duminică, 18 octombrie 2009

Comandantu'

Stateam cu S. azi - la lumina lumanarii, ca nu mai are curent de vineri. Hai sictir, Electrica! - si ne-am adus aminte de bancu' ala cu meseriasu'. Mi l-a zis Nicu joi. Un taximetrist beat ia un client, trece re rosu, zice ca e meserias, la al doilea rosu trece iarasi, zice ca e meserias, apoi se opreste la verde... si zice "Nu ma bag pe verde, ca poate trece vreun meserias pe rosu". Eh... si plecai de la S., eram primu' la semafor. Se da verde, plec... la un moment-dat ma trezesc cu unu' fix langa mine... a franat si el, am tras si eu putin stanga... apoi ma suna S., ca el fusase in spate... "Coite, ce era sa te buseasca ala...". Eu am crezut ca intrase pe verde intermitent, dar dup-aia m-am gandit ca acolo nu e verde intermitent la dreapta, si-n plus omu' n-a facut dreapta, ci a continuat sa mearga inainte dupa ce l-a lasat si pe S. sa treaca. Tu, bai ala cu Audi argintiu... sa-ti fut muma-n cur de meseriasu' pizdii!

Si-amu' sa va povestesc de Comandantu' din titlu: El Grande Comandante. E pe langa Spitalul Cantacuzino. Sper sa nu se supere nimeni, sper ca nu va deranjeaza ca scriu despre (ma refer la sefele mele), si sper s anu intelegeti ca nu m-am simtit bine per ansamblu. Cred ca s-a vazut pe fata mea, mai ales ca voiam sa mai stau (pentru ca era 3 dimineata si se aerisise sensibil). Am sa incerc sa descriu cat mai obiectiv atmosfera.
In primul rand, lumea... ca la lume te uiti prima data cand mergi undeva. Fetele... am vazut muuulte marfa. Adica m-as fi combinat fara preget cu cel putin 10 din alea care s-au perindat pe-acolo. Baietii... geeks. E un club pentru tocilari, frate. Toti cu fete de tocilari...
Muzica. Muzica e buna. De la soft-rock la ska si de la pop la rap. A fost pana si piesa "The Last Song" de la The Cat Empire (pe care o ascult fix acum si pe care o primisem pe messenger de la Louiza, cu 2 ore inainte sa plec spre clubul asta; ciudat). Oricum, n-o sa inteleg cum pot sa puna piese pe care ca sa dansezi tre' sa ai loc... in contextul in care acolo nu poti face nici macar un pas stanga-dreapta.
Preturile mi s-au parut de bun-simt... intrare 10, pepsi doza 6, Schlossgold 7.
Atmosfera. Asta mi s-a parut cel mai de cacat. E atat de aglomerat incat devine un chin sa duci berea la gura sau sa fumezi. Incontinuu se fataie lume, dracu' stie unde s-o fi ducand sau de unde-o fi venind. La baie tre' sa astepti intre 5 si 10 minute ca sa te pisi, asta dupa ce oricum faci juma' de ora pana la baie, timp in care-ti iei coate-n coaste si genunchi in coaie. Cat astepti acolo sa spargi cu jetu' portelanul wc-ului , din aia care trec pe langa tine, cel putin unul tre' sa puta incredibil de intepator a transpiratie (intre noi fie, ii compatimesc pe cei din grupul lui).
Fite. Elena mi-a zis ca aci e "opusul fitelor". Da, asta in cazul in care opusul "fitelor de cocalar" sunt "fitele de tocilar". E ciudat sa vezi tocilari cum se sparg in basini, dar cu adevarat frapant e sa-i vezi beti.
Concluzii:
- cu sefele mele si prietenii lor as merge oriunde (stiiiiu ca par limbi, dar nu sunt; serios, ce dracu?)
- in clubul asta as mai merge, dar fara masina ca sa pot sa beau, ca beat poate nu mai sunt claustrofobic
- daca vrei sa vedeti tocilari beti, fite de tocilari, sa mirositi transpiratie de tocilari, sa n-aveti loc sa va miscati, sa riscati sa va pisati pe voi in drum spre baie sau chiar asteptand la usa... mergeti in El Grande Comandante!
- daca nu va deranjeaza ce-am scris putin mai sus si vreti sa va balansati ("dansati" ar fi extrem de mult-spus) pe o muzica buna si sa vedeti fete frumoase... mergeti in El Grande Comandante!

P.S. 1: Ma gandesc cum ar fi sa circule cu metroul numai oameni grasi. Sau invers... toti grasii sa circule cu metroul.
1. Ar ceda scarile rulante
2. Ar trebui sa mareasca astia spatiul dintre turnichete
3. Ar trebui sa largeasca pasajele
4. Peroanele s-ar umple rapid
5. Trenurile de metrou s-ar umple si ele rapid. Si e logic ca n-ar incapea toti de pe peron.
Ar trebui suplimentate trenurile... ca daca intr-un tren incap sa zicem 400 de persoane
normale... asa ar incapea doar 200 de grasi. Cu restul de 200 ce faci? Deci clar... ar trebui ca Metrorex sa suplimenteze cu 100% numarul de trenuri. Astfel, trenul nu va mai veni la 8-10 minute, ci la 4-5. Cheltuiala mare.
6. In concluzie: Romani! Nu mai mancati in pula mea la McDonald's!


P.S. 2: Stiti ca erau treningurile alea de Europa, pe care scria "Prosper". Erau la moda, da-n capu' meu, moda asta era un fel de oximoron: adica esti cocalar de 2 lei, dar pe tine scrie "Prosper". Ok... pula mea. O sa fac eu un brand original pentru baietii de Dorobanti... si tot oximoronic (vis-a-vis de conditia lor prospera), o sa-l intitulez "Pauper". Si-o sa le vand cu 500 treningu'. Sa vezi atunci... la toti smecherii de Mall, toale "Pauper". Da' mi-e ca se va trezi vreunul dintre ei sa caute pe net "Pauper", si-atunci sa gaseasca sensul din DEX al cuvantului... si se duce pulii de suflet tot branding-u' meu.

P.S. 3: De maine o sa incep o serie de postari pe care o sa le etichetez cu "Cronici" (deci vor aparea in sectiunea omonima) in care o sa vorbesc despre filme. N-o s-o fac pe criticul... ci doar o sa incerc sa recomand cateva filme si-o sa zic cateva vorbe despre fiecare. Poate gasiti vreunu' pe care l-ati ratat si va ganditi ca v-ar interesa. O sa incerc sa le grupez cat mai bine in postari (pentru ca in fiecare postare am de gand sa pun cel putin 3-4 filme).

Piesa. E cea de care vorbeam mai sus. The Cat Empire - The Lost Song

6 comentarii:

  1. Interesant, o sa tin minte daca trec prin B.
    Smekera piesa.

    RăspundețiȘtergere
  2. e geniala trompeta din piesa asta :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa o iau in ordine...ce dracu sa ma mai bucur ca ai trecut tu acum pe Marlboro, ca doar nu mai lucrez la PM. Acum incearca sa mai indesi niste Cola, deasemenea iti recomand Burn :))

    El Grande Comandante...nice place, aceleasi opinii ca si tine in general. In ultima vreme ma duc foarte des, desi il stiu de la deschidere. Eu mai merg si joia, chiar daca trag de mine vinerea, dar e mult mai aerisit si gagici tot frumoase. Plus ca solutia ta cu alcoolizatul tine, daca esti beat nu prea te mai deranjeaza imbulzeala, exceptie facand transpiratia...:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut o zi groaznica azi la servici dar cu postul asta ai reusit sa ma scoti din starea in care eram. :))). El Grande Comandante... ce sa spun, am fost si eu pe acolo de aceea iti impartasesc opinia:); mi-a placut muzica totusi :)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vrei sa scrii si despre carti pe care le-ai recomanda? Asa, printre doua postari despre filme... Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah.. aici era comentariul tau, Silvana. Vezi ca ti-am raspuns la "Filme. Episodul 1: Evrei"

    RăspundețiȘtergere