Lăscărică a murit azi. Odihneasca-se in pace! Cel care-a fost Gheorghe Dinica s-a stins astazi (10 noiembrie 2009)... dar ne-a lasat un model, imaginea unui actor desavarsit plus multele rolulri carora le-a dat viata. Pot sa spun ca a fost un geniu al actoriei romanesti. Acum va trebui sa-l asezam acolo unde i se cuvine... langa Amza Pellea, langa Toma Caragiu, Ilarion Ciobanu si Stefan Iordache (au murit si ei, in septembrie anul trecut... primul pe 7, al doilea pe 14), langa Colea Rautu, Dem Radulescu sau Stefan Banica. Pierdem actorii buni... si cred ca Gălu are dreptate cand se intreaba cine o sa le ia locul. Dar asta este... viata merge inainte, si cu ea si noi. In urma lor au ramas filmele, rolurile, interpretarile de exceptie... in cazul unora au ramas si piesele...
Vezi http://gheorghedinica.ro/
Am sa scriu aici despre cateva filme romanesti care chiar merita vazute. Pe altele doar am sa le numesc. Nu neaparat filme cu Dinica, Pellea sau Caragiu... filme romanesti mai noi sau mai vechi.
1. Filantropica. Incep cu el pentru ca e unul din preferatele mele... si beneficiaza de prestatia celui ce-a murit azi. Don Pepe sau Pavel Puiut (Dinica)... e in film un geniu interlop, care s-a adaptat tranzitiei din Romania si face bani din chestii nu tocmai ortodoxe. Scenariul e de exceptie (v-am zis in vreo doua randuri ca-l am pe dsktop in format .pdf), iar Mircea Diaconu este actorul ce se muleaza perfect pe figura profesorului de liceu, bugetar, cu salariu mic si icercand sa se afirme scriind. Am sa-l pomenesc si pe "Simapticu' " Vizante, ca-mi place mie ca actor. Filmul surprinde foarte bine scene din viata de zi cu zi a romanului de rand, a romanului fitos, cersetor, etc.
Am vazut filmul asta de peste 15 ori si sunt sigur c-am sa-l mai vad.
2. Occident. Pe "Occident", ca mod de povestire, l-as compara putin cu "Pulp Fiction". Al. Papadopol are rolul principal, Gyuri Pascu, Dorel Visan si Tora Vasilescu in secundare. O poveste "romaneasca" despre plecat "afara"... Italia, Franta, Belgia. Jumatate din personaje vor sa plece, sa inceapa o noua viata, lovindu-se de reticenta celor mai cu picioarele pe pamant. Sunt 3 povesti, toate incepand la momentul T1 si terminandu-se la momentul T2. Difera insa viziunea si perspectiva. Fiecare poveste e a altcuiva, si fiecare te edifica si-ti contrazice convingerile cu care ai ramas din anterioara. Si pe el l-am vazut de vreo 10 ori.
2 jumate.
Marti, dupa Craciun http://gandurifeliate.blogspot.com/2010/09/marti-dupa-craciun.html
3. Terminus Paradis (Batalion Disciplinar). El nu beneficiaza de actori cunoscuti (exceptie fac Razvan Vasilescu si Rebengiuc, in rol "foarte" scundar), dar sunt actori care isi fac meseria cu suflet. Pe Razvan Vasilescu in respect mult ca actor... e in top 5.
Subiectul? Un tanar cu ceva dereglari la mansarda se indragosteste de-o fata. Asta e ideea principala. Din niste cauze, el ajunge in armata, apoi in "batalionul disciplinar" - "la locu' asta ii zice serparie". Vazut de cel putin 5 ori.
4. Cel mai iubit dintre pamanteni. E printre cele mai iubite dintre filme - ecranizarea romanului cu acelasi nume.
Iordache, Visan, Maia Morgenstern, Gheorghe Dinica, Tora Vasilescu, Mircea Albulescu, Stefan Banica, Mitica Popescu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu.
Nu prea mai am nimic de zic. E film de vazut si de revazut neaparat.
5. Balanta. Razvan Vasilescu - care-mi place mie rau de tot - e un chirurg nonconformist si fara frica intr-un spital din Copsa Mica. E un fel de "Dr. House" de Copsa Mica. Maia Morgenstern... o psiholoaga ce-a studiat prin Franta... dar care practica la o scoala din Copsa Mica. Foarte nonconformista si ea... E comedie si drama.
6. Asta seara dansam in familie. Iubesc si filmul asta... si yayo il iubeste, si Ratza. Dem Radulescu presteaza excelent alaturi de Sebastian Papaiani. E o comedie spumoasa, cum nu se prea mai fac. N-am prea multe de zis, doar ca stiu aproape pe de rost secventa "asta seara dansam in familie-7" care e postata pe youtube.
7. Operatiunea Monstru. Si asta e tot o comedie... plina de subintelesuri pentru vremea aia. Filmul contine niste faze care nu prea ar fi convenit "tovarasilor" daca ar fi fost putin mai "pe fata". Ador faza cu "bicicleta galbena". Toma Caragiu, Marin Moraru, Octavian Cotescu - acesti trei monstri sacri fac mare arta dintr-o expeditie in Delta.
In vremurile alea, ierarhia in intreprindere trebuia respecata, nu?
8. Boogie. E un film nou, cu Dragos Bucur (Ciocazanu) in rol principal (uite, de el imi place mult, desi e in generatia tanara). Un tanar merge cu nevasta (Smaranda - Anamaria Marinca) si copilul la mare... de 1Mai. Acolo se reintalneste cu 2 fosti colegi, cu care ramane la sprituri. Dupa niste certuri cu Smaranda, vine o noapte de pomina... o noapte baieteasca, care-mi aduce aminte de prieteni, de seri de betie, de tovarasie... si ma face sa devin extrem de nostalgic. E acelasi sentiment ca atunci cand ascult "Ani de liceu", cand mai vreau sa retraiesc macar pentru o luna viata de liceean sau de student.
9. Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (Moartea lui Ipu). Iarasi un film care ma face sa plang de fiecare data cand il revad. Amza Pellea a facut un rol de exceptie, alaturi de alti mari actori. Ar ajunge doar sa-i enumar si cred ca v-as convinge: Dinica, Besoiu, Cotescu, Maftei, Mihailescu-Braila, etc.
In timpul razboiului, un ostas neamt e gasit mort in camp. Germanii anunta ca daca cel care-a ucis nu se va preda, vor rade satul de pe fata pamantului. Amza e nebunul satului, la care apeleaza notarul (Dinica), popa (Besoiu) si doctorul (Cotescu) sa-i scoata basma-curata. Amza te face sa plangi... iar filmul te atinge cu adevarat. Personajele sunt conturate extrem de bine... iar diversele laturi ale naturii umane se succed de-a valma la fiecare din personaje.
Ipu e suparat ca "Ipu" nu inseamna nimic... asta e adanca rau!
10. Crucea de piatra - ultimul bordel. Dinica iarasi primeste un rol bun, pe care il pune in valoare cat se poate de bine... un activist comunist pus pe propaganda. Cred ca oricine isi doreste sa-l vada pe Dinica in rolul asa-zisului "Mache Puzderie - proletar". Pai daca te cheama Mache Puzderie... esti ca si Catavencu, Trahanache sau Farfuridi ai lui Caragiale. Filmul surprinde perioada de tranzitie spre comunism, cand tovarasele "strigau" in soapta si in secret "Sta-lin, Sta-lin", iar bordelul "Crucea de piatra" trebuia sa fie inchis. Tovarasu' Puzderie milita pentru inchiderea bordelului, dar la randuia zilnic pe fete. Puteti vedea cum e sexul "la curea" si cum e cu caltaboșu': "Eeehe... frați romani... toate-ar fi bune de-ar fi și ceva blăniță de pus pe caltaboș, da'...". Si era... era blăniță, da.
11. Cu mainile curate. Am ajuns in sfarsit si la Lăscărică. Mentha' zicea acum cateva zile de replici celebre care-au dainuit, gen "Hasta la vista, baby!" si "I'll be back" ale lui Arnold Schwarzenegger. As adauga aici - pentru noi, romanii - alte 2 replici: "Don Semaca... eu sunt... Lăscărică! Don Semaca, va rog sa credeti ca nu v-am tradat" (Gheorghe Dinica) si "Un fleac... m-au ciuruit" (Sergiu Nicolaescu). Nu, nu cu "niste shot-uri de tequilla" (bravo, Byga).
Filmul e unul foarte bun pentru genul lui... inspirat din realitatea Bucurestiului anilor '50, cand gangsterii erau bine inarmati si seara isi faceau de cap pe strazi, dand spargeri si planificand altele. Comisarul Moldovan... se zice c-a fost inspirat de doi comisari reali: Gherghe Cambrea si Eugen Alimanescu (cititi-i biografia lui Alimanescu, ca e foarte interesanta povestea lui).
Din acelasi ciclu, pot sa recomand si Un comisar acuza si Revansa.
12. 15. Ciudata treaba asta cu "12. 15.". Asa s-a nimerit... invers ar fi fost 15.12(.89). Cristi Iacob, Mihaela Radulescu, Ioana Moldovan si Valentin Teodosiu.
Subiectul? Dupa cum poate v-ati dat seama mai sus, e vorba despre Revolutie. Un marinar ajunge in Timisoara sa se casatoreasca, viitoarei sotii ii vine sorocul si pleaca la Spital. Aici, incepe sa se traga... armata face zeci de victime de care comunistii trebuie sa scape. Apoi, incepe povestea.
Dupa 15 ani, o ziarista de origine romana (Maia Morgenstern) vine din Franta ca sa gaseasca un copil. Cati ani are copilul... al cui era, de ce voia Irenne (ziarista) sa-l gaseasca neaparat... astea le vedti in film.
Din aceeasi categorie (Revolutia din '89), recomand si Hartia va fi albastra (in regia lui Radu Muntean, ca si la Boogie). Astept un film si despre Mineriada din '90.
13. Moartea domnului Lazarescu. Despre asta ce sa zic? Ca reflecta taman situatia mizerabila a sistemului sanitar din Romania? Ca o asistenta de pe Salvare plimba un bolnav - recte domnu' Lazarescu - prin nu-stiu-cate spitale o noapte intreaga? Nu putem generaliza, ca nu peste tot asa... nu toti medicii sunt de cacao, fustangii sau dorm in garzi, nu toate salile de operatie sunt ocupate... E un semnal de alarma, pentru ca e timpul ca sistemul sanitar sa treaca printr-o schimbare majora. Filmul? Iti da succesiv stari de mila, de ura, de... plans... depinde cum vezi problema domnului... Lazarescu Dante Remus.
14. Asfalt Tango. Ideea e - ca si in "Occident" - ca multi vor sa plece afara. Asa era atunci - anii '90, Romania. Niste fete pleaca spre Franta sa fie dansatoare. Dupa una dintre ele - Dora - alearga sotul ei, indragostitul Andrei (Mircea Diaconu). El ajunge sa faca diverse chestii ilegale si foarte ilegale pentru a-si recupera nevasta. In alte roluri, apar Cotimanis si Florin Calinescu.
Au fost multe... am facut un tur de forta. Si mai sunt multe pe care inca n-am apucat sa le vad... gen "California Dreamin'", "Pescuit sportiv", "Francesca", "Amintiri din epoca de aur"... s.a.m.d.
Piesa... va fi o piesa cu Gheorghe Dinica, pentru ca - pentru cine nu stie - el a cantat alaturi de Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.
Pun o piesa care cred ca maestrului i-a fost la suflet ("am filmat si nopti, dar am filmat si zile"), dar si mie imi place mult... o canta si in "Filantropica", si-am si auzit-o de multe ori pe la chefuri pe care le tragea Nicu, cantata de taraful lui George Udila.
Iar dupa piesa... pun asa... pentru doritori si iubitori de scurt-metraje (unul e Ratza, cel mai mare lover de s-m) uite unul romanesc regizat de Cristi Puiu, cu Victor Rebengiuc si Mimi Branescu (a jucat in Moartea domnului Lazarescu, Hartia va fi albastra, Boogie). O poveste despre viata de zi cu zi... despre pensionari cu pensii mici, despre corporatisti tineri si de succes... bani, somaj, autobuze... Mi se pare pur si simplu fantastic! Un cartus de Kent si un pachet de cafea :
Vezi http://gheorghedinica.ro/
Am sa scriu aici despre cateva filme romanesti care chiar merita vazute. Pe altele doar am sa le numesc. Nu neaparat filme cu Dinica, Pellea sau Caragiu... filme romanesti mai noi sau mai vechi.
1. Filantropica. Incep cu el pentru ca e unul din preferatele mele... si beneficiaza de prestatia celui ce-a murit azi. Don Pepe sau Pavel Puiut (Dinica)... e in film un geniu interlop, care s-a adaptat tranzitiei din Romania si face bani din chestii nu tocmai ortodoxe. Scenariul e de exceptie (v-am zis in vreo doua randuri ca-l am pe dsktop in format .pdf), iar Mircea Diaconu este actorul ce se muleaza perfect pe figura profesorului de liceu, bugetar, cu salariu mic si icercand sa se afirme scriind. Am sa-l pomenesc si pe "Simapticu' " Vizante, ca-mi place mie ca actor. Filmul surprinde foarte bine scene din viata de zi cu zi a romanului de rand, a romanului fitos, cersetor, etc.
Am vazut filmul asta de peste 15 ori si sunt sigur c-am sa-l mai vad.
2. Occident. Pe "Occident", ca mod de povestire, l-as compara putin cu "Pulp Fiction". Al. Papadopol are rolul principal, Gyuri Pascu, Dorel Visan si Tora Vasilescu in secundare. O poveste "romaneasca" despre plecat "afara"... Italia, Franta, Belgia. Jumatate din personaje vor sa plece, sa inceapa o noua viata, lovindu-se de reticenta celor mai cu picioarele pe pamant. Sunt 3 povesti, toate incepand la momentul T1 si terminandu-se la momentul T2. Difera insa viziunea si perspectiva. Fiecare poveste e a altcuiva, si fiecare te edifica si-ti contrazice convingerile cu care ai ramas din anterioara. Si pe el l-am vazut de vreo 10 ori.
2 jumate.
Marti, dupa Craciun http://gandurifeliate.blogspot.com/2010/09/marti-dupa-craciun.html
3. Terminus Paradis (Batalion Disciplinar). El nu beneficiaza de actori cunoscuti (exceptie fac Razvan Vasilescu si Rebengiuc, in rol "foarte" scundar), dar sunt actori care isi fac meseria cu suflet. Pe Razvan Vasilescu in respect mult ca actor... e in top 5.
Subiectul? Un tanar cu ceva dereglari la mansarda se indragosteste de-o fata. Asta e ideea principala. Din niste cauze, el ajunge in armata, apoi in "batalionul disciplinar" - "la locu' asta ii zice serparie". Vazut de cel putin 5 ori.
4. Cel mai iubit dintre pamanteni. E printre cele mai iubite dintre filme - ecranizarea romanului cu acelasi nume.
Iordache, Visan, Maia Morgenstern, Gheorghe Dinica, Tora Vasilescu, Mircea Albulescu, Stefan Banica, Mitica Popescu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu.
Nu prea mai am nimic de zic. E film de vazut si de revazut neaparat.
5. Balanta. Razvan Vasilescu - care-mi place mie rau de tot - e un chirurg nonconformist si fara frica intr-un spital din Copsa Mica. E un fel de "Dr. House" de Copsa Mica. Maia Morgenstern... o psiholoaga ce-a studiat prin Franta... dar care practica la o scoala din Copsa Mica. Foarte nonconformista si ea... E comedie si drama.
6. Asta seara dansam in familie. Iubesc si filmul asta... si yayo il iubeste, si Ratza. Dem Radulescu presteaza excelent alaturi de Sebastian Papaiani. E o comedie spumoasa, cum nu se prea mai fac. N-am prea multe de zis, doar ca stiu aproape pe de rost secventa "asta seara dansam in familie-7" care e postata pe youtube.
7. Operatiunea Monstru. Si asta e tot o comedie... plina de subintelesuri pentru vremea aia. Filmul contine niste faze care nu prea ar fi convenit "tovarasilor" daca ar fi fost putin mai "pe fata". Ador faza cu "bicicleta galbena". Toma Caragiu, Marin Moraru, Octavian Cotescu - acesti trei monstri sacri fac mare arta dintr-o expeditie in Delta.
In vremurile alea, ierarhia in intreprindere trebuia respecata, nu?
8. Boogie. E un film nou, cu Dragos Bucur (Ciocazanu) in rol principal (uite, de el imi place mult, desi e in generatia tanara). Un tanar merge cu nevasta (Smaranda - Anamaria Marinca) si copilul la mare... de 1Mai. Acolo se reintalneste cu 2 fosti colegi, cu care ramane la sprituri. Dupa niste certuri cu Smaranda, vine o noapte de pomina... o noapte baieteasca, care-mi aduce aminte de prieteni, de seri de betie, de tovarasie... si ma face sa devin extrem de nostalgic. E acelasi sentiment ca atunci cand ascult "Ani de liceu", cand mai vreau sa retraiesc macar pentru o luna viata de liceean sau de student.
9. Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (Moartea lui Ipu). Iarasi un film care ma face sa plang de fiecare data cand il revad. Amza Pellea a facut un rol de exceptie, alaturi de alti mari actori. Ar ajunge doar sa-i enumar si cred ca v-as convinge: Dinica, Besoiu, Cotescu, Maftei, Mihailescu-Braila, etc.
In timpul razboiului, un ostas neamt e gasit mort in camp. Germanii anunta ca daca cel care-a ucis nu se va preda, vor rade satul de pe fata pamantului. Amza e nebunul satului, la care apeleaza notarul (Dinica), popa (Besoiu) si doctorul (Cotescu) sa-i scoata basma-curata. Amza te face sa plangi... iar filmul te atinge cu adevarat. Personajele sunt conturate extrem de bine... iar diversele laturi ale naturii umane se succed de-a valma la fiecare din personaje.
Ipu e suparat ca "Ipu" nu inseamna nimic... asta e adanca rau!
10. Crucea de piatra - ultimul bordel. Dinica iarasi primeste un rol bun, pe care il pune in valoare cat se poate de bine... un activist comunist pus pe propaganda. Cred ca oricine isi doreste sa-l vada pe Dinica in rolul asa-zisului "Mache Puzderie - proletar". Pai daca te cheama Mache Puzderie... esti ca si Catavencu, Trahanache sau Farfuridi ai lui Caragiale. Filmul surprinde perioada de tranzitie spre comunism, cand tovarasele "strigau" in soapta si in secret "Sta-lin, Sta-lin", iar bordelul "Crucea de piatra" trebuia sa fie inchis. Tovarasu' Puzderie milita pentru inchiderea bordelului, dar la randuia zilnic pe fete. Puteti vedea cum e sexul "la curea" si cum e cu caltaboșu': "Eeehe... frați romani... toate-ar fi bune de-ar fi și ceva blăniță de pus pe caltaboș, da'...". Si era... era blăniță, da.
11. Cu mainile curate. Am ajuns in sfarsit si la Lăscărică. Mentha' zicea acum cateva zile de replici celebre care-au dainuit, gen "Hasta la vista, baby!" si "I'll be back" ale lui Arnold Schwarzenegger. As adauga aici - pentru noi, romanii - alte 2 replici: "Don Semaca... eu sunt... Lăscărică! Don Semaca, va rog sa credeti ca nu v-am tradat" (Gheorghe Dinica) si "Un fleac... m-au ciuruit" (Sergiu Nicolaescu). Nu, nu cu "niste shot-uri de tequilla" (bravo, Byga).
Filmul e unul foarte bun pentru genul lui... inspirat din realitatea Bucurestiului anilor '50, cand gangsterii erau bine inarmati si seara isi faceau de cap pe strazi, dand spargeri si planificand altele. Comisarul Moldovan... se zice c-a fost inspirat de doi comisari reali: Gherghe Cambrea si Eugen Alimanescu (cititi-i biografia lui Alimanescu, ca e foarte interesanta povestea lui).
Din acelasi ciclu, pot sa recomand si Un comisar acuza si Revansa.
12. 15. Ciudata treaba asta cu "12. 15.". Asa s-a nimerit... invers ar fi fost 15.12(.89). Cristi Iacob, Mihaela Radulescu, Ioana Moldovan si Valentin Teodosiu.
Subiectul? Dupa cum poate v-ati dat seama mai sus, e vorba despre Revolutie. Un marinar ajunge in Timisoara sa se casatoreasca, viitoarei sotii ii vine sorocul si pleaca la Spital. Aici, incepe sa se traga... armata face zeci de victime de care comunistii trebuie sa scape. Apoi, incepe povestea.
Dupa 15 ani, o ziarista de origine romana (Maia Morgenstern) vine din Franta ca sa gaseasca un copil. Cati ani are copilul... al cui era, de ce voia Irenne (ziarista) sa-l gaseasca neaparat... astea le vedti in film.
Din aceeasi categorie (Revolutia din '89), recomand si Hartia va fi albastra (in regia lui Radu Muntean, ca si la Boogie). Astept un film si despre Mineriada din '90.
13. Moartea domnului Lazarescu. Despre asta ce sa zic? Ca reflecta taman situatia mizerabila a sistemului sanitar din Romania? Ca o asistenta de pe Salvare plimba un bolnav - recte domnu' Lazarescu - prin nu-stiu-cate spitale o noapte intreaga? Nu putem generaliza, ca nu peste tot asa... nu toti medicii sunt de cacao, fustangii sau dorm in garzi, nu toate salile de operatie sunt ocupate... E un semnal de alarma, pentru ca e timpul ca sistemul sanitar sa treaca printr-o schimbare majora. Filmul? Iti da succesiv stari de mila, de ura, de... plans... depinde cum vezi problema domnului... Lazarescu Dante Remus.
14. Asfalt Tango. Ideea e - ca si in "Occident" - ca multi vor sa plece afara. Asa era atunci - anii '90, Romania. Niste fete pleaca spre Franta sa fie dansatoare. Dupa una dintre ele - Dora - alearga sotul ei, indragostitul Andrei (Mircea Diaconu). El ajunge sa faca diverse chestii ilegale si foarte ilegale pentru a-si recupera nevasta. In alte roluri, apar Cotimanis si Florin Calinescu.
Au fost multe... am facut un tur de forta. Si mai sunt multe pe care inca n-am apucat sa le vad... gen "California Dreamin'", "Pescuit sportiv", "Francesca", "Amintiri din epoca de aur"... s.a.m.d.
Piesa... va fi o piesa cu Gheorghe Dinica, pentru ca - pentru cine nu stie - el a cantat alaturi de Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.
Pun o piesa care cred ca maestrului i-a fost la suflet ("am filmat si nopti, dar am filmat si zile"), dar si mie imi place mult... o canta si in "Filantropica", si-am si auzit-o de multe ori pe la chefuri pe care le tragea Nicu, cantata de taraful lui George Udila.
Iar dupa piesa... pun asa... pentru doritori si iubitori de scurt-metraje (unul e Ratza, cel mai mare lover de s-m) uite unul romanesc regizat de Cristi Puiu, cu Victor Rebengiuc si Mimi Branescu (a jucat in Moartea domnului Lazarescu, Hartia va fi albastra, Boogie). O poveste despre viata de zi cu zi... despre pensionari cu pensii mici, despre corporatisti tineri si de succes... bani, somaj, autobuze... Mi se pare pur si simplu fantastic! Un cartus de Kent si un pachet de cafea :
Trecand ieri prin fata tv-ului si vazand anuntul, am realizat ca ne mor toti actorii de aur, "artisti ai poporului si artisti emeriti", cum auzeam la radio ori de cate ori era prezentata distributia la teatrul radiofonic. Din pacate....Poate vor mai veni si altii, dar vor fi doar "epigoni", cel putin eu asa simt. S-au identificat cu rolurile jucate, si au fost identificati cu acele roluri. Eu de exemplu, nu mi-l pot imagina pe Eminescu decat prin rolul jucat de Adrian Pintea...si multe alte exemple pot continua...
RăspundețiȘtergereMa, tu carti citesti? ...Ca prea multe filme ai vazut :)). Preferi mai bine sa te uiti la ele decat sa cazi pe ganduri :))).
RăspundețiȘtergere"Asta seara" e tot pe Youtube. M-am uitat de vreo trei ori la el si ma tot inclin in fata geniului scenaristului. Ar trebui sa vezi si partea a sasea...inainte de agatatul blondei pe care o avuse in antrepriza si pe care o va cuceri degazandu-se in stil popular...ca sa nu o complexeze.
Mai e unul tare, "Toamna Bobocilor", dar nu atat de tare ca asta.
Sarut-manusitele :))
Temistocle T Temistocle
Mi-ai trezit un dor de Romanica......
RăspundețiȘtergereA fost sau nu a fost
RăspundețiȘtergere4 luni, 3 spt si 2 zile
ma mir ca nu le-ai amintit :)
varu tau de la brosteanca :)
ala care nu are fatza de bucuresti:))