miercuri, 3 iunie 2009

In culori

"Ieri am zburat printre nori
Te-am pictat in culori
Si ti-am dat dragostea."
... era o piesa de la Akcent.

Acum cateva zile stateam cu amicul meu Adi (auto-intitulat "glugah"), si fiindca la om nu era curent (am urcat 10 etaje pe intuneric bezna), stateam de vorba din lipsa de ocupatie. Si-a venit vorba de niste filme vechi ( It's a wondeful life, Casablanca, The Bridge on the River Kwai, 12 Angry Men, The Maltese Falcon, etc) la care ma tot uit eu in ultima vreme. Acuma... unele color, altele nu. Cica sunt si filme vechi alb-negru, "colorate" in vremurile noastre. Nu stiam...
Si-asa mi-aduc aminte de geamul lu' Ducşe. Am vorbit despre el intr-o postare anterioara (Oldies part 1) - mancator de corcoduse cu sare, constructor de cazemate, karatist de ocazie, fan al filmelor commando si al celor cu ninja, şahist amator (dar bun)... plus alte preocupari si indeletniciri specifice varstei.
Eh... si Ducşe asta, inainte de '89 avea si el (de fapt ai lui), ca noi toti dealtfel, un televizor alb-negu (Saturn?). In fata televizorului asta, era un geam... iar geamul fixat destul de bine in ceva. "Ceva"... adica doua chestii care-l tineau drept, la vreo 1-2 cm in fata ecranului. Geamul asta era colorat ca un curcubeu... cam cum se face motorina in apa... dar cred ca mai mult a curcubeu aducea. Si-ti dai seama ca(,) copilul Ducşe vedea colorat la televizor alb-negru. In curcubeu, dar ce mai conta? ... cand noi toti ceilalti vedeam doar alb, negru si "n" nuante de gri. Nu prea avem nici noi ce vedea, da ce ma conta?
Dar, cum nu te pui cu natura, se intampla ceva neprevazut: in mai 1990, se cutremura pamantul cu 6,7 grade pe Richter. Atunci s-a dovedit ca geamul colorat nu era atat de bine fixat. Noroc ca la putin timp dupa, a putut lumea sa-si achizitioneze teevizoare color.
Si-uite-asa cu Ducşe si geamul lui colorat in curcubeu din fata televizorului.


Altceva...
Am fost la revizie. Aia zic ca placutele de frana sunt uzate la maximum, si ca or sa incepa sa "manance" din discuri. Si s-a sunat la firma, dar cineva n-a fost de acord cu inlocuirea. M-au pus sa semnez ca am luat la cunostinta faptul ca baietii din service "Nu recomanda a se circula cu autoveh.". E bine ca inca ma tin franele, desi scartaie ca masinile de pe linia 101.
"Mersul pe jos e periculos"... da' face si picior frumos ;)

M-am invatat sa pun si cate-un clip in postarile mele. Astazi avem in program un baiat din Brazilia, pe numele lui de scena "Thaide"

3 comentarii:

  1. cam off topic, da' fac o anemica legatura cu litera, nu cu spiritul postului tau: filmele... ca spuneai de filme alb-negru, unul dintre cele mai tari (daca nu chiar cel mai tare) e PERSONA (Ingmar Bergman regizor); si unul din filmele de top 3 pt mine (color) - A CLOCKWORK ORANGE, un film in care s-au intalnit 2 genii: Kubrick si Malcom McDowell!!
    Si acu' on topic: am avut tv alb-negru pana acum 3 ani!:)) (eu am 29) din 2 motive: refuza sa se strice si nu imi trebuia color pur si simplu pt ca, acu dupa ce am intrat totusi in randul lumii, realizez ca eu niciodata nu-l percepusem alb-negru :) serios, nu am fost marcata de diferenta, am fost uimita sa constat ca filme pe care le-am vazut la tv-ul meu vintage aveau aceleasi culori revazute la color :). e drept, am fost marcata de o diagonala mult mai generoasa la asta tanar :))
    PS: inca functioneaza tv-ul alb-negru, nu ma-ndur sa-i dau drumul sa se odihneasca-n pace:))
    PS bis: azi am primit un mail-reclama cu urm subiect "monstra design jpg". intr-un moment de lipsa de activitate si ceva stare ciudata am facut ce n-as fi facut in veci in mod normal - am dat reply "probabil ati vrea sa reconsiderati subiectul mailului... atentie, nu primim poze cu sotiile dvs!". mi-a parut rau dupa aia, poate omu' e vorbitor de latina si ma gandesc ca "monstra" vine de la "monstrare"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ela... nu stiu daca iti propui, da' esti funny rau :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca mergi ca nebunu e si normal sa iti termini placutele de frana... Si referitor la nea asta Ducşe, uite o dovada de ingeniozitate romaneasca!

    RăspundețiȘtergere