joi, 11 martie 2010

Regrete

Pana acum cateva luni sa zic... daca ma intreba cineva "Ce regreti?" ii raspundeam ca "Nimic". Intr-adevar nu regretam nimic. Eram convins ca fiecare decizie am luat-o pentru ca asa am gandit-o eu la vremea aia, si daca nu faceam asa, poate ca nu eram cum sunt acum. De exemplu, de ce-as fi regretat ca am dat admitere la Medicina, chiar daca n-o practic? Daca faceam A.S.E., probabil eram total altceva acum. Nu mi-am regretat deciziile, fie ca erau luate din prostie, nebunie sau pur si simplu din graba. Mi-am asumat mereu repercusiunile deciziilor mele.
Treaba e ca a cam trecut vremea aia cand nu stiam ce-i ala regret.
Vi s-a intamplat ca un moment, o secunda... sa va schimbe mult viata de dupa? Sa dea peste cap totul? Sunt momente pentru care, ca sa le schimbati, v-ati da cateva zile din viata? Eu mi-as da.
Exista secunde, chiar milisecunde, care fac diferenta intre viata si moarte...
Imi adusei aminte de un dialog din filmul "Black Dynamite", film pe care chiar vi-l recomad. Era vorba de un cartus care-l ranise pe B.D., iar doctorul ii zicea despre rana:
Doctor: You’re lucky, Black Dynamite. Three inches to the left and we wouldn’t be having this conversation!
Black Dynamite: Three inches to the right and he would’ve missed my black ass.
Asa e peste tot. "Daca te lovea mai in stanga... cine stie ce pateai". As putea spune ca daca era putin mai in dreapta, trecea fara sa ma atinga.
Dupa cum spuneam si intr-o postare mai veche, momentul conteaza! Exista o sinergie a telefoanelor, a intelesului gresit, a vitezei, a locurilor, care face ca momentul sa fie... prost ales, sa zicem. Frazele de dupa, fraze care incep cu "Daca...", nu-si au rostul. Exista cauze, actiuni, momente, fapte, rezultate. Futaiul e ca daca a trecut momentul, celelalte nu mai pot fi schimbate. Clipa face diferenta intre viata si moarte, pe langa clipa, restul nemaicontand.
Cu totii avem regrete... fie ca dureaza o secunda sau un minut... fie ca dureaza o viata. Astea din urma-s cele mai futute, dupa cum toti ne dam seama, iar de astea ne ferim cat de tare putem. Adica, una e sa pierzi intr-un minut o mana de 100 RON la Poker, alta e sa te mariti cu cine nu trebuie.
Dar cum e sa regreti o secunda anume pentru cateva luni... pentru un an sau doi, poate chiar zece?

Despre evenimentul care-a facut din "Marti, Martie 9" un "Vineri 13", poate am sa scriu vreodata p-aici. Acum consider ca nu e momentul.
Regret ca in unele momente din zile, n-am la ce altceva sa ma gandesc, in afara subiectului cu viata-mi de cacat. Uneori e caterinca, uneori nu e deloc. Pizda ma-sii.

4 comentarii:

  1. Leo, viata nimanui nu-i de kkt...desi suna a cliseu, viata ta, si a mea, sunt la fel de importante pe cat sunt de diferite..regrete...eu am cu duiumul..recent , mi-am perdut sora, ptr ca eu ma cunosc, din pacate nu uit si nu iert decat foarte greu..., pe tine te-am pierdut..., iubitul meu vrea orice altceva de la mine, numa relatie nu...azi dimineata, am cazut de m-am lovit rau la acelasi genunchi la care m-a lovit si lucian...cu toate astea, pot sa afirm ca viata mea e frumoasa..si merita sa o traiesc cu bune si rele..la fel cum e lumina ziua , e si intuneric noaptea, e voia sortii :) tu acum incerci sa te regasesti in sirul evenimentelor trecute, doar atat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-ai ramolit rau d tot!Zici ca ai 70 de ani si a trecut viata pe langa tine, ce patisi? Trezeste-te din melancolie, ca nu e a buna!!! Oricand poti sa iti schimbi viata si in bine nu numai in rau, totul depinde de tine, omule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa imi dau si eu cu parerea, de ce naiba sa nu o fac. Am multe pareri, le voi lua pe rand.
    In legatura cu postarea...ai regrete...Stii de ce le ai? Pentru ca faci greseli si nu inveti nimic din ele. Asta e motivul. Si cred ca gresesti mereu in acelasi punct. Nu cred ca exista oameni care sa nu regrete ceva, dar ce sa faci daca nu ai puterea sa dai timpul inapoi si sa ai mintea de pe urma, vorba proverbului...? Mergi inainte ca Walker si incerci sa nu mai faci aceeasi tampenie. Ai pierdut multe in viata? Poate. Traiesti si fara ce ai pierdut? Traiesti,ma. Te trezesti in fiecare dimineata? O faci. Ai la cine sa apelezi cand te apasa ceva? Cred ca da. Regreti ca nu ai stiut sa pastrezi cand ti s-a dat? Permite-mi sa spun ca asa meriti si daca nu inveti nimic din asta, cu regretele ai sa te duci in mormant. Nu te mai plange ca o muiere, poti mai mult decat sa faci pe victima si sa starnesti compasiunea altora. Asta poti sa faci cel mai bine? Sa stai sa filosofezi "postum"? Daca da, atunci meriti sa ai regrete. Mari. Parerea mea.
    Legat de antecomentatori..., cu parerea anonimului nu am nimic, suntem pe aceeasi lungime de unda, dar pe domnisoara raluk nu o inteleg prea bine. Recunosc ca mi s-a blocat logica la citirea comentariului. Domnisoara raluk (scuzati cacofonia inevitabila, necesara evitarii vocativului), am o dilema: cum adica "iubitul" tau vrea orice altceva de la tine inafara de relatie? El stie ca e iubitul tau sau nu? Sau esti singura in relatia asta si de aici regretul de rigoare? Cred ca ar trebui sa incepi sa te maturizezi putin (nu de alta, dar am mai citit comentarii de ale tale si pe alte bloguri si denota orice altceva numai maturitate nu)...poate atunci ai rezolva si o parte din dilema "iubitului". Imi cer scuze daca am fost agasanta, dar am simtit nevoia sa imi spun parerea...doar asa, ca sa nu am regrete.
    TLC

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa, yayo... ia atitudine, manca-ti-as compunerea!
    Sper sa pot pastra... cand mi s-o mai da data viitoare.
    Am plecat de la Blanche si am ajuns la alte alea...

    RăspundețiȘtergere