miercuri, 14 octombrie 2009

Targ de job-uri pentru medici

Daca ma iau astia... cred ca ma duc cu viteza maxima.
As pleca dintr-o tara in care salariile medicilor rezideti sunt o bataie de joc (800-1200 de lei pe luna), in care chirurgii isi cumpara masti si manusi din banii lor... chiar si solutii perfuzabile... Am renuntat deja la sistemul sanitar din Romania, un sistem care nu poate sa-ti ofere nici un salariu decent dupa 6 ani de facultate si nici aparatura si ustensile cu care sa poti practica medicina.
O sa ma duc p-acolo sa vad ce si cum... ce se cauta... ce-mi trebuie. Cica mai e un targ in decembrie.
Pentru cine e interesat aveti mai jos oferta: tarile care cauta medici, salarii, chestii... programul targului. Bafta!

"Medici de toate specialitatile cu sau fara experienta si farmacisti isi pot gasi un loc de munca la Targul International de Cariere Medicale, editia de toamna ce se va organiza luna aceasta la Bucuresti si Cluj - Napoca.Targul se va desfasura dupa cum urmeaza, in zilele de 16 si 17 octombrie la Bucuresti, in cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" iar in zilele de 23 si 24 octombrie la Cluj-Napoca, "Facultatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu". Majoritatea expozantilor din cadrul targului sunt agentii de recrutare care au disponibile de la 20-50 de locuri de munca pana la 200-500 posturi fiecare. In total vor fi aproape 2000 de posturi in tari precum: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Franta, Malta, Spania, Noua Zeelanda, Orientul Mijlociu si indepartat.
[...]
In ceea ce priveste oferta salariala a companiilor participante la targ, acestea incep de la 2.000-3.000 de euro pe luna pentru posturi in Germania care se adreseaza medicilor tineri si proaspetilor absolventi si ajung pana la 10.000 si 12.000 euro pe luna in Marea Britanie si Scandinavia pentru medici seniori.
[...]
Vizitatorii pot afla la Targul de Cariere Medicale care sunt oportunitatile si avantajele oferite de catre agentiile de recrutare. Printre acestea se numara: posibilitatea de a face specializarea in strainatate (de exemplu in Germania), informatii despre posibilitatea de a lucra part time sau pe o perioada determinata de la 2 saptamani la cateva luni in Marea Britanie (prin joburile locum), pot cunoaste si comunica direct cu angajatorii (de exemplu Asklepios Kliniken: cel mai mare lant de spitale din Germania).Pe langa pachetul salarial extrem de atractiv pentru medicii romani, agentiile de recrutare internationale vor oferi gratuit si alte avantaje: cursuri de limba gratuite pentru medicul respectiv, analize de sange necesare angajarii, consultanta pe parcursul intregului proces de inscriere, relocare, aranjamente de calatorie, etc.
[...]
Intrarea este gratuita, iar targul va fi deschis orele 11-18 (vineri) si intre 10-16 (sambata). Vizitatorii se pot inscrie si online, pe site-ul www.imcdays.org "

sursa: www.paginamedicala.ro
Autor: Aura Caragioiu Fratila


Piesa... e "Theme Song" de la "House M.D.": Massive Attack - Teardrop, o piesa care-mi place extrem de mult.

7 comentarii:

  1. Si eu as pleca din tara asta.... Nu spun ca eu as fi mai buna ca unul sau ca altul, nu ar fi adevarat, dar de cate ori incerc sa iau o atitudine sau sa-mi spun o parere despre ce este rau in tara asta aud "la ce te mai obosesti, nu vezi ca nu se intampla nimic, te chinui degeaba" Si o sa ne chinuim degeaba cu atitudinea asta. De asta mai fac comentarii aiurea cate odata.Ma simt frustrata ca nu se intampla nimic si nu-i pasa nimanui. Dar nu am acest drept...dintr-un motiv foate intemeiat. Aleg intentionat anumite filme( cred ca de asta imi plac cele noir), ma retrag in cartile mele, pentru a evada din realitate.....
    Multa bafta.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=ptSrK99L_24

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, yayo... dar piesa aia e scrisa acum vreo 4 ani. Parca nu era asa rau... oricum, in meseria mea nu erau perspectivele asa sumbre...
    Stau si ma gandesc ce sa fac... sa-mi practic meseria pen' c-am studiat 6 ani (ceea ce nu pot sa fac in Romania), sau sa fiu doar un reprezentant medical in Romania pentru ca asa pot avea un salariu din care sa-mi permit sa traiesc.
    Ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  4. "Stau si ma gandesc ce sa fac... sa-mi practic meseria pen' c-am studiat 6 ani (ceea ce nu pot sa fac in Romania), sau sa fiu doar un reprezentant medical in Romania pentru ca asa pot avea un salariu din care sa-mi permit sa traiesc."
    Din raspunsul tau lipseste un verb.Acu', daca spuneai in una dintre variante ca asa vrei, ca asta ti-ar place sa faci, stiam ce sa iti raspund, asa...raspunsul e la tine. Oricum, raspunsul e la tine.
    Si eu aveam ocazia de plec de multe ori, chiar si anul asta. Si chiar cand am auzit prima data piesa asta, oscilam intre SUA si NATO. Si am ramas roman la PwC. Poti sa faci si aici treaba, sa fii respectat si sa ai un salariu si un statut bun. Trebuie sa gasesti mediul adecvat. Si mediul ala nu e intr-o firma romaneasca sau cu capital romanesc integral.Parerea mea.Tre sa ajungi tot la aia straini pentru ca mentalitatea noastra strica totul si pentru ca noi mai degraba ne facem rau decat bine.Parca suntem masochisti. E exact ca si cu mersul la mare. Pe plaja la noi iti permiti sa scuipi seminte, ca zici ca si asa e murdar...afara nu o mai faci, pentru ca stii ca nu e civilizat. Am extrapolat, stiu...
    Sa faci ce simti tu, Leo. Daca iti doresti sa fii medic, asta e sansa ta :) si trebuie sa profiti de ea. O sa sare multa lume de cur in sus ca gandesc idilic si pula mea...dar eu chiar fac ceea ce imi place. Sunt economist in tara mea. Si da...lucrez pentru multinationala, exact ce am zis, dar fac ceea ce imi place. Si la facultatea aia m-am dus tot pentru ca imi placea. Si nu ma plang ca stau 10 ore acolo tocmai pentru ca imi place :).Tie ce iti place? (stiu raspunsul la asta..."Nu stiu" :)) ). Hai ca te consiliez in alte conditii ca tre sa plec la munca :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu daca as putea sa fiu medic as fi, din idealism mai mult, cred. Off, e complicat....

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi pentru parerei, mersi pentru urare, Madalina.
    Acusica plec sa vad care-i treaba :)

    RăspundețiȘtergere