luni, 23 martie 2009

Pliante

Azi, ma intorceam si eu acasa... de la servciu. Scot cartela, o frec de interfon, deschid usa, intru-n scara. In scara... una mesteca ceva intr-un rucsac mare, si cum nu-mi cunosc vecinii, crezui ca e vr'o vecina ce s-a-mpotmolit fix cand sa urce scarile. Apoi, ca de fiecare data cand vin acasa, verific cutia postala. Acolo, langa cutiile postale, e o cutie mare de carton, ca sa arunce lumea... care ce-are la-ndemana. Si gasesc eu niste de-alea cu Cora si cu nu stiu mai ce... oricum, groase, de... Ca de obicei! le iau d-acolo si le-arunc fix in cutia aia care serveste drept cos; ca nu le citesc niciodata... fix asa: le scot, poc le-arunc in secunda urmatoare. Acuma... aia tot cu spatele, apas butonu' si chem liftu'. Si cum asteptam eu liftul... vad ca tipa taman scosase din rucsac un vraf de pliante d-alea... si ia si baga tata, umfla cutiile postale, nu le lasa pana nu fac "plici!". Taman ce-aruncasem un teanc, ea baga altu'. Nu ma vazuse ca am aruncat, o fi zis ca a uitat sa puna vrafu-n cutia 74. Din cate am vazut eu, multi fac ca mine... le iau din cutie, le arunca-n cos. Maculatura. Cand cobor iar (ca uitasem sa iau paine), vad o vecina pensionara (ca majoritatea vecinelor, dealtfel) ca le aduna in brate cocolos. O face focul cu ele... nu stiu.
Dar: ni se cere sa nu mai luam pungi de la Carfur/Cora/Auchan pentru ca polueaza... sa nu mai lasam monitorul si PC-ul in priza... sa facem dusuri cat mai scurte, sa stam o ora la 3 luni cu luminile stinse... Ba, da' voi de ce taiati copacii? Sa faceti pliante pe care nu le citeste nici dracu', ca daca ma duc in Auchan ma duc oricum... si-n Cora nu ma duc ca e departe de mine, oricum as da-o. Facem dusuri scurte, dar spalam masinile cu zeci de litri de apa... Scoatem incarcatoarele din priza, dar mergem cu motoare de 2.0L... Nu printam mail-uri ca ne gandim la verdeata (nu de-aia ma... gata, hop! De pomi zic), dar umplem cutii postale cu vrafuri de pliante pe care oricum toti le arunca. Ba unii le mai si pun pe foc, sa aprinda grataru', si-uite-asa se mai face si mult fum... fir-ar a dracului de ecologie! Si astia cu pliante... eu inteleg ca ala care le-ndeasa tre' sa manance si el... dar voi astia... astia responsabili cu marketingul sau cu ce dracu va ocupati pe la Cora/Carfur si restu': ba, voi ganditi?!?! Ganditi inainte de-a arunca banii hipermarketului pe foi? Mai bine-ati investi in pungi de-alea biodegradabile sau cum cacao le zice. Hai pa.


Citat din mine: Cu cat mergi cu viteza mai mare, cu atat risti sa stai mai mult la semafor.

3 comentarii:

  1. Noi, geniile gandim la fel:)) Nu's atat de ,,norocoasa" ca tine sa gasesc cutia postala plina de pliante, dar la ora 2 cand vin de la scoala...gasesc cel putin doua in posta...si pe scari..pana urc la 2...inca vreo 4:))=))bineinteles ca le las unde-mi vine(pe pervaz, pe scari...romanca...ce vrei?!)salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii. Fiecare blogger inscris va primi cadou, saptamanal o invitatie de doua persoane la Eurocinema. Te asteptam
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de vina atat cei care stabilesc numarul de pliante care sa fie impartit, cat si cei de pe marketing care se ocupa cu distribuirea in anumite zone a acelor pliante. Sa faca si ei contract cu postasul ca sa le distribuie el ( cate unul pt fiecare cutie postala) sau cu o firma de curierat sau ce o fi. E bataie de joc pe toate planurile. In Austria e adevarat, gasesc in fiecare zi in cutia postala pliante. Diferenta e ca gasesc unul de fiecare fel, ca peste o saptamana sa zicem nu primesc acelasi pliant inca o data, ci il primesc pe cel nou...si ca exista cos de gunoi pentru reciclarea hartiei. Civilizatie se numeste...aaa...si daca esti impotriva primirii pliantelor, tot ce trebuie sa faci e sa lipesti un sticker pe cutia postala pe care sa scrii: "nu doresc sa primesc materiale publicitare." Repet...asta inseamna sa fii om, om civilizat, pardon!

    RăspundețiȘtergere