miercuri, 6 ianuarie 2010

Primul din 2010 (Avatar)

Off... iar n-am scris de mult. De fapt, am scris... dar ultima postare nu se pune.
Primul lucru pe care-l constat e ca mi-e greu sa scriu din taste "2010". Imi cade aiurea.
Al doilea lucru pe care il constat e ca ori a disparut mica mare placere de a-mi imprastia gandurile p-aici... fie chiar nu mai am ce dracu' sa mai spun. Mi s-au intamplat multe in ultima vreme, dar mare parte au fost chestii prea personale ca sa le scriu aci. Bine... am scris eu chestii mult mai personale... dar nu-mi place sa scriu treburi care implica si alte persoane. Ramasasem dator cu o editare la ultima postare. O sa raman tot asa (dator) pen' ca m-am razgandit si vreau sa las 2009 in 2009. Consider ca sfarsitul lui 2009 merita un mare punct. Punct.

Blanche.
Blanche e un Pejo din 2007. Ii zic(e) Blanche pen' ca e alba. Blanche a suferit un mic "poc!" aseara. Daca ar fi sa ma iau dupa nu stiu ce postare mai veche, ar trebui sa ma insor c-un gard din fata blocului. Era polei. Bine, lu' Blanche nu cred ca-i pasa ca era sau nu polei. Ea e busita pe aripa dreapta. Am facut o greseala pe care nu cred ca o faceam nici daca eram cu mamaliga pe luneta. Sau lamaia, cum vreti sa-i zicem?
Haporoporo (vorba lu' yayo) ... stiti ca despre soferii din Alba se zice ca-s printre cei mai varza din Romania? Le mai zice si "albanezi".


Si tot "haporoporo"... imi place sloganul unei scoli de soferi, care zice-asa: AutoTudor - iti pune lamaia in geam: http://www.autotudor.ro/


Filmul.
Asta nu-i doar film... e FILMUL! Filmul anului 2009! L-am vazut de 2 ori deja... l-as mai vedea de inca 2. O data am fost la IMAX, o data la 3D simplu. E oarecare diferenta... ca la IMAX nu e asa de 3D, iar la 3D parca nu esti "acolo" cum esti la IMAX. La IMAX am mai fost la "Lumea din adancuri", iar cand am vazut promo la "T-Rex", am inlemnit in scaun... am vazut "n" perechi de dinti cam la juma' de metru in fata ochilor.
AVATAR a rupt norma. Rezervarile la IMAX erau facute cu o saptamana avans... in celelalte cinematografe cu greu gasesti loc acum, cu toate ca a fost lansat pe 18 decembrie. Am vazut la film... de la copii pana la septuagenare.
Cat dureaza? vreo 2 ore si 45 de minute.
Cat costa? Depinde un' te duci si in ce zi a saptamanii... intre 24 si 31 de lei am inteles (eu am dat 26 martea la IMAX si 28 duminica la Starplex).
Cum e p-acolo? Esti intr-o alta lume. E ceva ce eu nu mi-am inchipuit, nu mi-am imaginat niciodata ceva atat de complex. E... mirific. Toata treaba e pe planeta Pandora, unde e o flora luxurianta si "desteapta", iar fauna e ceva gen Jurassic. Bine... astea difera totusi de ce-a fost pe Terra pen' ca e vorba de gravitatie diferita. Ce mai... 2 ore si ceva stai infipt in scaun, uiti ca ai Fanta intre picioare, ca-ti curge saliva din gura, ca te taie caca/pipi sau ca ai busit-o pe Blanche.
Concluzii? Bine, concluzii pentru cine vrea sa traga... ca daca te duci sa te uiti la flori ca si cum te-ai uita vitrina la Dolce & Banana, ramai cu "wow"-ul. Dar dincolo de "wow", treaba e ca oamenii astia sunt o rasa super-a-dracului, pusa mereu pe distrus. Pe unde mergem, trebuie sa distrugem fara sa ne gandim la repercusiuni. Jacksully zice la un moment-dat: "Look into her memories and see the world we have come from. There is no green there, they have killed their Mother."
Asta ne va fi viitorul daca nu ne gandim la Mama-Natura (Mother Earth): un viitor fara verdeata.
Asa ca... dincolo de o poveste de dragoste "clișeistica" (stiu ca nu exista, eu l-am inventat acum), dincolo de jungla, animale, peisaje... e un mesaj pentru noi oamenii. Poate ca nu mai e mult pana va fi vremea sa ne intoarcem iarasi spre verdeata si vom constata ca nu mai avem asa ceva, pentru ca in fuga noastra dupa inprocurabiu ajungem sa distrugem tot. Si sa vedeti cat de frumos sunt Na'vi si ce comuniune au cu natura.
Duceti-va la film! Coloana sonora e superba... iar piesa de la zborul lui Jacksully imi aduce aminte de Africa... seamana cu piesa dintr-o reclama la nu stiu ce companie de zbor... Lufthansa, Tarom, ceva gen. I-auz'!





6 comentarii:

  1. 1. imi pare rau pentru Blanche
    2. cred ca e a 5-a, a 7-a, a 10-a oara, nici eu nu mai stiu , cand vad o postare dedicata acestui film, insa e prima data cand ma las convinsa. ai un talent de a descrie si de a scrie de n-am vazut!!!!
    3. da, si mie imi place coloana sonora. e ... relaxanta

    RăspundețiȘtergere
  2. Super film, adevarat. Cat despre inspiratie...este de genul feminin:))) si are tendinta de a geloasa:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Coaie, una mica zic si eu...mie mi-a placut 2009, ma. In cea mai mare si 'a mai mare masura datorita tie. Si eu consider ca am castigat in 2009 enorm...pula mea, nu vreau sa te stiu suparat sau cu texte de astea de pizda... cupersonale, puncte si alte alea. Tu esti barbat, ma, voi nu puneti niciodata punct, voi puneti doar virgula :))). Asa ca virgula lu' 2009 si sa te aud dand pe beat in 2010, ca doar asta iti doreai (vorba ta "Si-mi doream sa fac rep desi ieream putin afon/ Atunci as fi dat orice sa tin in man-un microfon"- cred ca asa zici, ca din memorie te citai).
    Aia cu cliseistica...aseara am folosit si eu termenul, dar am zis la plural, deci ne batem pe drepturile de autor.
    Si pentru ca incepi sa o arzi ecologist, cu Mother Nature and shit..ideea aia cu fuck for forest a lu' Galu (cred) si rep-u' ecologist si bio poate te-ar prinde...sa fii tu eco-rapper sau bio-rapper :)))...ce zici?
    Marfa rau piesa.
    Hai, te pup acolo :))) si merci pentru referinta din postare (poti sa ma bagi la note de subsol cand o sa iti scrii memoriile).

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani mai ca noi nu ne-am auzit de ceva vreme si a trecut si anul intre timp... :) Am fost tare curioasa de parerea ta legata de film... Ma, l-am vazut si eu... tot la IMAX si a fost interesant dar am gasit o groaza de idei "americane" in el si nu il numesc filmul ANULUI decat prin efecte (care apropo sunt super tari)
    Cat despre punct si/sau virgula... asta abia mai tarziu vei stabili cu adevarat ca acum sunt sute de puncte si mii de virgule de experimentat (misto sa fie doar). Te pup ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Asta ne va fi viitorul daca nu ne gandim la Mama-Natura (Mother Earth): un viitor fara verdeata."
    we gotta plant more weed :D

    RăspundețiȘtergere