miercuri, 2 decembrie 2009

Luna cu Craciunu'

Azi am venit nemancati la serviciu, ca nu stiu prin ce smecherie ni se vor face niste analize decontate, recte glucoza, colesterol, ASLO, hepatite, Free T4, TSH, Helicobacter pylori, tra-la-la.
Puteai alege si optionale, asa ca mi-am ales HIV si VDRL - 51 de lei astea 2. Acuma, sa dea dracu' sa iasa colesterolul putin marit sau vreun Free T4 marit... ca imediat cad la pat panicat. Glumesc.
Eh... si cum asteptam noi sa ni se extraga "ketchup-ul" din vena, Elena se duce pe jos in "inspectie" sa vada care-i treaba, ca ne era foame (mie) si sete de Pepsi (ei). La vreo 5 minute, primim telefon de la ea, cum ca... se impodobesc brazi prin hol si alte birouri. Atat a trebuit, ca am si pus "All I Want For Christmas" si "Santa Claus Is Coming To Town" in playlist, am scos bradul de plastic din cutie, globurile, beteala si becurile... si uite ce-a iesit. In ultimul instantaneu, se vede ca cine "face rep", tot "rep" o arde... indiferent de circumstante.





Ieri am fost sa platesc factura RCS, si-a trebuit sa ma duc tocmai in Cora Pantelimon, ca restul rau inchise. In Cora, boxele pline cu muzica de Craciun, Mos Craciuni, globuri si braduti in rafturi... deja a inceput cu spirit d-asta... "Holly". Asta cred ca te face sa cumperi mai mult, jur... ca zici "Ma, hai sa iau de toate... o data e Craciunu'". Da, o data... dar nu dureaza TOATA luna decembrie!
Dar oricum... e dragut asa... luminite, braduti, globuri & Christmas stuff.
Parerea mea despre Craciun o sa v-o zic prin preajma sarbatorii. Oricum, nu-s de acord cu ideea, cu ce inseamna Craciunul... dar imi place atmosfera. Asa ca il tolerez si-o ard cum o arde toata lumea. Imi place mirosul de cozonac facut in casa, imi place agitatia din magazine si din casa, imi place cand ma trimite bunica-mea sa cumpar esenta de rom, lamaie, cacao sau zahar vanilat... cand ma pune sa pisez nuci sau sa separ abus de galbenus. Imi plac astea probabil pentru ca imi aduc aminte de cum era inainte... cand eram eu mic, cand eram... mai multi la masa. In fine... faza e ca de cativa ani ajung acasa fie in ajun, fie fix in dimineata de Craciun. Anul asta am sa merg mi devreme... cat pot de devreme.

Si pentru ca am vazut "Filantropica" de n ori (a fost si azi-noapte pe TVR1, la 00:20), si pentru ca e aproximativ in tema (o sa vedeti de ce), redau iarasi o parte din scenariul scris de Nae Caranfil, ca sa avem motiv sa punem si piesa posatrii de azi.

O cameră bătrânească, ticsită de lucruri inutile. Un televizor în permanenţă deschis, cu sunetul tăiat. Un pick-up în funcţiune. MUZICA de Crăciun, nemţească, învăluitoare: „Stille nacht‟. TATĂL stă prăbuşit în fotoliu, reparându-şi balamaua ochelarilor. MAMA calcă. Garderoba clasică a unui cuplu de pensionari: papuci, maieu cu bretele, capot înflorat. OVIDIU, în cadrul uşii, contemplând acest peisaj domestic, exasperant.
OVIDIU: Iar ascultaţi muzică de Crăciun? Suntem în septembrie.
TATĂL se întoarce spre el. Ciufut şi intransigent, pare unul din moşii „Muppets‟.
TATĂL: Cunosc. Da' cu unul ca tine în casă, care ne mănâncă pensia, nu sunt sigur că apuc
Crăciunul.


Si noi vom asculta aceeasi muzica de Crăciun, da' măcar suntem in decembrie.



3 comentarii:

  1. Am ratat faza cu "ketchap-ul", sunt in concediu, iar voi ati iesit toti foarte frumos in poze:). Atmosfera salveaza Craciunul, asta-i adevarul... Agitatia, luminitele din oras:), cojonacul facut in casa, totul... Cred ca anul asta simt astfel Craciunul...Am reusit sa-mi fac patru noi prieteni (sper sa pot spune cinci)), si asta ma incanta foarte tare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma uit acum la pozele astea si imi aduc aminte de mine, cand eram mica, si imi doream atat de mult sa cresc mare cat bradul, sa pot aseza eu steluta in varful lui. Si ma intreb acum, oare bradul tau e d'ala de pus pe birou, adica de juma' de metru, sau.... tu esti chiar atat de inalt, dragul meu???

    RăspundețiȘtergere