joi, 6 august 2009

"Auzi la astia... cu pontoace, cu paspartuuri"

Ati citit "Vietasii de pe Rahova" de Eugen Istodor? Nu? Pacat. S-o cititi...
"Auzi la astia, cu pontoace, cu paspartuuri. Iei o bucata de foaie de arc de ceas, se taie un fel de piaptan [...] taie iar dintr-o juma' de cheie, nu se foloseste decat o singura data aia, pentru ca, in clipa cand apesi, se rupe toate alea acolo-sa. Deschizi - poti sa deschizi sau poti s-o blochezi. Sa stai, sa te uiti ca prostul la usa"

Asta zicea Hrib - un mesevit - povestindu-si viata... (MSV - Munca Silnica pe Viata - n. m.)

NOTA:
-- PASPARTÚ, paspartuuri, s.n. 1. Cheie cu care se poate deschide orice broască obișnuită; șperaclu. Sursa: www.dexonline.ro
-- "asupra lui am gasit 10 pontoace (dispozitive de fortare a ialelor, chei universale, n.r.)". Sursa: Curierul National - 10 iulie 2003

Aseara (azi-noapte de fapt) ajung acasa cam tarzior asa... pe la 3 jumate sa zicem. Cand sa intru in bloc, n-aveam cartela. Ma duc la masina, caut peste tot... nu e. Ori am pierdut-o, ori am uitat-o in casa... tineam minte c-am luat-o. Sa-mi fi cazut in benzinarie cand am scos banii sa-mi iau tigari? O fi cazut... pula. Ideea e ca n-aveam cu ce s aintru in bloc. Sa sun la nimereala la 3 jumate dimineata? Nu, ca risti sa-ti iei bataie. Sa incerc combinatii miraculoase la interfon? 1234567890, 1111, 9999, 0000, 1234... pula. Aprinsei o tigara... ba, pescari n-avem si noi in bloc, ce cacat? Nu iesi ma unu' cu undita? Dimineata se prinde peste... Venira unii cu un X (3 sau 5... whuteva)... 2 tigani despuiati, 2 cu tricouri pe ei. Se pisara... vorbira... "tre' sa ma duc sa iau niste bani acuma... te iau data viitoare"... ca "pula mea", ca "mortii tei" (tei, da?)... plecara si-astia. La Non-Stop s-a spart gasca. O blonda plimba catelu'... "Hai ma, te caci sau nu te caci?". Ghinion... nici asta nu intra la mine-n bloc. Mai aprind o tigara.

Zic sa-ncerc cu cheia de la masina... prea groasa. Ceva mai subtire... cercu' ala cu care se atarna brelocu'... trag de el, ii indrept un capat... bag, trag, apas, intorc... nimic. Sa incerc cu 2 capete... il bag, apas, dau stanga-dreapta... "clack". Ba, esti nebun? S-a deshis.

Daaaayum! Yeaaaah, biatch! Cine va intra-n casa?!?! Cine va fura banii si bijuteriile?!?! Who's ya daddy??? Whoooo's yaaaa daddy???
Cartela era acasa, pusa pe CD-ul cu Keri.
Am pastrat sarma cu care am deschis... o sa mai incerc... tre' sa-mi mai iasa.

Azi ascultam una mai strengareasca... mai golaneasca asa... un clip clasic. Negativul... e d-ala de-ti rupe capu' (oare nu d-asta l-au imprumutat si Method Man & Redman in piesa "Broken Language 2008" ?).

Smoothe Da Hustler - Broken Language


6 comentarii:

  1. Eu nu inteleg ceva.Daca ai adus vorba de interfon,e clar ca nu locuiesti singur.De ce nu ai sunat persoana care era in casa???
    Oricum,te-ai descurcat....FELICITARI!
    :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu locuiesc singur. Daaaar... interfonul nu merge :)) In plus, azi-noapte nu era nimeni acasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai era un comentariu cu "mie-miplace piesa". L-am aprobat... nu stiu de ce nu apare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da' femeia ta umbla noaptea la 3 pe "strade" asa...singurica?E pasare de noapte? Nu sta sa te astepte si sa se puna cu gura pe tine? Va oferiti spatiu! Marfa! Vreau si eu sa fiu gagica ta :))!
    Bravo, esti un encefal si jumatate!Sa fi fost a lu' Lola ,zicea "Asta e baiatu' meu!Destept!".
    Daca inveti sa deschizi usi de masini fara sa porneasca alarma, te pun in legatura cu Ciocio si te-ai scos.
    Puteai sa mai bagi ceva in broasca de la usa, nu cheia de la masina sau sarma de la breloc, daaaaaaaaaar ceva imi spune ca aia ai bagat-o prima :))
    Domnu'...mai finutz cu limbaju' ca ma intrebara astia de la Gugal daca vreau cu adevarat si imi doresc nespus sa intru acilea, ca s-ar putea sa dau peste chestii pentru adulti.Ce se agita astia pentru doua pule...

    RăspundețiȘtergere
  5. Yayo, stii ca n-am. Femeie. Da, inainte sa bag cheia de la masina, mi-am bagat pula in ea de yala.
    Astia te intrebara pentru ca am setat eu asa... ca na, cine nu vrea sa citeasca cum imi bag eu pula p-aici, sa nu intre...

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani! Multa sanatate si sa gasesti ceea ce cauti, dar mai important, sa fie ceea ce-ti doresti cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere