sâmbătă, 25 iulie 2009

(Surpriza!) Episodul 4: Summer Jam la mare

Da, e o surpriza si pentru mine, ca nu ma asteptam sa ajung iar cu nisip. Cu nisip in adidasi, masina, buzunare, rucsac, astea... Aterizai iar la mare, in Vama mai precis, aseara in jurul orei 21:00. Aterizarea ca aterizarea, ca n-a fost ea cu zdruncinaturi, ci drumul.
Pai plecam 2 masini din Bucuresti, pe la 16:45 asa... pe A2. Pe A2 pana la KM 105, unde iesiram spre Slobozia. Asta pentru ca vazusem la stiri ca e mare aglomeratiune la Cernavoda, ca faci 10 km in 2 ore. Si merseram ce merseram, nu cred ca am luat-o taman pe drumul bun/scurt/whuteva... ajunseram prin Fetesti, apoi niste sate. Drumu' pustiu el asa. Vorba lu' Mentha, de-a zis-o pe la Harsova "Facuram ocol la traseu ocolitor". Caterinca. Pe drumul asta... muuulte camioane. TIR-uri si camioane, cea mai mare bucata din drum e cu o singura banda. Trafic destul de lejer in afara de astea. Si-acuma... cum mergeam eu cu viteza pe banda doi, in fata aveam un camion, pe banda unu langa mine, alt camion. S-a facut o oarecare bresa intre ele, si cum asta din fata mea nu trecea pe prima, zic sa depasesc eu prin dreapta. Si intru din spatele astuia, fix pe prima banda. Lovesc ceva (n-am avut timp sa reactionez, aveam cam 100 kmph), apoi vad alta bucata pe care reusesc s-o evit. La o analiza ulterioara, mi-am dat seama ca erau 2 jumatati de janta. Da' janta mare... cred ca janta de camion. Ma, crapata... rupta-n 2 pe mijloc... Dupa "poc", mai merg putin si las volanul liber, imi dau seama ca nu mi-a spart cauciucul din stanga... ma gandesc apoi ca poate n-o fi fost janta, ci ceva mai moale.
Peste cativa kilometri, ma suna Mentha (ei erau mai in spate):
- Cocos, esti bine tu?
- Huh?!? Adica...
- Pai credeam ca ai lovit alea...
- Ah... am lovit, da. Cauciucul e ok...
- Ma, aluia care era in spatele tau... Nubira aia alba... aluia i-a sarit masca si-i curgea lichid mult..
- 'Ai sa-mi bag... sper ca n-am si eu ceva la masca. Bine ca nu e cauciuc sau sa mi s efi spart ceva.

Ma opresc la o benzinarie in Constanta, ma uit la masca... la cauciuc... nimic. Ma al dracului noroc avusei. Cumpar niste lichid de parbriz, vin astia doi...
- Ma, da' pe portiera ta e praf sau...?
Sau era o baritai zgarietura oblica, de fo' 40 de cm, cu tabla indoita pe fo' 10 din ei...
Pula mea. Ma bucur ca n-a fost masca sparta, radiator, cauciuc plesnit sau mai stiu eu ce problema care m-ar fi putut pune in pana pentru cateva ore sau pana venea trailer-ul.

Ajunseram pana la urma pe la 21:00, dupa cum zisei. Un dus mic, schimbat... pe la 22:30 am urcat pe scena (pentru cine nu stie - Summer Jam 2009 www.summerjam.ro ). Un mic atac de panica inainte (mic-mic, ca uitasem primul vers al primei piese), primele 2 piese le-am facut varza (eu), m-a mai scos Mentha din rahat pe alocuri. Ultimele 3 au fost bine. Dup-aia... m-am imbatat din 2 beri, am vorbit la telefon, m-am vazut cu Yo (La multi ani!, Ma <- ea e fata de mi-a gaurit limba) pe care n-o mai vazusem de 4-5 ani (nici pe ea, nici pe Maria - Ene sisters)... am mancat juma' de shaworma, am mai ramas cu 2 lei, am adormit putin pe plaja unde-am inghetat ca un cacat, am mai dormit vreo 2 ore prin masina unde m-am anchilozat de tot. Apoi m-am dus sa ma culc in camera. Cacat. Pe la 10:00 ma dusei pe plaja, trasei o baie rituala de 10 minute, ma imbracai si plecai spre Bucuresti cu aceiasi 2 lei in buzunar, mort de sete si rupt de foame. Drumu' lejer, nici dracu' pe A2 - pe semne sambata nu pleaca nimeni de la mare, si nici nu prea se duce. Adica se duce si ea, lumea, de vineri... nu? Vama? Tot frumoasa mi se paru... gagici multe si frumoase... apa curatica (dar mult mai curata decat la Costinesti). Dac-oi avea posibilitati... revin cu Episodul 5. Amin! Mie mi-a placut seria Taxi. Imi place Daniel si 406-le lui... imi place Disiz, imi place Jalane... imi place piesa urmatoare, si-o ascultai azi de mai multe ori.
Disiz feat. Jalane - Lettre ouverte

2 comentarii:

  1. Bah, am vazut-o si eu pe Yo, saptamana trecuta in Vama, dar cand sa ma duc la ea, m-a imbiat unu cu niste whisky si am uitat. Si la dracu, chiar a fost ziua lu' Ma...ce vremuri, dar nu mai am numarul ei de telefon...vezi ca mi-am pierdut telefonu'..in Vama :))...acu' poti sa ma suni tot pe nr ala, dar eu nu il mai am pe al tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai eu cand am dat sms ca sunt pe plaja pe langa "Papa la Soni" era pierdut, nu? Ma miram de ce n-ai zis nimic.

    RăspundețiȘtergere