vineri, 2 octombrie 2009

Gaudeamus

Sa ne-nveselim dar, caci scumpul meu glugah a terminat facultatea. Si-a luat licenta, urmeaza rezidentiatul, examen la care-i urez multa bafta si inspiratie la-mbulinat buline.
Pe el in cheama Costache Adrian, da' de la Costache eu i-am zis Costel. Si-asa i-a ramas... unii au ajuns sa-i zica... Costi.
Si mi-a zis el acum cateva zile ca... daca vreau, sa vin la festivitatea de absolvire, ca depune Juramantul.
- Pai eu stiam ca nu poti chema prea multi. Nu vin ai tai? Sor-ta? Alina?
- Nu. O sa vina decat Alina (prietena lui)
Pana la urma nici Alina n-a mai venit, ca era la facultatea de Farmacia sa dea o restanta. Am fost eu... pen' ca mi-e foarte bun prieten inca de printr-a X-a. Nu stiu... m-a impresionat faptu' ca m-a chemat pe mine. Adica... e un moment important in viata... termini facultatea si depui Juramanul lui Hipocrate. E ceva mare, ma... si el m-a chemat pe mine. Frumos. Mersi, ma.
Da' eu taman ieri am uitat. El m-a trezit, c-o juma' de ora inainte sa inceapa... si sa vezi graba... am ajuns la juma' de ora dupa ora de incepe, inca vorbea prorectorul - Prof. Dr. Monica Pop. Cu Dr. Monica Pop am facut eu oftalmologia, si e cea care-a dat un comunicat de presa prin care a interzis sexul in caminele Facultatii de Medicina. Mda... amuzant.
Asta cu intarzierea mea mi-a adus aminte de Nicu, care-a intarziat la mine. L-am sunat de la Casa Poporului... dormea. Nu stiu cum a facut, dar a ajuns in 30 de minute. L-am chemat pe el si pe mama. In fine...

Am ajuns acolo la Polivalenta, nu-l gaseam pe asta... dupa vreo 5 sms-uri ma asez undeva de unde sa-l pot avea in vizor. Vine si-o doamna Dr. de la GSK, care GSK a sponsorizat UMF-ul, oferind un premiu sefului de promotie. Reclama.
Si-a inceput secretara de an sa strige catalogul... Seria 1, Grupa 1: doctor-medic X, doctor-medic Y... si-atunci mi-au dat lacrimile, ba chiar am plans. Mi-am adus aminte de momentul cand m-a strigat secretara mea si mi-a zis "doctor-medic"... mi-am adus aminte de Corina ( e reprezentant medical la MedLife), de Maria Karamanidi (e la ea in Grecia, nu stiu cu ce se ocupa), de Costin (el e la "Asociatia victimelor accidentelor de circulatie"), de Rosca (e medic rezident in Iasi - chirurgie pediatrica), de Gheorghita (rezident chirurgie generala - Fundeni)... de lucrarile practice la Anatomie, la Biochimie, la Fiziologie sau Histologie. Mi-au trecut prin cap EKG-uri, radiografii si cadavre disecate. Mi-au trecut prin fata ochilor 6 ani cu nopti albe, ness-uri, cola si tigari... cu seri in cluburile din Regie, cu restante si recuparari de stagii. Si-am plans. Am plans fara sa-mi fie rusine, fara sa ma ascund. A fost o perioada destul de mare din viata mea care m-a marcat si in care am invatat multe.
Sms de la glugah " :) tu, ca esti singur si poti sa plangi... si eu sunt zbarlit tot".
E frumos sa termini facultatea. Felicitari, glugah! Sunt mandru de tine! Mai ales ca stiu ca e o facultate a dracului de grea Medicina. Sper ca macar tu sa practici meseria de-ai invatat-o. Eu n-am vrut, iar acum cred ca e prea tarziu sa ma intorc la practica medicala. Fa-o tu! Bafta mare la Rezi!
S-a mai dus dracu' o etapa din viata... asa cum se duc toate. Sa vedem cum o fi la intalnirea de 10 ani...
Nu stiu daca s afiu trist sau vesel
... habar n-am. Cyum habar nu am daca ieri am plans de bucurie sau de tristete... The Connels:



5 comentarii:

  1. Misto postul, misto momentul, misto melodia... M-a emotionat si pe mine, recunosc. Chiar daca pare un fleac sa termini o facultate, pentru aia care au facut-o din pasiune si au muncit, e unul din momentele incarcate de semnificatii si implicatii. Felicitari lui glugah! Si tie: bravo, mah, ai avut cojones sa plangi in public! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. M-au trecut fiori cand am citit postul...Sunt etape in viata pe care nu o sa le uitam niciodata, raman intr-un colt de "suflet" care in timp isi pierd poate din textura dar niciodata din traire. Multa bafta noului doctor-medic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vrut sa dau un comment de ala de bascalie, daaaaar m-a apucat nostalgia cand am ascultat melodia si mi-a murit misto-ul (momentan).
    Felicitari lui damanwithdahood, sa faca fata tuturor incercarilor la care este supus sitemul medical in tara asta si sa respecte juramantul ala!
    Daca te vindeca de panica, e mare vraci asta! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. si mie care mi se pare departe si imposibil de imaginat momentul in care voi fi doctor-medic :))

    RăspundețiȘtergere