sâmbătă, 23 mai 2009

Dansez pentru ProTV

"Oricine iubeste dansul si are un vis nobil de indeplinit este asteptat la preselectiile care au loc in toata tara, in perioada 19 – 29 mai."

Asadar, dragi iubitori ai dansului, meregti sa se profite de voi. Si nu numai de voi... ci si de sentimentele celor ce va vor privi si va vor vota.
Am vazut acum cateva luni cam cum decurge o preselectie... niste scene. Intr-adevar, fiecare cu cate-o drama. O mama cu un copil de 7 ani care locuiau intr-un beci... un orfan fara viitor, care venise la preselctie fara niciun ban, dormise pe unde apucase... In fine, povesti impresionante, fiecare in felul ei. Cum sa alegi doar cateva dintre atatea drame, pe care sa le expui la maxim?
Dar pe mine ma intriga la culme faptul ca dramele acestor oameni se profita, iar alegerea lor "pe spranceana" lasa de dorit. Sunt sute de mii de oameni amarati in Romania, iar tu alegi 10 sau cati naiba sunt... In plus, expui dramele astea la televizor, in prime-time... pentru ca lumea sa le vada si sa ce, pana la urma? Sa aleaga intre a fi alaturi cu sufletul de un tanar care vrea o proteza ca sa poata sa mearga sau de un copil care vrea o operatie in strainatate? Sa tinem cu o mama care nu vrea sa-si mai creasca copilul intr-un beci, sau cu o tanara al carei sot e paralizat? Nu vi se pare ca e strigator la cer? Ca e culmea nesimtirii sa pui oameni sa voteze care drama e mai drama? In fond, lumea alege cu sufletul... nu dupa cum danseaza aia. Voteaza lumea impresionata sau rudele fiecaruia din echipele alea.
Desigur, o sa ziceti ca pana la urma fiecare echipa, chiar daca iese din concurs, e ajutata intr-un fel... Cat iau? 5.000-10.000 de euro? V-ati gandit vreodata cat costa 30 de secunde de publicitate in prime-time? Vineri, la 20:00??? Pro TV asigura premiile alea doar dintr-un calup de publicitate. Asta daca premiile alea nu vin din donatii sau sponsorizari, iar firmele care doneaza, isi fac publicitate si ele. V-ati intrebat cati bani isi ia Banica Junior? Mult mai mult decat amaratii aia. E un fel de teledon cu profit enorm pentru Pro TV, in care sunt exploatate niste drame, in care se profita de mila telespectatorilor, care telespectatori sunt pusi sa aleaga intre niste blestemati ai soartei.
Chiar nu sunt alte modalitati pentru a ajuta acesti oameni? Statul asta e chiar atat de impotent? O.N.G.-urile, fundatiile (care sunt mii) sunt chiar atat de inutile?

Mergeti la preselectie, dragi romani batuti de soarta! Dansati pentru profitul enorm al Media Pro, expuneti-va povestile pe bani, pentru ca altii sa profite de pe urma lor... sa profite de credulitatea si solidaritatea celor ce va privesc. Veti fi intre primii 10 romani batuti de soarta, alesi pentru a va fi rezolvate probleme. Cu bani. Cu bani care inseamna mult prea putin pe langa cat se castiga de pe urma voastra. Dar in atare situatie, nu mai e vorba de demnitate, nu? Nu mai e vorba de principii. Primeaza scopul, primeaza banii.

Asa ca haideti dragi conationali, sa privim drame. Papusi in sfori care danseaza pe bani. Sa plangem alaturi de ei, sa-i compatimim, sa-i votam, sa donam bani. Ca pana la urma, catre amarati doneaza tot amaratii.

Va amintiti de filmul "Filantropica"? Unii poate nu l-ati vazut. .. eu l-am vazut de vreo 10 ori. Am scenariul pe desktop.
Am sa citez in incheiere cateva din replicile lui Don Pepe zis Puiut, interpretat genial de Gh. Dinica:

"Trei mii de dolari. Aşa ceri tu trei mii de dolari? După câte lucruri te-am învăţat? Daţi-mi?! [...]
(exasperat)
Are nevoie... Te las corigent, dom' profesor! Pune mâna şi revezi materia aia-n urmă! Vino la
mine şi impresionează-mă. Emoţionează-mă, stoarce-mi o lacrimă... Vorbeşte-mi de săraca
fetiţă cu chibrituri pe care vrei s-o ajuţi: ce-i lipseşte ei? O blăniţă, un apartamenţel? [...]
Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primeşte pomana! Fii profesionist, ce Dumnezeu!"

"
Vă e milă, nu-i aşa? Vă e milă de jigodia asta mică şi stricată, de scursoarea asta, de gunoiul ăsta de cartier...
Vă e milă?... (şi cu un zâmbet sardonic) V-am luat banii!"



3 comentarii:

  1. ati vazut filmul "Si caii se impusca, nu-i asa"?
    de ce exista astfel de emisiuni? nu vreau sa fac psihologie de 2 bani, dar nu pot sa nu remarc si un alt aspect, in afara de bani. astora le face placere sa umileasca!!! sa-i vada pe amarati cum intra-n pamant ca trebuie sa explice cu lux de amanunte cam ce inseamna sa n-ai maini, cam cum se scarpina ei in situatia asta, cam ce zic copiii la scoala ca scriu cu piciorul, cam cum isi strang ei iubita in brate, daca s-ar putea, sigur prezentatorul (de regula o ea imbracata cu o rochita primita moca de la nush ce creator) si-ar satisface si curiozitati mai kinky (de ex, cum se masturbeaza omul fara maini). nici macr toti banii din lumea asta nu pot sterge umilinta aia de cateva minute!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A

    RăspundețiȘtergere