marți, 1 decembrie 2009

1 decembrie

Azi.
Astazi e ziua noastra, ziua celor care inca ne mai simtim romani. Nu e ziua lor, a celor care incearca sa profite de ziua asta ca sa-si faca ei campanie. Sunt 91 de ani de cand ne uniram si meritam sa sarbatorim asta. Meritam sa vedem parada macar la televizor, daca nu live. E timpul sa ne mai punem niste intrebari, sa ne facem niste planuri, sa luam niste decizii vis-a-vis de Romania. E timpul sa ne mai gandim si la tara asta. Tara asta in care toate partidele politice sunt de aceeasi parte... difera doar culorile si accentele. Tara asta in care exista doar notiunile de dreapta si stanga, fara acoperire in practica. Tara asta in care doctrina de dreapta este perfect viabila cu cea de stanga. Tara asta in care campania electorala e mai mult decat parsiva, cu lovituri puternice sub centura. Tara asta in care partizanii mai au putin pana ajung sa se omoare la propriu in campanie.
Sa ne gandim, sa reflectam la ce se intampla... la ce vrem de la cei ce ne conduc, daca-i vrem pe cei ce ne conduc, daca ne sunt superiori din vreun punct de vedere. Doar atat putem face deocambata... sa reflectam. Uneori, ne mai scapa catre-o palma spre obrazul autoritatilor... dar si-aia fara forta. Fara forta pentru ca manifestatiile publice de genul celei menite sa-l sprijine pe Doru Maries aduna de obicei aceiasi 100 de oameni. Ne rezumam sa dam palme pe-aici... asta e.

Atat-de-injurata Zoe Petre spunea acum la Antena 3 ca indivizi ca Brucan s-au zbatut ca previziunile lui sa se adevereasca („Pentru a deprinde democraţia, românii vor avea nevoie de 20 de ani”).
Cum s-a intamplat asta? Pai s-au scurs pana acum 20 ani... si dupa cum vedeti, inca n-am deprins democratia. Tot Zoe Petre opineaza ca acest "delay" a fost intentionat, pentru ca fostii nomenclaturisti sa acapareze in voie viata politica si sa aibe timp sa fure tot. Dupa cum era si parerea lui Al. Paleologu, mineriadele au fost facute pentru ca Occidentul sa ne ignore, pentru ca investitori straini sa nu calce prea curand in Romania... De ce? Pai ce se mai fura? Asta s-a si intamplat... Occidentul a fost oripilat de Mineriade, investitorii au fost mai mult decat speriati de ce se poate intampla in Jurassicul romanesc.
Eh... noi sa fim sanatosi. E bine ca inca ne mai respectam tara asta, drapelul si imnul national. Altceva nu stiu dac-a mai ramas de respectat. Hai "La multi ani!"

Aseara.
Aseara a fost o mare gloata. B-52 a fost plin pana la refuz. S-au scandat lozinci pro-Romania si pro-Basarabia intre piese, s-a cantat imnul national la ora 00:00... Cel mai mult mi-au placut "Grupul de Rezistenta" si "SDST".
Le multumesc celor care au venit acolo sa ma vada (Elena, Pops, Marius, Durdun, Bogdan, Andrei & toata lumea), celor care au cumparat CD-ul, celor care-au scandat, celor care-au cantat cu noi, trupelor care au reprezentat pro-bono.



2 comentarii: