marți, 9 iunie 2009

Cetateanul turmentat

Cetăţeanul: O scrisoare, da, domnule Nae... Nu mai mergem pe la o ţuică?...
Zoe: Cum să-ţi mulţumesc! Ce ceri de la mine?
Cetăţeanul: Să-mi spui d-ta, pentru cine votez. Iaca mai e un sfert de ceas şi se închide alegerea... Eu... pentru cine votez?...

Pentru ca s-a votat (da' mai mult nu), cred ca e "trendy" sa-mi dau si eu cu parerea despre alegerile de ieri. Am dreptul asta, pentru ca sunt roman si ma pricep la politica, fotbal... si ce-o mai fi. Si m-am nascut poet, parca.

Duminica (ieri, 07.06.2009), majoritatea romanilor au fost niste cetateni turmentati. Printre care si eu, si foarte multi din prietenii mei. Ne-am imbatat cu apa chioara, si n-am stiut cu cine naiba sa votam. Si de-aia nu ne-am dus.
L-am vazut pe Th. Stolojan la TV, dand o declaratie care a sunat penibil din gura lui. Ceva de genul "Speram ca mai multi romani sa vina la vot, poate chiar peste 30%". Deci recunosti ca nici macar o treime din aia cu drept de vot n-or sa vina sa voteze. Nici pe tine, nici pe ceilalti.
Apropo de absenteism. Am auzit ca la mine in 3, absenteismul a fost mare-mare. Sunt mandru de sectoru' asta. Va pup, ba!
Sunt voci care-mi spun mie ca "de-aia au murit eroii in '89". Pe eroii aceia ii respect, respect Revolutia din '89, dar cred ca ei n-au murit pentru ca FSN sa fraudeze alegeri in '90, iar mai apoi jecmanitorii astia sa nu-mi ofere nicio alternativa. Pur si simplu nu am cu cine sa votez. Nu-mi place de nimeni. Pe listele alea nu ajungi datorita competentei. Adica... scuzati-ma, 90% din populatia Romaniei e mai competenta decat Elena Basescu. Bag mana-n foc.

Vineri pe seara, ma duceam la tara. Intr-un anume sat, vad doua masini cu steaguri fluturand. Portocalii. Din cauza vitezei, n-am apucat sa-i injur. Nici pe aia cu steaguri galbene cu care m-am intalnit in satul urmator. Asta inainte de alegeri. Nu inteleg aceasta mare bucurie a acestor membri de partid, care-s total nebagati in seama, nici macar aia pupincuristi. Adica tu esti un bambilici care lipeste afise cu prenadez si vii sa-mi fluturi mie steaguri, ma "gaozare"???
Astia sunt bagatorii aia de seama, pe care-i vezi mancand foietaj si band FruttiFresh de Tutti Frutti prin sediile de partid, care habar n-au ce inseamna "dreapta" sau "stanga"... nu mai zic de doctrina, ca probabil aia nici nu cunosc sensul cuvantului. Eh... si gunoaiele astea se bucura (bagand la ghiozdan niste foietaj si band Babanu' cu sifon) ca au castigat alegeri, ca au facut si-au dres, ca au lipit multe afise, ca au fraierit prostii, ca le-a mers vrajeala. Pai... cand ai un procent de 30% din voturi, inseamna ca ai o treime din aia care-au votat. Adica din 30%. Adica 10% din populatia cu drept de vot te-a votat pe tine ca partid. Si ferice de cei de pe lista care vor ajunge sa castige 7000 € pe luna. Bun.

Pe Realitatea TV, Turcescu impreuna cu invitatii (quasianalista C. Dragotescu - cea cu intrebari stupide la care poate primi doar raspunsuri inutile - Th. Stolojan, Victor Ponta si "galeria" din spatele lui, cu fulare rosii) se amuzau pe seama lui Gigi Becali. Cand esti un hot care n-ai facut nimic pentru Romania, in afara de fatul ca ai luat un salariu mare de bugetar... te-apuci sa ironizezi "concurenta"? Si vai... de ce se amuzau ei atat de tare, ca Becali vrea sa intre in PPE (Partidul Popular European). Si daca o sa intre, o sa rada si el. Spurcatilor!

Pun si-o piesa de data asta, o piesa rap, semnata de Cedry2k. Apreciez eforturile celui ce-a ascociat pozele in clip. A facut-o bine. Nu conteaza ca e rap, ca probabil unora nu le place rap-ul, asa cum foarte bine "unora le place jazz-ul", dar importante sunt versurile. Asadar... "Alchimia veninului":

3 comentarii:

  1. Da... de acord cu tine... ne meritam soarta. Suntem prosti! Pe mine nu ma tenteaza sa merg la vot... De ce? Sa-l alegi pe cel care minte mai frumos (pentru ca stii ca toti mint)... Din pacate daca cineva chiar vrea sa faca ceva bun, i se cam da in cap... Nu are o sansa... Cei mai multi sunt cumparati... Poate s-ar putea schimba ceva, dar nu stiu in ce fel...
    Piesa e super... Ca si albumul de fapt... Si sincronizarea imaginilor a fost draguta.

    RăspundețiȘtergere
  2. i-am vazut si eu p-aia cu steagurile...in ghimpati mi se pare ca erau . am crezut ca sunt fani "portocala mecanica" d-aia nu i-am calcat :). Numerocraci

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba Dumi... trebuia sa-i calci. Poate avem noroc sa ne calificam la Mondiale si picam iar cu Olanda :))

    RăspundețiȘtergere