierdere de timp si inca niste randuri ce-mi tradeaza frustrarile. Poate melodia salveaza ziua...




Videoclipul piesei e ASTA (nu incapea la mine aici).

8 comentarii:

  1. Eu eram mirata ce cauta asta cum o cheama, de mor toti dupa ea... Era in emisiune la Teo. Statea si aruca numai replici proaste. Acum e mare actrita, am un lapsus... Ideea e ca esti singurul, sau printre cei foarte putini, care cred ca fetele alea sunt degeaba. Multi, din pacate, se uita la emisiuni de astea care spala creierul, sa le vada decolteul fetelor astora. Si nu exagerez mai deloc. Care a fost mai desteapta putin si a stiut sa se "promoveze" a ajuns actrita sau ceva prin zona. De obicei sunt iubitele unor stabi, iubite care simt nevoia sa se vada la TV, si ei le fac pe plac...
    P.S. Imi place schimbarea:))).

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact. Nicoleta Luciu. Multumesc John:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma gandeam la aia grasuta, care purta sort de menajera :)) Ma si miram. Grylls, ne-ai scos din dilema :D

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-am ratat vocatiaaaaa:))...daca nu faceam treaba buna colo la Rezi...asistenta tv scria pe mine:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate te vedea Titus Steel si te lua sa te faca starleta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa ai un an mai bun, in care sa realizezi multe din ce ti-ai propus si sa ai parte de multe surprize placute. La multi ani! :).

    RăspundețiȘtergere
  7. Astept sa scrii despre asistente- Suzi asistente. :>

    La inceput, oricum, credeam ca asta tratezi.

    RăspundețiȘtergere