sâmbătă, 17 octombrie 2009

Tare



De cand ma stiu, mi-a placut "tare". Postarea asta e un fel de "ce-am fost si ce-am ajuns"... romaneste asa. Ce mi-a placut tare?
Am baut mereu cafeaua tare, mai multe pe zi chiar. In sesiune bagam 3-4 pe zi... cafea si ness. Dupa faculta, beam o cafea dimineata la 8, un RedBull pe la 11 si uneori mai bagam o cafea si seara. Betiile... au fost din Unirea cu American Cola si mai apoi, cand a crescut prosperitatea (retineti aspectul!)... din Jack cu RedBull... asta imi dadea o stare de hiperactivitate, dansam pe plaja toata noaptea, nici nu ma imbatam asa tare. Era o betie placuta, fara dureri de cap. Din juma' de sticla de Jack plus 3-4 RedBull iesea frumos... si dupa, daca era vorba si de sex, era "tare" si dura mult. Acum 3 ani (sau 2?) la mare am stat 3 zile, iar noptile dintre ele au fost albe si pline de combinatia de mai sus. In plus, mai erau "tompetele". Le zicea asa pentru ca trebuia sa stai cu spatele la bar, sa dai capul pe spate... si ti se baga pe gat o palnie, iar pe palnia asta ti se baga un cocktail flambat. Era misto ca vedeai palnia sus, ceva arzand in ea... iar pe gat era o senzatie de arsura... era o bautura "condimentata", de parc-avea in ea si piper, si menta, si boia, si mortii ma-sii. Ratza a descoperit-o, cand s-a dus la bar la "Top Beach" (era o... discoteca sa zicem, pe palja in Costinesti, unde se dansa pana la 6 dimineata) si-a cerut "Da-mi cel mai tare cacat pe care-l ai"... dupa ce a baut trompeta asta, niste pustani il intreaba "Frate, ce e aia, ca vrem si noi?", la care asta zice "Ba... cereti si voi cel mai tare cacat pe care-l au, si-or s ava dea d-asta". A doua zi am aflat ca-i zice trompeta, si cu trompete faceam "deschiderea".
Pacat ca n-am pozele din 2007. Sunt la Niche, ca puneam aici cateva. Daca fac rost, fac un "Later Edit".
Tigarile... pai in ordine, au fost asa: Viceroy rosu, Lucky Strike rosu, Marlboro rosu lung, Kent lung, Dunhill negru lung... alea mai tari si mai ale dracu', de rupeau plamanii celor care-mi cereau tigari. De fapt, nu prea mi se cereau tigari, ca li se taia respiratia de la astea ale mele.
Patrunjel bagam iarasi "tare", cu nesat... ca sa ma fac praf. Si ma faceam.

Acum? de patrunjel m-am lasat definitiv din iulie, pe energizant n-am mai pus limba de mai mult de 6 luni, cafea beau o data la doua saptamani, cola beau cate un pahar o data la cateva zile, Jack n-am mai baut nici d-asta de cateva luni bune... acum fumez Marlboro Filter Plus (bucura-te, Puiule, trai-ti-ar PMT-u'), pe care de vreo 4-5 zile le-am redus (inconstient) de la 20-25 pe zi la 10-15 pe zi.
Le-am lasat in pula mea pe toate... in schimb m-am apucat de Cavit si MagneB6. Intre timp, m-am lasat definitiv (sper) si de Metoprolol... Poate voi reusi macar sa mai beau cafea... ca pe unde ma duc, astia au in meniu cafea fara cofeina, dar nu au la servire, iar eu ador mirosul cafelei si salivez dupa cafea de fiecare data.

Pentru ca prima piesa a fost doar de introducere in tema, pentru ca se brodea de minune faza aia cu "imi place tare", pentru final am alta piesa. O piesa pe care n-o stiam, dar mi-a fost recomandata intr-un comenatriu postat aici de catre fosta mea prietena, Iulia (ea e BG, si nu e bulgaroaica)... sper rusinea mea, nu stiam piesa, desi Sir Samuel e membru Saian Supa Crew, care Saian Supa Crew imi plac la nebunie.
Piesa asta vreau s-o dedic (manelistic asa) lu' Ratza, Niche si Glugah... si sa fie pentru vremurile in care eram "Cei 4 FARTastici" (asculati-o-n pula mea, si poate traduceti si versurile cu "google translate" (sau poate traduci tu, Nikol, versurile de mai jos, ca tot esti profa' de franca')

Je nous vois bien plus fort et plus haut
On est plus efficace a deux dans tout les combats
Et même loin je serai là si tu as besoin de moi
Nous ferons face à tous nos défauts...
[...]
Et d'un seul coup les années passent
Les chemins diffèrent et les idées aussi
Je sais que parfois ça laisse place
A la paranoïa et à l'hypocrisie
Tout parait limpide en surface
En vérité rien n’est acquis
Le temps qui passe est une menace

6 comentarii:

  1. Am facut ceva franceza prin scoala, sa vedem...

    "Ne vedem prea puternici si prea mari,
    Toate bataliile sunt mai eficiente in doi,
    Si in masura in care pot voi fi acolo daca ai nevoi de mine,
    Vom face fata tuturor greselilor noastre...
    Iar odata cu trecerea anilor,
    Dumurile difera la fel ca si ideile,
    Stiu ca uneori ea face loc,
    Paranoiei si ipocriziei,
    Totul pare limpede la suprafata,
    Nimic nu este advarat,
    Timpul care a trecut este o amenintare..."

    E ciudat cum te poti regasii in niste versuri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Este demn de apreciere si felicitari efortul pe care il depui. Bravo! Da' nu te lasa de tot de tigari, ca-ti sta bine cu ea in gura...e de acolo, din peisaj :)). No Mo' panic :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai Leo,
    1.eu iti multumesc tare mult!Vad ca versurile au fost traduse de cineva, eu le-as fi tradus un picut altfel, dar pe aceeasi linie.
    2.ori nu am citit eu bine, ori chiar nu ma pricep, ideea e ca nu am inteles la ce te referi cand zici "patrunjel"....
    3.te rog mult sa ma scuzi, dar nu pot asculta piesele acum, mai ales cea dedicata ( multumesc ! ), pentru ca doarme bunica-mea si nu am casti... promit ca maine dimineata, inainte de a pleca la scoala. poate si dansez un pic :P
    4. la cat de destept esti, si la anii pe care ii ai, nu cred ca mai ai nevoie de sfaturi despre viata! e a ta, si sunt sigura ca stii ce si cum sa faci cu ea ... sau in ea !

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. si tot nu mi-ai zis cum sta treaba cu patrunjelul......

    RăspundețiȘtergere