sâmbătă, 4 iulie 2009

Registru, Mec, Politie

Eu... trebuia sa scriu asta ieri. Dar de ieri pana azi... am uitat. Mi-au venit cartile de la "Adevarul"... de le comandasem acum 3 luni. Ma mir.
Azi a fost ziua unui coleg de serviciu. Merius. La multi ani! Happy 29! De la el vin. De-aia am uitat...

Deci... ce-am facut ieri? Nu... alaltaieri...
1. Registrul comertului. Am scris eu mai demult despre astia. Cu consilierea aia la care te pun sa platesti ca sa te invete sa le completezi formularele. E ca si cum un medic ti-ar da tie o foaie de observatie si te-ar pune sa completezi. Motivele internarii, medicatie, antecedente personale si heredocolaterale, aparat locomotor, aparat urinar, semn Giordano, eructatii, flatulenta, pirozis... pula mea...
Si ma duc iar, cica sa depun dosarul. Respins. Ea nu auzise de job-ul de "Reprezentant medical"... iar codul CAEN pe care-l pusasem eu si pe care-l au alti colegi cica nu prea mai e acceptat, ca e ambiguu. Pai pula mea, eu l-am facut ambiguu?!? Voi ati scris la 8299 sau cat era ca "Alte activitati folositoare firmelor". Aletele decat ce? Ma doare-n cot decat ce.
Nu. Acum trebuie alt cod CAEN. Si cica diploma de "doctor-medic" nu mi-e luata in considerare. Eh... o sa inregistrez cu diploma de BAC. Sunt un analfabet, ce pula mea. Nu stiu nimic.
Si iar imi cer aia cu vecinii. Desi eu nu desfasor nicio activitate acasa. Am scris acolo ca la sediul firmei. Si daca nu vor astia sa semneze? Ca asa vrea pula lor, s anu semneze... eu ce fac? E o aberatie, jur.
2. Dup-aia fusei la Mec. Mananc la Mec destul de des acuma, ca acolo vor colegii. Cu astia nu mai stiu ce aveam de-am zis ca nu mai trec in viata mea pe la ei. Parca mi-a repetat de 10 ori, m-a intrebat de 10 ori ce vreau... cu gheata sau fara gheata? Da' ti-am ami zis de 2 ori ca fara. Cola mica, in pula mea! Mi-ca... MICA! Cola, da. Oricum, de atunci n-am mai trecut p-acolo.
3. Aseara fusei sa scot cazierul. M-am dus ca bou' marti sa platesc la Trezorerie, unde-mi zice tipa ca nu se mai plateste taxa aia. Mai era s afac si accident in drum spre. Saptamana asta era sa ma busesc de vreo 4 ori, de 3 ori cu Matiz-uri. Si din astea 3, 2 erau verzi (verdele ala ca prazu' asa). Tre' sa ma feresc de Matiz-uri verzi. Pe bune. Trebuia timbru de 1 leu. Si pentru un timbru de 1 leu stau dupa unu' nehotarat cu rovigneta... 20 de min fara sa exagerez. Si timbre de un leu n-aveau. Luai unu' de 2 lei. Depun actele la Sectia 12, astea... si-mi da un bonulet. 2cm x 1 cm. Mic al dracu'. Dar nu l-am avut la mine.
"- Vreau sa ridic si eu cazierul... dar n-am bonuletul ala la mine.
- Da. Depuneti o copie dupa buletin si reveniti in 24 de ore...
- Doamna... n-ati inteles: vreau sa-l ridic, nu sa depun copii... acte am depus marti...
- Pai da, ca sa-l ridicati. Copie dupa buletin si reveniti in 24 de ore"
In fine, am revenit in 20 de minute cu cacatul ala de bonulet de 2 pe 1. Offf... de ce le trebuie neaparta bonuletul ala?!?!

Ba, aveam mai multe de zis de Mec. Da' am uitat, ma. Cred ca-mi calc promisiunea si ma mai duc o data ca sa-mi aduc aminte.


A murit Michael Jackson? A trecut isteria? Atunci e bine. Analizam la rece. O piesa pe care nu stiu cine-o canta (e tipul ala cu "Show Me Your Genitals").
Piesa? "Michael Jackson is Dead":

Un comentariu:

  1. misto postul asta, ca un coctail cu chestii tari, sa zicem un long island =)) =))

    RăspundețiȘtergere