luni, 23 noiembrie 2009

Circul foamei de voturi

Azi am ajuns acasa pe la 9... si nu vedeam in fata decat patul. Aveam starea aia in care esti atat de obosit incat nici nu poti sa adormi. Am mancat niste peste, niste prajituri si unt de arahide... ca eram rupt de foame si toleram din ce in ce mai greu o durere gastrica urata. In timpul asta, ascultam Realitatea TV. Discutii, speculatii, declaratii... cum ca Crin a scos la vot oameni care pana acum nu votau (uite ca pe mine n-a reusit sa ma scoata nici macar el... poate Spiderman, cand va candida), cum ca (tot) Crin nu-si va trimite voturile catre Basescu, cum ca Geoana e in stare sa-l pun prim-ministru pe Johannis doar ca sa se alieze cu Crin... o duduie de la PD-L incerca sa pupe-n cur electoratul PNL, cum ca astia sunt destepti si n-au cum sa uite mineriadele si guvernarea lui Nastase... Un mare circ pentru nimic. Doar limbincuristi machiavelici capabili sa faca orice compromis pentru un cacat de vot. Mintiti-ne in continuare... de fapt, n-o sa ne mintit pe noi toti. o sa-i mintiti pe votantii PNL, ca pe ei ii vreti de partea voastra, bai Basescule si bai Geoana.
Geoana zice ca vreo 70% din populatie a votat impotriva lui Basescu. Pai pe acelasi rationament, bai prostanacule... sau bai animalule, vreo 80% au votat impotriva ta. Nu?
Spre deosebire de sloganul lui Sorin Oprescu - Hai Romania!, sloganul meu electoral e Fuck you Romania!




Despre biroul electoral al sectorului 3 si bataia lor de joc.
Dupa o noapte de pomina mai mult decat agitata in care mi-am facut mai multi draci decat in toate celelalte zile din an luate impreuna si pe care o s-o descriu in postarea ce va sa vina dupa asta... ajungem la Biroul asta impreuna cu sacii: 1 cu rechizitele, 1 cu niste dosare, 1 cu voturile. Luam bon de ordine - 269 - si ne punem pe asteptat. Erau pe la 160 atunci... asta pe la 5:30. In curtea casei de casatorii a Sectorului 3, lumea statea ba in cur pe sacii cu voturi, ba intinsa pe banci. Un om mai in varsta sforaia tremurand pe o banca, invelit cu 2 paltoane. Apare o camera de filmat, iar niste baieti se amuza la lumina camerei, impreuna cu o doamna ce domnea strasnic peste o gramada de voturi impachetata-ntr-un sac de plastic. Lumea fuma, se plangea, tremura. Erau intsalate si 2 corturi care erau alimentate aproape continuu cu aer cald. Noi (eu si vicele) - pentru ca aveam bonul de ordine 269, ne-am instalat total neconfortabil intr-un cort. Macar era cald... dezavantaj pentru unii, pentru ca de la caldura te lua cu somn mai rau ca de la Diazepam. Eu cred ca am atipit putin pe gramada mea de voturi... pe care sincer sper ca le-am onorat cu cateva bășini trase sub influenta atipelii. Eu stateam mai onorabil cred... in pozitia "Ganditorul" (eu as fi numit statueta aia "Presedintele de sectie dormind pe voturi"), dar cateva femei cedasera si terminate la puncte fiind... facusera pat din sacose sau diverse materiale. Unii probabil si-au chemat rude care le-au adus pături. Norocul nostru a fost ca am ajuns destul de tarziu... ca am stat putin pe-afara/in cort. Intraram in sfarsit in incinta, predaram buletinele pe caprarii... anulate, valabile, mortii lor. Apoi trebuia sa asteptam sa mergem in alta cladire cu dosarele in care aveam voturile nule si procesele verbale. Futu-i! Gloata mare.
Zic: - Scuzati-ma... nu mai rezist, mi se inchid ochii, ma lasa picioarele, mi-e foame si sete... trebuie sa dorm... pot s aplec si sa revin pe la 16-17:00?
- Pai daca plecati acum sa dormiti, nu va mai treziti...
- Aha... si daca mai raman, cat mai dureaza...
- Pai in 2-3 ore cred ca terminati.
- Caaaat?!?! (speram ca n-am auzit bine si ca va zice "20-30 de minute")
- 3 ore maxim...

Am plecat... am scris mai sus. M-am trezit pe la 14:00 s ama duc inapoi cu rechizitele si dosarele cu procese verbale.
Acolo ma preia un gardian, ma duce intr-o sala... Acolo, o duduie bruneta, cred ca mai tanara decat mine. Eu cu sacu' dupa mine, jumate plin. Il pun jos. Ma preia un coinac, foarte mirat:
- Acum ati venit?!?!
- Da!
- Pai de ce acum?
- Pai de ce nu acum? Am fost acasa sa dorm.
- Pai...
- Stiu ca am 24 de ore ca sa depun dosarele... nu inteleg ce va mira asa de tare ('tu-ti pe ma-ta de uratu' pizdii)
Bruneta (asta era buna, dar degeaba era, ca parea mai nefututa decat Baba-Cloanta):
- Si cu sacul ala ce e?
- Pai... dosarele cu procese verbale... nu le vreti?
- (pe un ton rastit) Mi-l lasati mie aici?
- Nu-l las, dar ce voiati? Sa-l tin in brate?
- Ala il luati in brate si va il duceti la casa de casatorii!
- Bun. La revedere!

Acolo... aia imi zisera ca nu acolo... ca dincolo. "Pai de-acolo vin", zic. "Haideti cu mine", zise asta pitic. Ma duse asta pitic la magazie, am predat ce era de predat, apoi ma duse sus la dosare. Un domn diabetic si-o femeie... fusera draguti cu mine amandoi, si le multumesc pentru asta. Ei erau mai nedormiti decat mine. Ceva in neregula cu niste buletine nule... erau in plus. Acolo, pe loc, mi-a picat fisa si de ce erau in plus. In plus (tare, nu?), de pe unele procese verbale lipsea cu desavarsire semnatura vicelui. Il sunai sa vina si el.
O doamna de la "Casierie" vine si cere fisele de pontare. Tre' sa-l asteptam pe vice, ca la el sunt. - Ah... si copii de pe C.I. ale mebrilor, ca sa-si ia banii
- Doamna, eu le-am zis sambata seara sa-mi aduca, dar au zis ca ei stiu legea mai bine, ca s-a schimbat si ca nu aduc...
- O sa aveti scandal cand n-or sa-si ia banii, ca nimeni n-a venit de placere...
- Pai din moment ce le-am zis, le-am citit fluturasul in care scria clar sa aduca copie C.I., e problema lor daca aduc sau nu si daca isi iau banii sau nu...
- Dar, dar o sa fie scandal...
- Sa fie. Oricum, pe langa ce-a fost azi-noapte... Eu imi fac datoria si ii mai sun acum sau le dau sms-uri. Daca nu vor banii sau considera ca stiu legea asa de bine, bravo lor.

Si cam asa s-a terminat. Bine, am mai dat cu "subsemantul", am semnat si-am stampilat si m-am dat dracului... Acum nu stiu cum sa fac sa eschivez la turul 2, ca acum mi-am masacrat juma' de neuroni... iar daca la turul 2 masacrez si cealalta jumatate, m-a luat dracu.

Primaria... in afara de un pachet cu 3 sandwich-uri si 2 sticle de apa plata plus corturile alea... si-a batut joc. Si-a batut joc de niste oameni perfect normali, nu handicapati, nu aurolaci... Niste presedinti si vicepresedinti de sectii... care-au fost lasati sa doarma pe jos in corturi sau intinsi pe banci in frig, care au rabdat de foame pentru ca nu puteau parasi incinta decat daca voiau sa se cace sau sa se pișe. Am vazut multi oameni umiliti, pusi sa stea la cozi infernale sau sa care saci cu buletine de vot.

Nu stiu cati bani iau pe vrajeala asta, dar jur ca: daca imi imaginam ca va fi pe jumatate pe langa cum a fost, nu m-as fi dus nici pentru 1000 de lei.

Asa ca... celor care pe la TV va bucurati sau chiar va intristati, aplaudati, va imbratisati, faceti hore si poze sau pocniti sticle de sampanie, va doresc sa stampilati si sa numarati macar 300 de voturi... nu 3000, cum am facut eu aseara.
Iar cand declarati ca vreti aliante, cand pupati in cur electoratul PNL, cand va ganditi sa-l propuneti pe Johannis prim-ministru, sau cand defilati prin holuri cu cravata la gat... NU UITATI CA LEO (adica eu) v-o trage vârtos! La muie si găoz! Si poate chiar exista posibilitatea de-a se fi bășit puturos pe voturile voastre! Si nu uitati ca Leo isi doreste sa-i sugeti cotoru' alaturi de nefututa de la Primarie si de Jena Jameson (cu asta n-am nimic, da' se vede c-o suge bine).

Haidi pa! Si na la cioc! Sictir!

3 comentarii:

  1. Oh come on....don't be a bitter old man 8-|

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai linistit, ca la turul doi nu mai e mare stres. Mai mult de 2-3 ore dupa ce se inchid urnele nu prea ai ce face. Plus ca la sectorul 3 aia din comisii sunt avantajati ca suntem un sector de lenesi si nu mergem in numar f mare la vot.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))) ti-a tras-o negoita, pe bani. esti o curva politica:))) galu

    RăspundețiȘtergere