marți, 25 august 2009

In "diverse"

Hai noroc!
Postarea asta va merge in "Diverse", ca-i pun tag "Diverse". S-o mai dau si eu in diverse, na...
Nici nu stiu cu ce sa-ncep, ca mai devreme voiam sa zic multe diverse d-astea, dar acum mintea nu mi-a pastrat prea multe... de... asa e cand esti scriitor... sau poet.

Unchi'miu, Dana si Matei.
Unchi'miu e Nicu. Aseara am fost la el, de-am sacrificat niste alb sec, de doua feluri. Bune ambele. Ceptura ruleaza. Si mi-a povestit ce-au vazut ei in concediu in Moldova si apoi Retezat. Multa pasiune si interes pentru ce-au vazut acolo, pentru istoria locurilor. A fost la Samisegetusa Regia... cica marfa rau de tot. Si-am tot vorbit despre daci - Dana, matusa-mea, s-a documentat pe net la revenirea in Bucuresti si stia multe - masoni si-alte alea. Altadata am vorbit despre Univers, moarte, karma, pula mea... Asta imiplace mie la oamenii astia... ca-i intereseaza chestii, ca se informeaza cu privire la ele... ca le place sa vorbeasca despre, sa-si puna problema... ca le place sa stie, intr-un cuvant.
Matei e var'miu, baiatu' lor. Plaja placuta, Matei. El e foarte pasionat de Wrestling... ii place Undertaker. Bun asa. Mie imi place cum canta rap John Cena. Hai sa vi-l arat acum, ca pentru final am alta piesa. Va amintiti de serialul ala... "The A-Team"? O sa-l vi-l amintiti dupa ce vedeti clipul. E chiar amuzant daca stiti serialul. "Bad Bad Man":


Du-te dracu'
"Eeh... du-te dracu'!". Mersi, duduie. Asta mi-am luat-o pentru un mic "E sens unic, domnisoara...". Da... o proasta c-un Audi pe care-a trebuit s-o ocolim. Noi, adica vreo 2-3 masini. Trebuia sa invat ceva de la colegu' Alex... da' chiar daca invatam, n-aveam timp sa-mi adun o flegma... si-n plus, aveam si gura uscata.

Metroul Bucuresti.
Azi mi-am lasat masina prin preajma firmei. O sa razi, sefa (de Elena vorbesc, ca Iulia nu ma citeste), dar panica s-a metamorfozat in nebunie ca omida-n fluture. Pentru "garaj" (recte "bucata de trotuar") tre' sa-i multumesc Ralucai (apropo, o vazui pe Lala pe ștrase cu un mușchiulos). Sa te trezesc maine dimineata? Fac un "cucurigu"?
De ce-o lasai acolo? Ca am 73 km "lipsa-n gestiune" (adica pe plus, pe care n-am avut cum sa-i justific). Ca acum vreo 2 postari, am scris care-i treaba. Azi a venit o comunicare (apropo, de n-as uita sa trimit mail la Logistica dupa ce termin acilea) ce nu-i prea explicita. Vedem. Momentan... Blanche (asa o cheama... sau asa il cheama pe Pejo) doarme acolo. Iulia ii zicea Bombo... sau Bombonica. Excuuuuuse... me! No More Bombo! Blanche, in pula mea, ca-i frantuzoaica.
Partile. Nu stiu daca sunt 2 parti rele sau 2 bune. Sau 2 bune si 2 rele...
O parte e ca am mers cu tramvaiu' si metroul. Tare. Dulci amintiri. Viata adevarata. Transpiratie, caldura, agitatie, graba... am retrait acei multi ani in care iubeam metroul. Azi l-am urat putin - multa muie Metrorex - cand am constatat ca pasajul de la Piata Unirii era inchis pentru reparatii. A trebuit sa ies la lumina, pe sus pe pod, ca sa intru dincolo... si evident, a trebuit sa-mi bag din nou! cartela in aparat si din nou pula-n Metrorex. Dar fu' tare... gagici mai multe decat la suprafata, si mai misto. Imi fugira ochii ca girofarele de vreo 4-5 ori. Eh... le uit maine dimineata p-astea de azi. Altele la scanat.
Alta parte e ca n-am mai fost aproape de bușeala (se intampla de vreo 3-4 ori pe zi in general), ca nu mai statui la semafor... partea proasta e ca taman mi-am scris un CD cu albumul "Horr" al lui Salah Edin si na... nu-l putui asculta "pă pohta inimii mele" (vezi Mambo Siria - Lino Lino Catalino). Ca o compensatie, era sa ne bușim in taxi, ca scoase una botu' de pe-o strada cu cedeaza. Noroc ca fu' omu' nostru atent si scaparam c-o mica "stanga-dreapta".

Mg.
Ma... cred ca mai voiam sa scriu ceva... da' am uitat cu desavarsire. Am citit prospectul la "Magneziu + B6" si cred ca tre' sa ma dopez mai abitir decat inainte. Chiar am impresia ca ma face mai vârtos.

Mai participai azi la o faza extrem de naspa, in mai multe sensuri... de care oricum nu scriu p-aici, si nici nu prea vreau sa-mi amintesc. In rest... n-am timp. Sunt programat. N-am timp pentru X, Y, Z... nu dau nume, ca nu e frumos. Sper sa-mi fac.

Single-ul de azi vine din partea unui olandez, pe numele lui real Abid Tounssi, care face rap in dialectul arab "Darija". Piesa e de pe albumul "Horr" (2009), pe care zisei mai sus ca l-am scris pe CD. Ascultati-l macar de curiozitate.

Salah Edin - Biya Albak

3 comentarii:

  1. ptiuu... blanche a ta era cat pe ce sa aiba un mic accident aseara... a fst taik'mio plecat cu masina lui si cand a vnt m'a intreabat : "raluca, vrei sa o parchezi ?" ... m'am gandit un pic asa la u... si la faptu' ca existe sanse sa intru in fundu' saracei blache... la "norocul" meu... si i'am refuzat oferta... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Maitre...e Sarmizegetusa. Cu "Z". In rest...imi pare bine ca ai coborat printre muritorii de rand lipsiti de dotarea "masina" si ti-ai mai miscat si tu dorsala. E bine sa ai experiente de astea, nu de alta, dar sa nu te rupi de lumea reala...ca are Lola ta multiubita o vorba "Cainele,cand ii e prea bine, turbeaza". Poate ai fost productiv si ai gasit si ceva inspireisan for niu hitz :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. Haaaa... pai sa va zic ca azi, n-avusei de un' sa iau bilet pentru a merge cu tramvaiu' 2 statii. Vazui eu ca lumea composteaza mult mai mult decat acum ceva timp. "Dubios", zic. La prima, urca unu'... "Ma, controlor sa fie? Da' astia vin 2-3... asta e singur". A facut greseala sa scoata legitimatia inainte sa se inchida usile. Si-atunci sa vezi un om cu cravata la camasa... cum coboara rapid la vederea controlorilor. Urat. M-am simtit ca-n tinerete :))

    RăspundețiȘtergere