joi, 29 octombrie 2009

People from the block

Stau la Diham. Diham ii zice zonei dimprejurul intersectiei Bulevardelor Basarabiei cu Chisinau (fosta Socului). E aproape de Titan... de fapt intre Titan si Delfinului (Pantelimon).
Asta al meu e n bloc de gasoniere... ce-are prin jur cateva magazine Non-Stop si o spalatorie auto. Si un liceu.
Fiind bloc de garsoniere... e locuit de cei ce stau de obicei in garsoniere, recte studenti, cupluri de sudenti, cupluri casatorite, femei divortate, cupluri necasatorite, fete batrane... dar si multe vaduve septuagenare sau octogenare...
Acum vreo doua veri... deasupra statea un cuplu. Unu' cu una. Ea sigur era aceiasi. Stateam cu Glugah pe atunci, iar intr-o seara de liniste (el invata, eu citeam ceva), de undeva se aud niste urlete specifice filmelor XXX. Ne privim reciproc si mirat... iar dupa cateva secunde de impietrire, ne buseste pe amandoi rasul. In baie se auzea mai bine, am observat. De-atunci... zilnic sau cel mai rar la doua-trei zile, baiatul mesterea la femeia lui cu sarg si consecventa. De cele mai multe ori, prima partida era mai scurta... a doua mai lunga, urmand-o pe prima la interval de vreo un sfert de ora. Intr-una din seri, mesterul m-a trezit... pentru ca patul lor lovea in acelasi perete langa care aveam eu capul. Am stat... a terminat. M-am dus sa mananc niste Nutella cu paine, am fumat o tigara... si cum asteptam sa re-adorm, a inceput iar. Si scartaieli de pat, si lovituri de lemn in perete, si ea... ea urland ca din gura de sarpe. Si-acum ma intreb daca era pe bune (iar daca era pe bune, asta da femeie... sau era el mester de mester) sau incerca sa mimeze.
Dupa ei, s-a mutat un cuplu de tigani. El e cam schiop asa... pe undeva pe la 40 de ani... poate mai mult. Ea nu cred ca are mai mult de 27-28. Amandoi au gentute Vouiton (am scris bine?), aur pe ei... un Mercedes si un X5 in care asculta manele (nu ca in casa n-ar face-o). Mai au o potaie mica... cu fundite, astea. "Cioara vopsita" (da, ea e blonda) merge la Nos-Stop si cumpara cate un bax de RedBull. Asta cand n-o injura el ca nu stie sa parcheze masina. Dar o injura ca s-o stie tot cartierul. Cred ca el e divortat sau in curs de... ca timpul tot reprosa cuiva ca nu-stiu-cate mii de euro le da el copiilor lunar. Cand vorbeste baiatul asta la telefon... se aude perfect, iar ceea ce zice interlocutorul e lesne de banuit. Injuraturi multe, care uneori acopreau volumul Logitech-urilor mele. Cred ca treburile s-au mai domolit cu fosta... cel putin la telefon. Actuala... isi ia bataie destul de des. O fi de la prea mult RedBull.
Sub mine... o femeie si fiul ei manelist. Ea m-a reclamat de vreo 4 ori la administratora cum ca vorbesc obscen pe balcon. Fi-su asculta manele destul de zgomotos... dar eu n-am reflexul asta comunist in sange... anume sa reclam.
Mai sunt fetele care scuipa seminte in fata blocului. O blonda cu parul ca matura care plimba si ea o potaie si o tiganca de-arata extrem de bine. Mai mare pacatu' ca e tiganca. Ambele scuipa seminte in compania unor bautori de Skol la pet de 2L care asculta manele la telefonul mobil. Heeeei Boss, Heeeei Boss, esti taranul cel jegos... De... de la blonda cred ca aveam pretentii mai mari. E ochelarista si ii dadea un aer mai asa... Oricum, si ei ii suna telefonul tot in acorduri de Salam.
Administratora. E cam comunista asa... cand s-au facut alegerile pentru postul pe care-l ocupa, a avut un discurs electoral demn de al XIII-lea congres. Am votat-o, in lipsa de altceva. E din acelasi tipar cu multi administratori de bloc, anume aia care scriu "Toti locatari sa se prezinte... daca nu, ve-ti fi sanctionati".

In fata blocului e o gradina... mica asa. Acolo se mai strang mucuri de tigara de la astia care stau la strada. Si eu tot la strada stau, dar am scrumiera pe balcon. In fata gradinii... au loc, insiruite, vreo 5-6 masini. Eu mai mereu ma parchez acolo. Cand nu e loc... o las prin alte parti. Au fost si zile in cae am umblat cate 15-20 de minute prin cartier sa-mi caut masina. O las in atat de multe locuri, ca uneori nu mai stiu unde am lasat-o c-o seara in urma.
Dar aseara era liber. Erau chiar doua locuri libere. Libere e impropriu spus, pentru ca un mare mitocan care probabil a descoperit de curand civilizatia, s-a gandit sa "lase" acolo 2 usi, niste lemne si un fotoliu rapciugos. Asta in contextul in care este loc in spatele blocului, fix langa ghena. Pai ma taranule nenorocit care esti tu taran, de ce nu le-ai pus in fata scarii, ma? Pai pune-le, gaozarule, in mijloclui drumului. Am avut eu impulsul sa fac asa... adica sa le mut in drum, dar m-am abtinut si am reusit sa eliberez un loc din cele doua. Nu stiu... administratora asta nu reuseste sa afle acolo la C.C. cine dracului renoveaza? Puneti, tovarasa, Securitatea la treaba. Dupa ce ca intre alea 5-6 masini care pot fi parcate acolo, 2 nu s-au mai miscat de multe luni (Dacia galbena e a aleia cu baiatu' maneist), mai vine si marlanul asta si-mi arunca fotoliul, usile si sacul cu deseuri fix acolo unde se parcheaza. Si nu e prima oara, ci a treia sau a patra. Interesant e ca soferii trec mai departe. Si eu, de obicei... dar aseara m-am facut al dracului si m-am apucat sa le mut. Daca si in seara asta cand ajung, sunt alte deseuri acolo... jur ca i le asez frumos in strada. De... asta e viata bloc. Eu am fost invatat cu traiul lejer la casa... la mine in Rosiori de Vede. E un oras mic... dar parca mai "la tara" mi se pare Bucurestiul. N-am reusit sa ma adaptez nesimtirii, mitocaniei si prostiei nici dupa acesti 8 ani de locuit aici.

Bucuresti, Bucuresti
Oras plin de smecheri esti
Bucuresti, Bucuresti
Toti smenarii tu ii cresti
(Albatros - Bucuresti, Bucuresti)

Piesa. Prima e o piesa aleasa sa pice bine cu tema si titlul... a doua am s-o pun cu referire la prima. Anume la instrumental. Judecati voi care-a fost prima... oricum, nu conteaza. Eu raman fidel celor de la "Beatnuts", recomandandu-va albumul "A Musical Massacre".



9 comentarii:

  1. As vrea sa stau si eu la bloc pt o saptamana, maxim o luna, sa vad cum e pe bune. Asa, din ce aud, mi se pare interesant. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) :))
    Ce nebuuuun esti! ce iti mai placea sa-ti urle fosta vecina ..... deasupra !!!
    Eee heeee.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Nikol... atata timp cat ura doar "deasupra" ci nu deasupra mea... nici macar sub mine... n-avea nicio importanta. Dar sincer, preferam cuplul care adora sexul astuia care adora manelele si scandalul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu stau intr-un bloc de familisti foarte linistiti, cu inevitabila "doamna" care urmareste pe vizor cine intra si cine iese, cine ce a mai facut:)).Cat despre muzica, e super, mai ales ca eu tocmai imi fac "reeducarea" la acest capitol:))).

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine au picat piesele astea...ca mi-am amintit ca voiam de mult sa caut sample-ul. Si-am gasit doua chiar. http://www.youtube.com/watch?v=90juFk_BnvA + http://www.youtube.com/watch?v=d4SFaEclZaE . Poate mai sunt si-alti curiosi. Ultimul e chiar tare.
    M-am amuzat teribil la faza cu uitatul locului unde ai parcat masina. Ar trebui sa ii pui stegulet cum au carucioarele pentru copii de prin hypermarketuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dani: Reeducare placuta. Stai "geana" pe ce mai pun eu pe-aici, cum sta "doamna" pe vizor.

    @ Nena: Mersi mult pentru piese. Habar n-aveam de ele. Faci cratediggin'? Ar trebui sa te-apuci de productie rap.
    Cat despre uitatul locului... nu-s singurul. Am mai auzit lume.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place sa caut. Mult de tot. Plus ca des mi se intampla ori sa dau de vreo piesa si sa-mi placa rau sample-ul (de obicei alea vocale) si sa mi se fixeze in minte si nu am pace pana nu gasesc originalul. Deci mereu caut cate ceva. Si am observat ca multe din piesele astea semplate prin rep sunt frumoase rau de tot...si de aia mereu caut.
    (Dar totusi, spune-mi Cristiana. Nena sunt pentru un numar redus de persoane. Si chiar de stii de numele asta sau chiar de-am zis de el nu inseamna ca poate fi folosit oricum. Am piticii mei. Mi-ar placea sa ajungi sa ma stii de Nena, dar pana atunci sunt C.)

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=KNotJ-MoiLQ

    RăspundețiȘtergere