luni, 12 octombrie 2009

Ce-a fost vineri la TNB...

A fost intr-un fel, dar nu cu asta vreau sa incep.

Inainte de toate vreau sa trag "o palma" blogger-easca poporului roman; Romaniei in general. Vreau sa "multumesc" pentru "sustinere" tuturor bucurestenilor, tuturor televiziunilor care n-au fost acolo si care nici macar nu au bagat in seama acest eveniment. Pentru ca exista interese, nu de alta... Credeti ca le convine ca decizia CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului) sa fie pusa in aplicare? Le convine ca "Asociatia 21 decembrie" sa dea in vileag trecutul plin de glorie al unora ce-acum isi infig fesele grase in scaunele de piele ale SUV-urilor lor? Poporului roman se pare ca nu-i pasa ca suntem condusi de niste relicve umblande ale Epocii de Aur, mortii ei de epoca.

Nu-mi vine sa cred ca inca nu constientizam ce s-a intamplat in '89... probabil de-aia am fost orbi in '90. Am stat ascunsi in case in decembrie '89, si ne-am trezit deodata ca nu se mai taie curentul seara, ca avem apa calda toata ziua, ca putem iesi din tara fara probleme... ca ne putem duce sa vizitam sau sa muncim in alte tari... ne-am trezit mancand banane si band Coca-Cola, purtand blugi turcesti si vazand in culori programele TVR. Va mai amintiti de "Memorialul durerii"??? Oare?

Ne-am trezit c-o pleasca de libertate, dar n-am stiut sa profitam de ea. Mai trist e ca nici acum nu stim sa profitam de ea. Doru Maries are dreptul sa aibe acces total la dosarele Revolutiei.

Pe internet, toata lumea e solidara. Vineri, la TNB, au fost maxim 60-70 de persoane. Eu am in lista de messenger sute de oameni. NICIUNUL n-a fost acolo. Bine... a fost unul, care n-avea cum a nu fie, anume George de la Noii Golani --> http://www.noiigolani.ro/
A mai fost Galu, dar a ajuns destul de tariu, c-a avut nise probleme cu masina in service.

Am gasit pe youtube un filmulet in care apar si eu... si recunosc ca am fost desul de surprins sa-l vad: http://www.youtube.com/watch?v=nJz0XeFkbh4 (nu l-am pus ca si clip, pentru ca nu stiu pe cati intereseaza; cine vrea sa-l vada, sa dea click pe link).

Doru Maries era atunci in a 66-a zi de greva foamei. Se pare ca tarii astei nu-i pasa de treaba asta. Dupa cum o sa obsevati in filmuletul de mai sus, in timpul concertului au trecut pe-acolo sute de oameni. Doar 4-5 s-au oprit sa vada despre ce e vorba...

Suntem poporul care se agita atunci cand Elena Basescu bea RedBull in Bamboo, care se agita atunci cand Steaua ia bataie in Europa League, cand Becali se-njura cu Borcea, cand Simona Sensual rezolva o ecuatie sau isi arata vreo tata, cand Roxy Manelista scoate un nou hit... dar ne doare-n cot cand un revolutionar e gata sa moara de foame. Ca sa va faceti o idee:



sursa: Ziua.ro

Nu stiu... poate ne vom trezi candva din acalmia asta "goalless", din sufiecienta asta data de o stare de bine doar din punct de vedere material (la unii), din betia asta cu JackDaniels de Bamboo, din confortul scaunelor de Cayenne. Mi-e sa nu fi prea tarziu.

3 comentarii:

  1. Nu renunta in a crede ca poti schimba ceva ...Trebuie sa credem ca se poate, ca "fiecare in parte" ajunge sa fie "toti impreuna" odata...Sper ca nu suna naiv, dar in momentul in care renuntam in a crede ca se poate, chiar nu se va putea.Imi pare rau cand am dreptate; dar imi dovedeste asta fiecare zi de mers cu tranvaiul...suntem o tara de comentatori DUPA ce trece pericolul...

    RăspundețiȘtergere
  2. da...imi pare rau ca nu am ajuns la timp, mama lor de biele de directie... probabil de aia a renuntat si chilian sa cante pentru ca a vazut ca nu are cine sa il asculte... eu cred ca nu mai avem nicio sansa...caput

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper din tot sufletul sa n-ai dreptate (Galu, cred)...pentru copii nostri.Dar ma uit la ce face lumea comentarii, la ce se uita la televizor, la ce ziare citesc...si nu pot sa ma mai mint singura.

    RăspundețiȘtergere