miercuri, 22 septembrie 2010

Vreau vin la sticla mica







Nu-i asa ca piesa lui Rodrigo Leao si poza de sub ea se potrivesc? Asa zicam si eu. Imi place ca atunci cand ascult asa ceva (sau Fado) sa beau vin. Si invers (adicatelea cand beau vin sa ascult muzica portugheza, braziliana, etc.). D-asta voiam sa-mi deschid o cafenea decorata in stilul alora din Portugalia (n-am fost, dar am imaginatie bogata), unde sa vina oamenii sa-si bea cafeaua si sa citeasca ziaru' sau sa iasa seara cu prietenii sa bea un vin pe care nu-l gasesti prin toate carciumile, si sa aibe in urechi o muzica linistita si linistitoare, relaxanta. Astept investitori.

Pana atunci, ce nu-mi place mie p-aici pe la noi e ca nu exista sticle de vin mici. Adica, 0,33, 0,4 sau 0,5 litri. Eu, de departe prefer vinul berii. Iar cand merg pe undeva sa "have a drink" cu careva... toata lumea bea bere. E bine daca e cineva cu care sa bei o sticla de vin, dar in general nu e. Si daca e, gusturile difera. In concluzie, nu pot sa comand singur o sticla de vin, ca poate n-am iesit sa ma-mbat.

Asa ca... bai astia! Jidvei, Beciu' Domnesc, Murfatlar, Recas, Segarcea si care-oti mai fi... Isarescu cu Cramposia lui, Prince Stirbey... imbuteliati dragilor vin la 0,4, ca eu cred ca ar bea lumea. Nu suntem chiar asa betivi (betivii se imbata din bere si vodca, zic eu). Vin la 750 ml imi iau sa beau acasa cu cine vreau eu, il mai las la frigider... chestii. Distibuitorii, importatorii si toti bagati in treaba: 0,4!

Cine e pentru vin la 0,4 L sa ridice o mana!

Later Edit: imi adusei aminte! In Grecia am baut vin dintr-o sticluta de... 250 ml parca. Rosu, bun si parfumat.

10 comentarii:

  1. Hai, facem manifest? Petitie? Spam-uim site-urile producatorilor de vin? :D E sanatos, e bun, si daca te imbeti a doua zi faci curat in toata casa si speli 5 masini de rufe... :-"

    La Timisoara la Pret-a-manger am impresia ca au vin la sticla mica. Parca am baut o data.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt pentru vin la 0,4! Imi place vinu` de innebunesc, da` nu prea am cu cine bea...si singura nu ma bag. Totusi...daca am avea pe piata vin la 0,4 [sau la 0,33] eu as fi prima la cumparat. :)
    Traiasca vinu` rosu si dulce!!! [mie asta-mi place]

    RăspundețiȘtergere
  3. Deea, eu o sa trimit candva si astora de la Marketing pe mail... la Sugestii si Reclamatii, undeva... nu stiu. Dar asa nu se mai poate... fac burta de la bere, ce naiba?

    Pai vezi, Kikisor... nu e bine sa fie fiecare cu sticla lui de 400? :)
    Exact asta zic si eu... ca singur nu ma bag mereu. Bine, mai sunt seri in care dovedesc si 2 sticle, dar na... Nu e mereu necesar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trimite, trimite, ca nu stii de unde sare iepurele... Eu am trimis mail la primarie sa intreb de ce acte ai nevoie ca sa-ti schimbi buletinul, si MI-AU RASPUNS! :o

    Deci, dupa cum spunea Kiki, traiasca vinul rosu demisec!! :))) (baut cu om frumos, bine-nteles) http://www.youtube.com/watch?v=hocO4aU53GY

    RăspundețiȘtergere
  5. Ea a zis de dulce, fata. Io-s mai mult cu albele, da' un Cabernet Sauvignon sau un Merlot... merg bine cu om frumos.
    De vara asa... chillin', prefer "Fata in iarba".

    Ati veni la cafeneaua mea?

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, de vinu` rosu si dulce zic eu aici. Hehe! Stii, si eu mai bag uneori o sticla singurica [la 2 nu cred ca am ajuns pana acu`], dar e mai bine fiecare cu sticla lui de 0,4. :)

    Si da, eu as veni la cafeneaua ta. :) Mai ales cand nu am chef de cursuri. Da` sa faci intr-un coltisor un microfon + ecran pt. karaoke. Imi place sa cant [nu ca as avea eu voce prea buna...desi mi s-a spus la un moment dat sa ma apuc de cantat - am ras la faza, evident]. Hai ca am dat-o in diverse. Se pare ca azi m-am trezit cu chef de aberat. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu ca a zis dulce :)) De-aia am bagat smailiul ala ":)))" :P Mie imi place demisec.. nu conteaza daca alb sau rosu. Deci daca ai vin alb sau rosu, demisec, la sticla de 0,4 eu promit sa frecventez cafeneaua >:) Si dupa cateva stilce de 0,4 toti oamenii sunt frumosi :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, fac si karaoke. Oricum, aveam in gand sa fie si cantari live macar o data pe saptamana.
    La mine in Rosiori, desi ies destul de rar, am de ales intre vreo 4-5 baruri care nu difera mult la aspect, in plus in toate se aude aceelasi house infect care ma face sa-mi stea in gat bautura. De-aia vreau sa fac eu altceva... sa fie cafeneaua la acre m-as duce eu sa beau!

    http://www.youtube.com/watch?v=hXvAiuXHElw (asta pentru ca in trecut poate am pus varianta cantata de Mariza). Asa ceva as pune in barul ala... Si-o sa-l facem o data si-odata. E vorbita... suntem vreo 4 care sa ne bagam banii in asa ceva.

    http://www.youtube.com/watch?v=H3A84ZYsDDU&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  9. Il faci in Rosiori sau in Bucuresti?? *puppy eyes* Si nu vreau house!!! M-am saturat. Vreau rock si rap...si muzici din anime-uri. :D Sunt o obsedata, stiu! Ma poti injura ca nu ma supar...

    Astept baru`/cafeneaua. Daca vrei, pot ajuta la ideile de amenajare. Imi place designu` interior. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Si Laura citea acu cateva zile de cum fac italienii din Australia adevaratul 'espresso'.

    Sa stii ca si eu visam la o degustare de vin rosu intr-o crama zilele astea

    RăspundețiȘtergere