luni, 24 august 2009

Despre meciuri, fani si ultrasi



Sper ca v-ati uitat la clipul de mai sus, si-ati si ascultat. Pe mine se ridica parul cand ascult acest Horto Magiko. Bine, el a fost furat si de stelisti, care l-au adaptat la "Ce drog ciudat". Ce drog ciudaaat... noi am furaaat... si mai si suna de cacaaat! Avem si rima, na.
Acum cred ca banuiti despre ce-am sa scriu - putin cam tarziu, dar n-am avut timp - recte galeria dinamovista la meciul cu Slovan Liberec. Fapta... pe de-o parte ma bucura, pe de alta ma intristeaza.
De ce ma bucura? Pentru ca jucatorii astia se comporta ca niste angajati cu ora... ca aia de sapa santuri, care dau la pickhummer. Adica e la modu' "Pula mea... intram pe teren, ne luam salariul... si fie ce-o mai fi". O meritati din plin... Cristea, Torje, Niculae... Pulhac, scarlatache, pula mea... Faza e ca n-o prea merita clubul. Daca Dinamo scapa de suspendarea din competetii europene, atunci "interventia" a fost de bine.
De ce ma intristeaza? Pentru ca din cauza catorva elemente, clubul risca 2-3 ani de absenta in Europa League, suspendarea terenului si amenzi de zeci de mii de euro. Absenta din Europa League, da... ca la Champions League nu prea mai indraznesc sa ma gandesc. cel putin, nu acum... nu cu conducerea asta, nu cu echipa asta. In niciun caz.

Ultrasii.
Ultrasii sunt de mai multe tipuri, psihologic vorbind (vorbesc si eu, desi nu ma pricep la psihologie). Sunt cei care iubesc Dinamo (o echipa, in general) si plang sau le sar dracii si actioneaza corespunzator sub indemnul furiei cand echipa joaca bine si-o ia, respectiv joaca prost si-o ia (gen "A jucat bine-ai nostri... da' i-a batut scârbili-alea"). Mai sunt ultrasii care n-au ce face-acasa. Frustratii. Probabil ati vazut "The Football Factory" sau "Green Street Hooligans". In "The Football Factory", ala explica destul de clar. Nu vrea omu' sa stea acasa in zi de meci... el vrea sa se bata. Oamenii nici macar nu ajungeau pe stadion s avada meciul... ei se bateau cu suporterii adversi pe strada. Pai asta era o deplasare... mergem, ne batem, venim acasa. Pe stadion nici nu se intra. Impulsul era gen "Fight Club"... se bateau din placere... adrenalina, pula mea. Fotbalul era doar motivul, intriga. In sensul asta, orice om se poate afilia la ORICE brigada ultras. Nu conteaza ca tii cu echipa aia, poate nu dai doi bani pe fotbal ca sport... dar ai o gasca langa care poti s ate bati. Pentru ca singur, esti cam pielea pulii... un pulifrici "unknown". Ai un job de cacat (sau stresant) sau n-ai deloc si asta e si mai naspa, o nevasta care te fute DOAR la cap (sau n-ai deloc si faci laba day-by-day) sau n-ai prieteni cu care sa iesi la bere (sau daca ai, aia-s prea cuminti pentru spiritul tau revoltat). Singur... esti un nimeni. In galerie, esti Superman. Scuipi seminte, aprinzi torte, tragi basini (ca nu se-aude), arunci cu brichete (ia-ti si tu Zippo) si sari pe garduri. Wow! Interesant. Probabil ca nu te-ai interbat niciodata "De ce?". Pentru ca aia (de la Vaslui sa zicem) iti arata "Fuck you!" sau striga "Muie Dinamo!". Jandarmii? Aia nu te supara cu vreun gest, dar te enerveaza ca sunt acolo... si tre' sa cauti scandal. Ma uitam la imaginile de la meciul cu Slovan... si vedeam suporteri care chemau jandarmii. Astia raspundeau chemarii, dar ultrasii o rupeau la fuga. Pai de ce-l mai chemasi, ma? Ca sa fugi sa rupi pamantu? Stai in pula mea si bate-te cu el... descarca-te. Are pulan? Pai asta e... atunci stai in pula mea cuminte.
"Hai pe teren!" Hai, pulifriciule cu tricou albastru si fata de retardat mintal. Frate, daca intra unu' mai cu mot care sa futa vreun pumn... da' a intrat fix un bou care facea jogging p-acolo.
"Futu-i in gat, ce prost joaca astia... ia sa intru eu peste ei... sa vada ca eu nu-s multumit de joc".

Borcea, Turcu & Co.
Astia nu vor declinul Dinamo. Evident ca nu, ca ei tre' sa castige bani, iar o echipa proasta nu aduce bani. Ei nu-i vor raul lui Dinamo, ei doar il fac... de prosti ce sunt. Atata tot. Oricum, baietii aia... 100, 200... le-au tras-o bine la ochiu' maro, le-au cam stricat afacerea.

Eu cu Puiu si rapidistii.
Acum ceva ani, iesim de pe Lia Manoliu (eu cu Puiu, da), si-o luam usor spre metroul de la Muncii. Astia, toti mersera spre Pantelimon, Iancului... cacat. Noi ne dezbracaram pe drum... bagaram in rucsac tricouri, fulare... si bine-am facut, ca la Muncii era plin de rapidisti (eu nu le zic "ciori", ca nu-s toti tigani... iar tigani muuulti are si Steaua). Ne urcaram, na... Ah... parca mai eram cu unu'... care-a coborat subit la Gara de Nord. Noi am mers cu frica-n san pana la Semanatoarea. Ma, tu stii ce e aia tren full ca la 8:30? Si toti rapidisti. Coboraram la Semanatoarea, scoseram repede fulare si na... "Muie, muie" nu-stiu-ce. Nu stiu ce-am avut in cap, dar daca nu inchidea mecanicul usile repede, o beleam rau de tot. Si n-are rost, ma... chiar n-are rost. Iar Puiu si-a mai luat-o... ca el statea pe la Lujerului sau nu-stiu-unde cu fularu' la gat. Ramane singur pentru 30 de secunde si ies unii dintr-o scara, paf o dala-n bot (s.f. Placă (subțire) de piatră, de marmură, de beton). I-a desprins in pula mea nara stanga de fata. Da' cica a primit tratatie in tribuna... seminte, tigari, cola... desi pana la pauza cica n-a stiut unde se afla. Naspa, ma... si nu merita.

Luca.
Hai sa va zic si cu Luca si Galu. De la Galu o stiu p-asta. Se intorceau in Rosiori de Vede (my hometown... e la 100 km de Bucuresti, spre Caracal) de la un meci Steaua - U Craiova. Galu cu fular pitit, Luca cu el la gat. Trenul ala ajunge si in Craiova, evident. Si ghici ce? "Aaah... tu esti ma ala care da muie la olteni? Ia calca-ti fularu' in picioare si striga "Muie Steaua!" ... Si cic-a calcat Luca al meu la fular si-a strigat la "muie Steaua!" cat nu strigase "muie la olteni"... si i l-au si aruncat aia pe geam. Na. Cand n-ai brigada, nu te da falos... ca nu stii de unde apar 4-5 malaci de te pun sa lingi flegme de pe jos sau sa le stergi cu fularul tau iubit.

"Fie vreme buna, fie vreme rea,
Caini pana la moarte si dincolo de ea"
Eh... uite ca mai sunt si vremuri rele. Pe care chiar voi le-ati creat. Eu ma duc destul de rar la meciuri (nu neaparat la derby-uri... ci cand am chef de dus la meci, fie ca e cu Steaua sau Pandurii), dar cand ma duc, ma duc sa cant si ma ma uit la meci... sa ma oftic, sa-mi bag pula in gura cui faulteaza si nu ia galben, sa-l injur pe ala de rateaza si chestii de genu. Nu simt nevoia sa sar pe garduri, sa intru pe teren sau sa bat stelisti. Cacat... am prieteni stelisti, rapidisti, pula mea... nu ne luam frate la bataie.

M-am aberat destul, si lu' Daniel nu-i place ca scriu postari lungi. El le scrioe scurte... deh, fiecare pe masura pulii :))

V-am lasat. Ascultam o piesa a unor baieti din Italia. Celor care inteleg italiana, cu asta nu stiu dac-o sa le mearga, ca baietii astia de la CO'SANG sunt napoletani.
Piesa... "Co' Sang - Int'o rione". Auditie placuta. Si multa bafta in Europa League celor ce vor merge mai departe!

6 comentarii:

  1. A lui Nike e mai groasa...postarea vreau sa zic :))

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte tare! frumos atunci cu rapidistii, nu stii ca voiau aia din rosiori da ne dea in gat ca suntem dinamovisti!
    apropo...intre timp i-am dat dracu si pe cehi...si pe...si pe...spurky

    RăspundețiȘtergere
  3. Da ma... aia... Buga sau cum ii chema :) Da' au fost baieti buni :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mi-ar fi trecut in veci prin minte ca italienii pot suna asa bine in rep. Sau ca italiana (bine, napoletana) suna asa smecher. Video-ul asta mi-a deschis apetitul sa ma interesez de dialecte si sa mai exersez italiana. 10x!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristiana, daca te uiti putin in spate, la postari mai vechi am pus si "Retro" (Comma & Shogun) + ca exista articolul asta: http://www.trupakatana.com/hip-hop/comma-shogun-hip-hop-retro-bari/

    Mai poti cauta Truce Klan, Fabri Fibra, Club Dogo (astia suna f. bine).

    RăspundețiȘtergere
  6. Club Dogo mi-au placut de-aseara suficient de mult cat sa caut albume. La ceilalti am zis doar "da, suna bine, dar nu as mai asculta a doua oara". Numai ca nu stiu ce-mi veni azi sa caut din nou, sa ascult, si-am dat de Fabri pe la diverse emisiuni. Si mi-a placut omu'. Rapperul tre' sa fie si el interesant. O sa mai ascult. Mersi. Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere