luni, 8 iunie 2009

Ora 5 (adica 17:00)

La ora la care alte natii servesc ceaiul, noi romanii... servim portia de stiri nasoale si foarte nasoale. N-am mai vazut de mult timp stirile astea, dar azi (fiind Rusaliile, deci liber), ma uitai cu Adi a.k.a. glugah a.k.a. Costel si incepuram sa comentam.
Unu-si violase fata de 11 ani, dupa ce-o pusase sa se uite la pornache. Vreo doi se inecasera. Una a vrut sa-si taie "beregata", dupa cum zicea un vecin, ca fusase data afara din casa... iar dupa aceasta ultima stire, corespondenta baga un zambet larg, zglobiu ca fluturii prin varza. Da' bine ma, tu-mi arati ca aia-si taie gatu' in scara blocului ca n-are un' sa mai puna capu' pe perna, apoi zambesti... tu cu salariul tau de 1000 de euro sau cat oi avea. Apropo de corespondenta, nu era Ilknur Pintilie (cu asta am o problema, ca nu prea-mi iese la pronuntie... nu puteau sa-i gaseasca si ei un pseudonim? un "nume de scena" mai pronuntabil?)

Da' ma gandesc si la draguta de Monica Dascalu (pentru care - recunosc - am un "crush" inca de prin liceu), care dupa ce prezinta stirile astea cu viol, morti, sange pe pereti, babe, sperma, chestii... se duce la restaurant sa manance, apoi acasa sa faca sex, sa vada un film... Domnule, ce face frumoasa asta, e job de procuror criminalist, medic legist sau prosector (autopsier). Pe bune.

Nu mai pun nicio piesa, ca n-am chef.
Scriu doar o vorba, zisa de MC-ul de rap al trupei CTC, pe numele lui Vlad Dobrescu (vorba pe care am scris-o si in postarea despre moartea handbalistului Marian Cozma") : "toate stirile bune-s stiri proaste".

Si vis-a-vis de asta... cred ca domnul Catalin Radu Tanase abia asteapta sa se prabuseasca un avion, sa deraieze un tren, sa se rastoarne un camion cu combustibil, sa explodeze o butelie, sa faca pârţ o musca... Penibil.

3 comentarii:

  1. zambetul e doar un reflex... da bine pe sticla leo ...si pana la urma ce ne pasa noua de stirile lor de la 5 , "pula mea"! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic asa:
    zambetul e o modalitate de comunicare, de interrelationare. "fatuca" nu zambeste tuturor telespectatorilor, ci fiecaruia, asta-i ideea, numai si numai "pt tine, meseriasule!". poate intr-o zi o sa vorbeasca despre tine la ora 5, oricine poate fi un client (ca din asta traiesc ei, nu?), asa ca e de preferat sa aiba o relatie cordiala cu potentialul client :)) :))
    sau: ajunge omu' acasa scarbit de la slujba, obosit, amarat si vede stirile. incepe sa se simta bine, "uite frate ca la altii e mai rau" si zambeste in sinea lui, oarecum stanjenit ca se bucura de raul altuia. zambetul fetei vine ca o confirmare a gandurilor lui, confirmare de care are nevoie pt a scapa de vinovatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. E o emisiune pe ETNO TV :) la care ma mai uit cand o prind. Se numeste "Taifasuri" - a lui F. Condurateanu, un om enervant dealtfel :)) - si din cate am vazut, cel mai des e invitat un prof. de Psihiatrie. Si dansul zicea ca atunci cand esti stresat si chestii... e bine sa mergi sa vezi o drama. Ca sa-ti dai seama ca altii au belele mai mari. E si-asta o terapie...

    RăspundețiȘtergere