joi, 25 iunie 2009

Iarasi frane, iarasi Taxi

Am fost de mi-am schimbat franele. Mi s-a aprobat intr-un final, asta dupa ce au inceput sa mi se aprinda pe bord niste martori luminosi. Era naspa cu franele mele. Acum nu mai scartaie, sunt si eu sigur cand apas pedala aia... e ok.

Si in aceeasi zi, de parca ar fi dat cineva la ziar ca mi-am schimbat eu placutele de frana, 3 oameni au tinut neaparat sa mi le testeze. Toti la Obor.
1. Fac dreapta ca s anu intru in pasaj... in fata mea pe banda 2 o masina de Scoala. Semnalizez, intru pe banda 1... si vad un copil cu rolele. Nu stiu cand am avut timp sa claxonez si ala sa sara pe trotuar.
2. Fac apoi dreapta, spre colentina. O doamna grasa se legana impreuna cu cele 2 sacose spre un refugiu de tramvai, departe de orice trecere de pietoni. Dar am vazut ca tine frana. In timp ce multumeam noilor placute...
3. ... urmeaza o noua trecere de pietoni, iar eu aveam verde. Vad 2 oameni, care se uita spre mine, ma vad ca veneam cu destula viteza, si... si ce? Se gandesc sa treaca. De data asta a fost cu scartaiala. Pai sa-mi schimbti voi cauciucurile, ma inconstientilor. Eu zic ca mai bine pierzi tramvaiu' decat sa prinzi Ambulanta de 18:30. Pe bune.

Taxi.
Ieri am mers cu un Taxi. Mult. De la Fundeni, pana la Brancoveanu. Aglomeratie, transpiratie, aer conditionat nu. Am vorbit cu domnu' verzi si uscate. De la scuteristi la marcaje rutiere, de la vreme la lucrari pe carosabil si de la "femei la volan" la europarlamentare.
Apropo de clienti:
1. Un taximetrist imi povestea odata ca mai mult obligat a trebuit sa ia niste dubiosi, spre Ferentari gen. Si el ce face... se duce pe unde stia el ca e radar (dadusera colegii prin statie), si-i da in goarna. Evident, il opreste Politia, le zice la aia ca stia de la colegi ca e radar, dar ca vrea sa scape de clientii lui. Corbi. Si l-a inteles politistu', l-a retinut pentru "probleme cu talonul" cica...
2. Altul imi zicea de o colega de la alta firma. Colega. Citez: "Numai cu cine nu i-a zis nu s-a dus". Tipa mai mergea intr-un club de pe anga ANEFS, chestii... si nu stiu cum s-a facut ca i s-a furat si statie, s incasari, si tot. Vezi femeie smechera? Te si plimba, si i-o si tragi.
3. Asta mai naspa el asa... a luat un arab "drogat" si-o pisi din Regie, sa-i duca spre Baba Novac incolo... o lasa pe aia pe la Unirii, si arabu' adoarme. Si se duce al meu... si da-i invarteala in rond la Alba-Iulia... zicea c-a dat mai mult de 30 de ture. Dup-aia l-a dus pe ala acasa, l-a trezit... atata face.

Va dati ma seama cate vorbesc astia? Cate vad, cate aud... Pfff... chiar ma gandeam odata: ba, dac-ar sti astia sa scrie, si-ar publica vreun taximetrist o carte...
Pe cuvantu' meu ca daca as fi taximetrist as scrie/dicta o carte. As povesti tot ce-am auzit si mi s-a parut c-ar trebui sa stie si altii.
Ati citi o carte scrisa de un taximetrist?

Ce ascultam azi? Pai... o piesa de pe coloana sonora a filmului "Taxi 4". Melissa feat. Akhenaton (membr al trupei IAM). Auditie placuta.

2 comentarii:

  1. faza tare cu taxiul:
    ma duce nenea la destinatie si facea 27 de lei. ii dau banii si zic: "lasati asa". ala da sa zica ceva, io "lasati asa". incerc sa cobor, ala tot comenta ceva, io (deja cu draci) "n-auzi domle sa lasi asa!!!!". cobor si aud o injuratura, nenea pleaca in tromba. asa ceva nu mai patisem niciodata (si eu merg zilnic cu taxiul)!!! ii las 30 de lei si el ma-njura!? ajung acasa, povestesc la toata lumea, dau si-un telefon-doua sa povestesc si la altii, cand ma uit in portofel... mi se face rau... ii dadusem doar 25!!!! =)) =)) si io tot ii ziceam "lasati asa, lasati asa"!!

    RăspundețiȘtergere
  2. stelian tanase ne povestea la cursuri ca el merge doar cu taxiul pentru ca taximetristii sunt cel ami bun barometru de opinie publica tocmai prin prisma meseriei lor :))

    RăspundețiȘtergere