duminică, 3 mai 2009

O exceptie

Intr-un mare interes de serviciu, aterizez la "Institutul de boli infectioase Matei Bals", pe o caldura mare si cu greu scapat dintr-un trafic infernal. Ala de la poarta vede crucea (ca am o cruce rosie lipita pe parbriz, ceea ce inseamna ca am acees in spitale) si deschide poarta. Ajung intr-un loc unde se parcheaza, dar na... ocupat peste tot. Si cum ma gandeam eu, cum ma uitam eu iscoditor prin jur... vad pe unu' imbracat in visiniu. Venea la mine. Imi zimbaste laaarg si zice "Da!". Acel "Da" a insemnat mult mai mult. Omul parea ca prin acel "Da" a vrut sa spuna "Da, ti-ai dat seama. Azi am mancat oua, salata verde, etc". Se observa... se citea pe dintii lui meniul de pranz.
- Da!
- Da ce?
- Da... ce faceti aici?
- Merg la o doamna doctor.
- La cine? Ca sa stiu ce sa...
- Aici la dermatologie... stau 10 minute.
- Si ce cautati?
- Pai n-auzi dom'le ca...
- A... un loc de parcare!
(Sa mori tu... ti-ai dat seama! eram cu masina-n mijlocul drumului si cautam vreo pista de aterizare).
- Da... vreau sa si parchez.
- Haideti ca am ceva... o sa fac o exceptie.
Ma trage omu' undeva... blochez un Ford, da' ma gandesc ca stie omu' ceva de ma pune acolo. Si daca a facut omu' o exceptie, ma scarm de marunt prin buzunare (aia de 10 si 50 de bani sunt la indemana, pentru aia de spala parbrize). Dar el merita UN LEU! Ies cu leu', asta vine langa mine: "-Am facut o exceptie pentru dumneavoastra". Si-a luat leu'.
Ies dupa 5 minute... iar dau de el:
- Plecati?
- Da. (Da si leu' inapoi, 'tu-ti gura ma-tii - zic in gand)
Si-a agatat-o pe una. S-o bage-n locu' meu. O blonda c-un Mercedes. Aia cat i-o fi dat?

Na... daca il mai gasesc data viitoare, ii mai dau un leu. Doi lei i-or ajunge sa-si cumpere un pachet de Orbit.

3 comentarii:

  1. hai sa-ti dau un exemplu de exceptie in sens invers. cam ce-am patit eu de curand. la o masa cu mai multi cunoscuti, unu' din ei: sapt asta e ziua mea!!! pe tine te invit, pe tine te invit, pe tine te invit, pe tine NU... =)) =)) (pe mine nu!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Habar n-am cine esti si cum esti... dar treaba e incredibila... chiar nu pot sa cred. Deci... nu poti fi atat de "de cacao" incat sa faci chestia asta cu "pe tine NU!"... Hai ca m-ai amuzat si siderat simultan :)

    RăspundețiȘtergere
  3. omule, te asigur ca nu-s nici scarface, nici multa sa-i ocup omului casa, nici n-am reputatie ca borasc pe invitati... cred ca nu ma simpatiza =)), tocmai ce ne contraseram pe un subiect de cacat

    RăspundețiȘtergere