vineri, 10 iulie 2009

Despre cea mai mare universitate din lume

Nu mai pot de bucurie. E o satisfactie asa... inexplicabila. Pai ce s-a intamplat? E vorba de USH - Universitatea Spiru Haret, care... in caz ca nu stiati, este CEA MAI MARE UNIVERSITATE DIN LUME. Din lume, da.
Pai hai sa comparam: UBB (Babes-Bolyay) care e cea mai mare universitate de stat din Romania, da anual in jur de 6.000 de diplome. Cate credeti ca da Spiru? 4.000? 5.000? 10.000? Neaaaah.... 56.000, ma. PE AN!
Titlu din "Gandul":
Universitatea „Spiru Haret” voia să scoată în 2009 a şasea parte din toţi absolvenţii din Marea Britanie în 2008!

Nu stiu daca ati ajuns cu citeala la postarile vechi, dar uitati una aici: http://gandurifeliate.blogspot.com/2009/02/despre-o-fata-frustrarea-ei-si.html

M-a enervat pe mine o gagica mai demult si na... mi-am dat drumu' la degete pe tastatura. Am scris acolo mai mult despre "Romania de maine" si despre Aurelian Bondrea, acest maaaaare comunist, care daca ramanea in picioare "Punctul 8 de la Timisoara" (vezi "Imnul golanilor") sau daca CNSAS-ul era mai zelos putin, ar fi fost scos demult din viata publica. O jigodie. Si nu exagerez. Cititi in postarea la care am pus link, niste pareri... de la Andrei Plesu sau Mircea Dinescu. Si nu cred ca ei vorbesc prostii... In fine.

Vreau sa zic ca aceasta fabrica de dimplome, aceasta universitate a inselatoriei si pacalelii, pacalicea universitatilor... fu scoasa in afara legii.

Haideti sa vedem ce zice doamna Ecaterina Andronescu, intr-o declaratie data cotidianului "Gandul":

"E un demers ce trebuia făcut mai demult şi cred că e un gest de respect pentru sistemul de învăţământ. Anul acesta, au cerut 56.000 de diplome. Eu m-am speriat pentru că nu ştiam cifra de anul trecut. Doar n-o să primească în continuare dreptul de a fi sigla ministerului pe nişte diplome care nu respectă legea. Nu-mi pot permite aşa ceva. N-avem cum să fim de acord să dea aceste diplome. Universitatea nu a fost niciodată evaluată, nu a permis accesul ARACIS deşi avea ocazia să-şi facă evaluarea pe fonduri structurale. Nu pot să spun că e legal ceea ce nu e legal. Apoi a fost episodul sesiunii din iarnă când studenţii nu aveau loc nici pe scări. M-am sesizat şi am cerut evaluarea instituţională pentru a vedea dacă numărul de studenţi se regăseşte în ceea ce universitatea are. Au refuzat din nou şi la solicitarea ministerului.”



I-auz'... Pai ei chiar credeau ca o sa le mearga la infinit? Nu s-o fi saturat si escrocul asta de Bondrea (care zice ca e si prof. univ. - la materia "Bolsevism" poate (sic!) ) de dat spagi, de trag sfori, de bagat pile?

Nu vedeti, dragi studenti ai facultatilor acestei pseudouniversitati, ca ei vor doar sa scoata bani de pe urma voastra? Va inmaneaza niste diplome fara ca voi sa invatati ceva, isi bat joc de IQ-ul vostru, de inteligenta voastra punandu-va sa rezolovati niste grile de clasa a VII-a... Nu vi se pare ca sunteti jigniti? Nu credeti ca la un test mai serios la "Gramatica limbii romane" (nu grila, nuuuu) ati pica cu brio si felicitari? Nu?

Si credeti ca Bondrea ar fi fost oprit de granitele patriei muma? De granitele RSR?!?! (Republica Socialista Romania - am zis sa ma exprim in limbaj familiar lui) Nuuuu... nicidecum. Ia uite alta declaratie:

"Am primit un semnal de la ambasada noastră din Berlin şi am fost întrebată dacă instituţia pe care o au în Germania cei de la „Spiru Haret” funcţionează pe baza legilor româneşti şi am răspuns că nu. E o filială pentru care nu există nici o responsabiliatate a României. Nu ştiu ce informaţii a dat ambasada mai departe, dar ştiu că ceea ce se întâmplă aici e de notorietate internaţională. Universitatea sfidează... "



USH aka FDD (Fabrica de diplome) merita asta mai demult. Si-ar merita sa ramana asa: adica in ilegalitate. Sa nu mai fim prosti si sa recunoastem toate quasidiplomele unor semianalfabeti.
Sunt voci care opineaza ca "Orice padure are uscaciunile ei. Nu toti sunt slab pregatiti". Ce vorbesti, ma? Pai cand o padure e 90% alcatuita din vreascuri si lemne de foc cum e? Verdeata?!? Decat pe la varfuri asa, pe unde bate soarele. Haideti sa nu mai fim ipocriti si sa recunoastem ca absolventii de "Spiru Haret" se zbat in mediocritate. Nu stiu a scrie si/sau a vorbi corect gramatical in Limba romana, dar au pretentia ca stiu Dept, Jurnalism sau Filosofie. Care absolvent de Filosofie a citit macar o carte de filosofie din scoarta-n scoarta? Stiu absolventa de "Hurnalism-Filosofie" care nu auzise de Nice (sic!)... nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi zis la un "spelling"... in mod clar nu n, i, e, t, z, s, c, h, e.
La care universitate ati mai auzit ca profesori universitari sa predea cursul la televizor?!?! Cum poti accepta o asemenea injosire? Da' poate ca unul din 5000 de studenti vrea sa puna o intrebare... sa intrebe si el ceva, sa nu moara prost... cum facem? Nu va e jena de 56.000 de oameni care nu va pun intrebari si carora voi le puneti intrebari demne de "Testul de capacitate"?

Haideti sa speram ca "fabrica" asta va fi inchisa, ca vor trage obloanele definitiv si vom avea absolventi de stat, care sa dea examene normale. Poate asa, diploma aia va fi mai greuta... suflata cu plumb. Poate ca atarna mai greu putin, nu vor mai fi fluturate cu atata usurinta si vanitate de pseudolicentiatii facultatilor de la USH.
Sa fiti destepti... si fara taxa. Eu va salut...


Piesa de azi vine de la "Psy4 de la Rime" si se numeste "Au front". Sariti in fata de bucurie, sa moara Aurelian Bondrea. Ne exprimam liber acum, comunistule!


11 comentarii:

  1. As vrea sa traiesc acele zile cand s-a facut ceva in legatura cu aceasta "universitate", dar iarta-mi pesimismul, nu cred ca se va intampla curand. Poate vor cadea niste capete de ochii lumii, dar nimic mai mult. Sa argumentez. Este o parere personala, care poate suna ca o Teorie a conspiratiei, dar am senzatia foarte acuta,ca ne doresc niste analfabeti, o piata de desfacere si atat. Gandeste-te cata munca de lamurire ar trebui sa duci cu cineva care poate vedea si urmarile unor decizii, nu doar momentul de fata... Si ca sa vezi toate astea ai nevoie de niste cunostinte. Cunostinte care nu mai sunt coniderate astazi a fi de doit. Spune ca citesti, te duci la teatru sau la Opera. Iti vor raspunde ca cititul este o pierdere de vreme, Opera este pentru nebuni, si altele. Eu am patit-o. Am crezut ca am nimerit pe o alta planeta. S-a schimbat sistemul de valori. Este mai important sa faci bani decat sa fi cult. Ma rog... este un subiect sensibil pentru mine si nu este cazul sa o lungesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am convins, esti idealist =)) =)) (nu-i de bine, ca asta n-are o finalitate fericita: ori crapi, ori ajungi la nebuni). atatia nervi pt nimic. de ce vrei tu sa inoti contra curentului si sa speri (ca eu asa suspectez, ca tu speri ca se va schimba ceva) ca o sa reusesti?! (sa nu-mi spui de pestii aia care fac asa ceva ca am contraargument =)))
    e ca la tv, asta se cere, asta se da, sau... asta se da, asta ajunge sa se ceara... nu-ti face probleme ca haretistilor jr. le-ar putea trece prin cap sa le puna intrebari haretistilor seniori!
    acu' ceva vreme sufletu' conta, mai nou atitudina conteaza! (prostii ambele, da asta noua parca-i mai naspa). pai daca aia trec examene de facultate (nesimtit de usoare) cu brio, ajung sa se creada destepti, si cand te crezi destept ai o atitudine pozitiva, esti sigur pe tine, te certi pana in panzele albe cu sarantocii timorati pe orice tema, de la gramatica la medicina, de la cinematografie la industria petrolului... atitudinea conteaza, nu?
    dar, ce vreau eu sa subliniez e faptul ca toate astea nu pot fi decat amuzante. cu atitudinea ta de om care vrea sa schimbe ceva, care se revolta (am observat in mai multe posturi) ori o sa ajungi in politica (=))), ori... cum spuneam mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ela, draga... am vrut sa fac politica, dar n-am cu cine. Unde sa fac politica? Exista vreun partid ok in Romania? Un partid care sa aibe o doctrina solida pe care sa o mai si respecte? N-avem.

    Mai sus unde? La stadiul Vadim Tudor? Asta e mai sus de politica. Deci ajung la nebuni :))
    Nu-s neaparat nervi. Cred ca e mai rau... dupa cum vezi tag-ul, postarea e in categoria "corosive". Da, e ceva ca ma tot roade. Sunt mai multe chestii care ma tot freaca asa ca o banda abraziva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-mi place de tine ca generalizezi si jignesti oameni pe care nu-i cunosti si care nu ti-au facut nimic (aka eu) si te implici in ceva fara sa ai vreun castig, nu-ti ia nimeni tie locul de munca daca tu esti mai bun ca un haretist. S-au luat diplome de bac pe bani, atunci nu te-a deranjat pt ca probabil si tu ai facut cheta pt comisie, dar nu, aia era shpaga nu se punea, haretistii dau pe fata si e imposibil sa fii autodidact si chiar sa stii despre ce vorbesti la sfarsitul facultatii. Daca un haretist iti va lua locul de munca va fi pt ca a invatat singur si nu pt ca are o diploma, ce va spune asta despre tine? Ca preferi sa dai examene grele fara sa inveti nimic in plus, iar despre ei, ca prefera sa dea examene simple si sa invete tot ce se poate invata despre specialitatea in care vor sa se desfasoare. Presupun ca de asta esti asa de afectat ca altfel nu inteleg de ce ai fi asa de bucuros pt raul altuia si asa de rau cu niste oameni pe care nu-i cunosti.
    P.S.: Nu mai vorbesc cu tine :P Iar Spiru are doar medicina veterinara din cate vad, tot nu vad cum te afecteaza pe tine aceasta decizie, sau doar iti place sa iei apararea celor care nu au voce...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mtz... pe mine nu ma afecteza in niciun fel, crede-ma. Nu mi-e frica(,) ca-mi va lua cineva locul de munca... nu e vorba de medicina. Oricum, diploma mea zic ca atarna greu, atata timp cat scrie pe ea "U.M.F. Carol Davila".
    Nu ma bucur pentru raul nimanui, ba pentru "binele". Raul cui? Iti dai seama ca n-am cum sa cunosc 56.000 de absolventi. Totusi... e un numar enorm.
    Poate invata despre specialitatea bla-bla... DE UNDE?
    Ma... eu cand invatam din carti, trebuia sa pubn si-n practica. Si intrebam: "Dom' doctor, inima se percuta? Cum pot sa fac asta?", "Dom' doctor, in carte scrie ca ralurile crepitante se aud ca si calcarea zapezii. La ce bolnav aud si eu crepitante?" Asa se invata. Ca toti putem citi 1000 de carti si putem bifa 5000 de grile.

    pai cand imi va lua mie locul de munca unul care-a terminat Spiru (Haretisti de zice?), inseamna ca s-a intiors lumea cu curu'n sus. Si asta n-o zic cu ingamfare sau impresii de superioritate. O zic pentru ca asa e. Si cand va avea Spiru Facultate de Medicina (Da Doamne sa nu!), facem proba.
    Nu ma poti compara pe mine, care aveam 36 de ore pe saptamana cu unul care trece pe la "scoala" o data la 3 luni. Hai sa fim seriosi. Si de ce trece o data la 3 luni? ca-n rest sta sa-nvete acasa... sa citeasca, sa rupa pula-n el...

    Diploma aia stii ce face, Mtz? Te face sa poti aplica la niste job-uri, te face sa te crezi mult mai doxa decat esti... Raman la parerea ca 90% din absolventii de Spiru sunt mult mai semidocti decat se cred ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si sa-ti mai zic ceva, Mtz? Vis-a-vis de admitere... La Spiru probabil cel mai greu e sa stai la coada sa depui dosarul presupun...
    Eu am dat admitere de 4 ore, din Fizica, Chimie organica si Biologie.
    Biologia de-a 11-a, Chimia de-a 10-a si-a 11-a, si Fizica-Termodinamica+Electricitate+Optica (iarasi a 10-a si-a 11-a). Iar din astea, pentru BAC era decat una, si anume Chimia.

    Mai facem comparatii?!?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. draga Cutaritza, de ce sa nu generalizeze? adica, mai mult, sau altfel: ce sa mai generalizeze?!! E O PROBLEMA GENERALA!!! plus ca pui problema gresit, nu are legatura cu faptul ca-ti ia locul de munca, sau chestii de-astea, are legatura cu tot, tot ce se petrece: de la 8 cand te trezesti, ajungi in autobuz-taxi-metrou, ajungi la serviciu, interactionezi pe viu sau prin tel cu diversi, mergi la masa la pranz etc etc. nu pricepi? sa zicem 50.000 (ca 6000 or fi mai ok) x de cati ani e facultatea asta = problema generala!!!
    si care "raul altuia"? inteleg ca e vorba de aia de la idd si frecventa redusa, nu? pai cat de... ciudat sa fii sa nu te interesezi daca facultatea (sau forma e de invatamant) e acreditata?
    in sfarsit, mi se pare mai ciudat insa faptul ca faci exact acelasi lucru pe care-l critici: te asociezi cu, ma citez, "haretistii" (care, cum spui tu, sunt autodidacti - interesant, atunci de ce mai platesc facultatea? ca presupun ca poti face rost de cursurile alea si de restul bibliografiei fara sa mai dai bani alora).
    asta asa de dragul discutiei... in rest, cum spuneam altadata, muzica spala toate pacatele, macar pt o perioada: http://www.youtube.com/watch?v=mhxK2IOywVE

    RăspundețiȘtergere
  8. Da' nici nu comparam facultatea ta cu Spiru Haret, nu zic ca nu e slaba, nu zic ca nu e usor, dar si materiile sunt de asa natura facute sa poti invata si singur, si oricum domnul sef (nu doctor) iti va cere experienta, nu experienta in scoala ci in domeniu, si aici intram in alte probleme... Nu am spus nicaieri ca esti mai prost ca un haretist (nu se zice neaparat asa, ci am prescurtat "student la Spiru Haret"), dar nu inseamna ca esti mai destept decat TOTI haretistii doar pt ca tu ai intalnit O SINGURA agramata care s-a intamplat sa fie studenta la Spiru. Dupa parerea mea Spiru da ocazia si celor cu mai putini bani sa faca o facultate si apoi sa se angajeze ca magazioner undeva nu doar ajutor de vanzator. Diploma aia nu face decat sa mareasca salariul si nu vad de ce ar fi problema ta ca nu cred ca vrei sa-ti deschizi magazin alimentar. Si diploma nu te face sa te simti mai inteligent, daca te duci la un interviu si te intreaba seful ce stii, iar tu nu stii, si nu te angajeaza, o sa iti dai seama de ce, ca nu cred ca angajeaza nimeni oameni dupa ochi frumosi. Repet, m-a deranjat ca generalizezi, ca nu poti sa accepti ca din cei 56000, acel procent inteligent dintre ei se va angaja pe merit. Atat m-a deranjat, ce ma deranjeaza in general la oamenii care au ceva de spus, au inteligenta sa "make a statement", dar nu o fac cum trebuie pt ca baga in aceasi oala si pe cei care nu merita sa fie acolo. Si mai rau ca nu te va afecta in mod direct in niciun fel 20 000 de diplome in plus date pe degeaba.
    P.S.: Sper ca ti-am demonstrat ca desi sunt o fosta studenta a acestei facultati pot scrie corect din punct de vedere gramatical. Acum ai 2 cazuri de la spiru, o individa care nu stia sa scrie si una care stie...nu e greu sa ghicesc in ce sens vei generaliza.

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate n-ai inteles. Problema mare nu e cu studentii de acolo... Chiar nu ma simt in pericol.
    OK. Baiatu' asta... Bondrea - cu el si cu universitatea lui am eu o problma, nu cu tine si nici cu restul... ca astia se muta la alta particulara si tot asa ies si de-acolo - ofera unora posibilitatea sa faca o facultate pe baniu putini. Ma crezi ca eu am facut-o gratis? N-am platit ma nimic. Jur. 6 ani gratis. Nu e greu. Numa' ca tre' sa-ti cam tocesti coatele prin liceu, sa dai o admitere si s-o iei. Nu e greu.
    Stii ce zicea S. Prigoana? Ca el le-ar inchide pe toate. Si e logic. Ca stii de ce? Ca nu mai gasesti cizmari, zidari, croitori, instalatori, pula mea... pentru ca toti au facultate, fir-as. Unul cu diploma de manager de la Spiru, crezi ca va accepta un post de cizmar? El e manager, in pula mea!!! Altii sunt avocati, jurnalisti, dracu sa-i stie... Pacat ca nu pot cita un articol al lui Turcescu din cartea "Dans de Bragadiru", sa vezi un caz cu un "jurnalist" d-asta haretist.

    In fine... problema mea e cu admiterea si scolarizarea. Nu exista niciun fel de selectie. Ti se cerw prezenta la Spiru la cursuri de zi? Poate doar teoretic. Pai eu daca ratam 3-4 zile de stagiu in spital... 1. nu intram in examen si 2. ca sa intru in examen in toamna, trebuia sa merg vara in vacanta sa fac recuperari. Si cred ca asa e la orice facultate normala la curs de zi.
    Adica iei un ban, dar selecteaza si tu oameni pe care-i duce capul... care au o baza pe care sa se cladeasca ceva. Cum poti da diploma de jurnalist unuia care nu stie sa scrie, ca el era corigent la Romana in liceu?
    ma enerveaza ca sunte o tara de prosti cu diplome. Aia e... si astia scot "specialisti" pe banda. O sa fim in pula mea o tara de oameni cu studii superioare. Si-atunci care om cu studii superioare va ara pe camp, care va munci in mina, care va repara bocanci, care va coase perdele, care va desfunda canale? Totusi... se gandesc si ei ca dau ZECI DE MII de dimplome unora care nu le merita nici pe departe? Se gandesc o pula... imbogatiti-l pe nimicul ala de Aurelian Bondrea si Romania lui de Maine, fundatie pe care ma fut ca-n filme porno hardcore.

    20.000 de diplome? Ma pis de sus pe ele, sa li se-mprastie cerneala. Daca omul ara n-are nici macar minimul ala de cultura generala... de bun-simt asa, poa' sa-mi arate 5 diplome de particulara. Tot un nimeni e. Sa fie bucuros daca-0i iau BAC-ul in considerare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Toti licentiatii Spiru Haret care au absolvit o facultate neacreditata vor trebui sa dea din nou licenta la o facultate acreditata, a anuntat ieri ministerul Educatiei. Potrivit statisticilor, numarul absolventilor a caror diploma ar putea sa nu mai fie valabila se ridica la aproximativ 100.000.
    Absolventii formelor de invatamant neautorizate vor avea la dispozitie cinci ani pentru a promova un examen de validare si unul de licenta, potrivit unei ordonante de guvern ce ar putea fi aprobata saptamana viitoare, a informat Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

    "Cele doua examene vor putea fi date la o institutie de invatamant acreditata, care a primit grad ridicat de incredere la evaluarea periodica. Toate costurile acestor examene vor fi suportate din taxele incasate de universitatea unde au studiat. Cei care sunt acum studenti la forme neautorizate sau neacreditate se pot transfera la forme autorizate sau acreditate", a precizat Andronescu.
    Se pare ca lucrurile incep sa se schimbe, macar putin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru Cutaritza:

    Nu vreau sa te superi,dar crede-ma,ce scrie baiatul asta aici,reprezinta un mare adevar!Si teama ca ti se fura locul de munca este la fel de reala!Am simtit-o pe pielea mea vineri,17 iulie 2009,cand s-au afisat rezultatele examenului de titularizare!Pe lista de inscriere eram vreo 70-80,iar pe lista de admisi 27.DE CE???? Pentru ca vreo 5 au picat,2 au renuntat,nu stiu cati-maxim 10 nu s-au prezentat,si restul?????Restul mi s-a spus ca sunt cei de la SPIRU-CU DOSARELE RESPINSE cu 1 zi inainte de examen!!!!!
    50 de candidati pe 15 locuri????Cum ar fi fost???
    Apropo' : stiai ca SPIRU e,mai bine zis A FOST, singura universitate cu Facultatea de Limbi si Literaturi Straine la distanta?????O limba straina nu se invata la distanta!

    Daca as sti ca unu' care a citit 2 fraze in franceza numai in sesiune,si aia data la cuca macaii,undeva la distanta,imi ia postul, eu una-renunt la invatamant.Punct.

    RăspundețiȘtergere