joi, 14 mai 2009

Atacuri de panica

Asta e urmarea... sau explicatia postarii "Status: PRAF" -> http://gandurifeliate.blogspot.com/2009/05/satus-praf.html

Tiganu' asta de deasupra iar se cearta cu cineva...
(Nu mai dati ma mass-uri pe messenger, ca scriu aci)

Ma simt agasat de orice si oricine. Nu-mi convine nimic, nu-mi place nimic. N-am timp sa fac nimic. Ma scoate din sarite cand cineva ma roaga ceva. Ma enervez cand tre' sa dau explicatii... mai ales cand habar n-am ce dracului sa zic. Ma enerveaza sa comunic, sa raspund la intrebari... Am atacuri de panica. Zilnic iau magneziu cu B6. Cate 2/zi. De Metoprolol m-am lasat azi. Am zis ca nu mai iau si gata. Imi fac o cafea care doar miroase a cafea... Cu fumatu' mi-am revenit. Am ajuns iar la 18-20 pe zi... depinde de cat dorm. Daca dorm mai mult, fumez mai putine... logic.

Acum fix o saptamana plecam de la birou pe teren. Sa... fac ce-am de facut. Eram la semafor la Sincai, in vale acolo... Caldura, desi aveam AC pornit... ma uit... masina in dreapta, masina in fata, in spate... si mai vine unu' in stanga. Rosu. Si incep sa tremur... imi tremura piciorul pe frana... mainile pe volan. Inima batea asa de repede ca nu mai distingeam bataile. Ce sa-i fac sa se opreasca. Sa respir mai rar si adanc. Dar cum? Ca nu puteam... Scosei centura, deschisei geamul... dar NU ERA AER! Tamplele imi zvacneau de credeam c-or sa plezneasca. Si nu se mai facea verde... dar m-am linistit.
In pasaj la Unirii iar... aglomeratie... Cum dracu' mai ies eu de-aici?!?! Aici mor! Si iar batea inima de 200 de ori pe minut. Unde sa trag pe dreapta?!?! In pasaj?!?! Am iesit. M-am mai calmat pana la semafor la Iancu de Hunedoara cu Calea Floreasca, cand iar ... rosu, iar tahicardie.
Si ma dusai la UPU. Unde asteptai vreo juma' de ora la "Triaj" sa mi se faca un ECG. Inca tremuram, dar ma calmasem. Eram in spital, ce dracu'... n-aveam cum sa mai mor.
Pe monitor, desi ma simteam mult mai ok, aveam 120/minut. Un Ringer si stai... sa adorm acolo si-alta nu. Noroc cu doamna doctor ca a fost foarte OK cu mine. Magda Olteanu, din cate tin minte. Multumesc.
Si de-atunci bag Metoproloale si Magneziu cu B6. Si beau un lichid maro, dulceag, cu miros de cafea. Si tot de-atunci n-am mai pus gura pe energizante. Si incerc sa dorm cat mai mult...
Unchi-miu mi-a zis ca e chestie ereditara. Ca si lui i s-a intamplat exact la fel. In aglomeratie, in pasaje, cu tahicardie, cu senzatie de sufocare. Si cica a inceput sa si le controleze. Ca-s doar atacuri de panica. Si un var de-al meu are la fel. Suntem nebuni toti.

Vorba zilei: (e de fapt vorba lu' unchi-miu): "Cel mai bun medicament pentru virilitate e o tipa buna de pula!"

Piesa pe care o tot ascult de cateva zile bune, e semnata "Violadores del Verso"... a.k.a. "Doble V". Semnata "Doble V", dar interpretata doar de unul din membri, anume KASE-O. Vizionare si auditie placuta, caci mai jos postez piesa in varianta live, varianta DVD.

8 comentarii:

  1. Anxietatea nu e o boala ereditara :P Poate fi cauzata de factorii de stres din jurul tau, de felul cum mananci si de tigari, cafea, si alte asemenea care iti consuma calciul si magneziul din organism. Am avut timp de 1 an aceasta problema si luam xanax ca sa pot ajunge intreaga la scoala, de multe ori preferam sa ma intorc pt ca eram in siguranta acasa. Ti-as spune sa bei o bere reduce stresul, dar la volan nu e prea indicat :P
    Am multe, mult prea multe de povestit despre atacurile mele de panica, nu e timpul si locul pt, dar ce trebuie tu sa stii este ca e tratabil, nu recomand xanax, sau alte pastile asemanatoare, sunt puternice si o poti da in depresii sau altele. Magneziul face bine, insa dupa parerea mea iei cam putin, tigarile au efect foarte naspa asupra mg si calciului si e ca si cand n-ai lua. Ti-as recomanda sa te lasi de fumat cum am facut si eu si Genicon, insa stiu ca n-o sa faci treaba asta. Mai incearca si magneziu efervescent cu B6 mie mi s-a parut ca-si face efectul mai repede si mai bine.
    Trebuie sa aflii totusi de la ce vin aceste atacuri de panica, de ce apar ca sa stii cum sa le depasesti. Bafta, stiu prin ce treci, ba eu am fost mai rau :P
    Cu drag, Mtz

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi, Mtz. esti o scumpa.
    Nu, nu cred c-am sa ma las :)
    O sa incerc cu magneziu efervescent...
    Iar sursa... nu stiu, cred ca o sa ajung la un psihiatru candva. Detest psihologii.
    N-o fi ereditara, dar de ce avem mai multi? Nu traim in acelasi mediu... in fine... Mersi frumos. Am sa ma interesez de vreun psihiatru. Poat ca e ceva c tre' tratat, poate nu e nimic pentru car sa-mi fac griji...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu traiesti in acelasi mediu, dar sunt aceasi factori de stres, munca, casa, banii, etc, orice poate cauza atacurile. si sa stii ca sunt foarte multi care au astfel de atacuri. Eu ajunsesem sa mi se faca rau, din cauza unui atac, de frica sa nu mi se faca rau din cauza unui atac :P Am depasit momentul oricum, daca le lasi sa se stabileasca poti ajunge si tu unde am ajuns eu si sa te apuce atacurile de panica doar la gandul ca vei ajunge in trafic :P Nu detesta psihologii, te rog eu, o sa fiu si eu unul candva...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da... si pe mine ma apuca din senin. Gen "pfff... daca ma apuca acum? Ar fi naspa rau". Si incepe sa mi se faca frica... E un cerc vicios. Dar reusesc totusi sa ma controlez cat de repede pot, sa ma gandesc la altceva, sa cant piesa care ruleza in CDplayer...
    Mi-e cam frica sa mai trec pe la Liceul Sincai. ca acolo m-a apucat prima data :)) Offf... futu-i.
    Am crescut doza la Mg+B6 :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Atacurile de panica pot fi controlate psihic. Incearca totusi sa tii un regim sa iti revii, macar pentru o perioada. Sunt oameni cu boli mult mai grave care au puterea si vointa sa treaca peste greutati. Nu lasa atacurile sa-ti controleze viata, ci incearca sa le controlezi tu. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Fix asta incerc sa fac. Nu mai beau cafea, nu ma mai ating de energizant (azi baui vreo 2 guri, n-am rezistat!), incerc sa dorm suficient. Si la serviciu a aparut o situatie care a generat o pauza in stress-ul de pana acum... Cred ca ma pot controla.
    PS: Pai daca nu va semnati... eu ce sa va fac? Chiar ma miram...

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici am ajuns cu lectura, îmi place cum şi ce scrii. Cred că aproape la fiecare postare aş avea ceva de comentat, ai ales subiecte interesante.

    Am avut atacuri de panică, nu mai puteam circula cu metroul, nici nu intram bine în vreo staţie că mă apucau. Era groaznic. M-am documentat, am aflat că totul este pe fond psihic, iar tratamentul a fost foarte, foarte simplu: să încep să cred cu adevărat că nu mi se va întâmpla nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stricato... mersi. Da' ai citit ceva :) Eu n-am citit decat ultimul tau post. Dar avansez curand :)

    Asa am inceput sa fac si eu. Cand incepe sa-mi tremure piciorul pe frana sau imi simt inima bubuind, imi zic ca nu se va intampla nimic. Asa patesc si cand trag verdeata, dar ii pun pe ceilalti sa ma tina de vorba, sa n-am timp sa ma gandesc :)
    Te-am pupat. Ne citim.

    RăspundețiȘtergere