duminică, 14 iunie 2009

13 iunie

Suntem in 13? Iunie? Bine, e de fapt 14 dimineata. Eh... tot o zi din cele 3. S-au implinit 19 ani. Inca un an in care vinovatii din '90 au scapat fara condamnari.
S-au intamplet atunci mari marsavii... intr-o tara ce de-abia gustase cu varful limbii din democratie, o manifestatie a fost inabusita sangeros, prin mijloace comuniste si arhaice in acelasi timp.
Soldatii cu lampase au schingiut, schilodit, batut-mar tot ce le-a cazut in cale. Si pentru ce? Pentru ca nu agreeau comunismul? Neocomunismul? Pentru PUNCTUL 8?!?!
Sunt 19 ani de cand romanii au dovedit ca dorm pe ei, ca instinctul de turma inca persista, ca si cutumele privitoare la "stabilirea ordinii" si "clasa muncitoare". 19 ani de cand minerii au iesit din galerii ca niste cro-magnoni din grote si-au inceput sa loveasca in stanga si-n dreapta cu batele. Sunt 19 ani de cand democratia romanesca a fost calcata de bocanci plini de namol si zdrentuita. In acesti 19 ani, Romania nu da semne ca s-ar chinui s-o refaca. Ramanem cu amintirea Revolutiei din '89 ca Steaua cu amintirea Cupei Campionilor. Refuzam sa ne trezim, actionand ca niste zombi. Suntem manipulati inca de ramasite fosilizate ale fostului regim si discipolii lor indoctrinati cu-aceleasi cutume.

Vorba zilei sunt doua versuri. Scrise de Dr. Barbi (Prof. Petre Constantin) si puse pe muzica de Cristian Paturca.
Din cei care-au murit aici, ne-am reintors naluci
Sa nu mai fie cum a fost, macelul de atunci.

Piesa. Sunt de fapt doua. Prima e scrisa de mine pe negativul lui NaKaTa, e o piesa ce-a aparut ca Bonus Track pe materialul "Pars Atra - Mentes Occultae". Piesa se numeste "XIII" si e dedicata evenimentelor intamplate in intervalul 13-15 iunie 1990. N-am pus-o aici ca sa fac "self-promo", ci pentru ca e prea in tema.



A doua e o piesa care mi-e foarte draga. O piesa pe care o recomand dealtfel si tineretului PSD-ist... de fapt, tuturor Organizatiilor de Tineret de pe langa partidele politice din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu