vineri, 9 octombrie 2009

F. Chilian si C. Paţurcă in concert: S.O.S. Doru Mărieş



Cristi Paturca - e cel care canta "Imul Golanilor" postat mai sus
Florin Chilian - il stiti cu totii
Doru Maries - presedintele Asociatiei 21 Decembrie

"Pur și simplu respectarea unei hotărâri a CEDO, potrivit căreia dosarele Revoluției și ale Mineriadei trebuie predate Asociației, în integralitatea lor. O hotărâre nerespectată de autoritățile noastre, de justiția independentă a statului care a condamnat comunismul, cu spume la gură." (Sursa: http://www.asociatia21decembrie.ro/?p=4677)
Acest om e in Greva Foamei de 66 de zile. Pentru ce? Pentru ca traim intr-o tara condusa de aceleasi jigodii comuniste care-au maltratat studentii in iunie 1990. Ei si ideile lor neocomuniste sunt infipte adanc in pamantul Romaniei, si tind sa se cutumizeze, sa fie preluate de noile generatii... de discipolii lor care pe la sindrofii si chermeze de partid poarta tricouri rosii cu Che Guevara. Si ca fapt divers... coincidenta, cum vreti s-o numiti... azi e data la care-a fost asasinat Che Guevara.

Haideti sa ne golanim si noi, cei din generatia asta... pentru ca din pacate in 1990 nu eram la varsta la care sa ne permitem sa judecam sau sa fim "huligani". Avem libertatea de-a judeca acum... de a ne informa. Va recomand din tot sufletul cartea "Minunatele amintiri ale unui ambasador al golanilor", care e de fapt un amplu interviu cu Al. Paleologu. Veti stii atunci ce s-a intamplat la Revolutie si mai ales dupa... si poate veti privi altfel clasa politica de atunci si de azi, poate va va veni cheful sa fiti "golani".
Haideti sa tragem un semnal de alarma pentru "golanul" Doru Maries, care e in greva foamei de 66 de zile. Omul asta risca sa moara pentru un ideal... pentru o idee. Iar conducatorii nostri de azi se pare ca vor sa-l lase sa moara.
Voi incerca sa ajung si eu cat mai devreme... chit ca pot sta doar o ora. Important e sa fim acolo si sa le aratam de ne pasa de un om si de telul sau, sa le aratam ca vrem sa le stim trecutul... lor, celor care ne conduc acum.

NOI SUSTINEM PUNCTUL 8 DE LA TIMISOARA!

"8. Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte (...)".



3 comentarii:

  1. Traim intr-o tara care nu stie sa ia atitudine...Cu cat suntem mai mult calcati in picioare, cu atat ne place mai mult.La revolutie eram intr-adevar prea mici sa intelegem sau sa putem face ceva; dar care revolutie?! Si atunci au murit tineri pentru o idee crezand sincer ca astfel elibeaza o Romanie care nu mai putea respira de foarte mult timp...Tot respectul pentru ei. Dar nu cred ca a fost revolutie...puci politic , lovitua de stat; spune-i cum vrei. "Golanii" au stiut acest lucru si au incercat sa schimbe ceva...din nou...Dar traim intr-o tara care a fost vanduta de mult, suntem scavi de foate mult timp, singura concesie care ni s-a facut este faptul ca inca ne putem vorbi limba..

    RăspundețiȘtergere
  2. Lipseste ceva de aici. Cred ca nu ai vrut sa epatezi si de aia ai ales sa nu pui piesa pe blog. Nu ai pus-o tu, las eu linkul si o remorca de aia mare de felicitari
    http://www.youtube.com/watch?v=Shi4Wr5n-pc
    Prima piesa a ta pe care am auzit-o si care m-a lasat fara cuvinte si din player nu am mai scos-o. Pacat ca nu o promoveaza nimeni si e clar ca nu o va promova nimeni, ca doar nu avem nevoie de un popor de razvratiti.
    Atata timp cat cineva ia atitudine, mai putem trage speranta ca nepotii nostri vor trai intr-o democratie 90% reala.
    Tot respectul!

    RăspundețiȘtergere