joi, 30 iulie 2009

Ceva pentru parcare la baietii?

Cred ca ce-am sa zic eu aici... e o problema generala. O chestie care va fute pe toti la cap, icre, whuteva... Dar na, o scriu fiindca au sarit dracii din mine ca samburii din lubeniţa.
Aseara ma trezesc pe la 22:00 (dormeam de pe la 19:00), intr-un mod extrem de neplacut: aveam de dat bani. Pula mea, la toti ni-i greu, la toti ne e naspa cand avem de dat bani. Era deja tarziu, ma grabesc sa ma spal, sa ma imbrac... sa nu uit banii...
Trebuia sa ajung la Goblin/Arcade sau ce mai e prin zona strazii Smardan (centru vechi). P-acolo prin zona, greu gasesti loc de parcare. Dupa Tortilla, e un fel de parcare, in care colcaie niste gasti de puradei. N-am vrut s-o las acolo ca e bezna si astia cer mereu "bani de un suc". Ma fut in sucu' loc, asadar. Ajung la pod, intorc... si ma duc sa ma parchez langa Carrefour-ul ala de la Unirea. Acolo, aceiasi corbi, rasa dracului. Doar ce parchez, si vine un cioroi d-asta la mine, cica s-o dau mai in fata putin. Da' cine pula mea esti ma tu sa-mi zici mie cum sa fac? Ca daca mi se scoala, pot s-o las si-n intersectie, c-asa vreau eu. Problema mea, nu? Cu Politia, ADP-ul si cine s-o mai ocupa de astea... Ma conformez, ca ma grabeam al dracului de tare. Ies si plec grabit unde-aveam treaba, ca omul (creditorul - recte omu' meu Rață) zicea ca vrea sa plece si el acasa. Incepe un dialog (90% monolog, ce-i drept):
- Barosane... auzi...
- N-am marunt (nu m-a auzit - chiar n-aveam)
- Ce faci sefule, acuma nu mai auzi?
- ....
- Barosane, ceva aicea pentru parcare la baietii?

Sa te duci dracului cu rasa ta de nomad imputit, paduchele pizdii.
Faza e ca dupa vreo 100 de metri m-a apucat panica. "Frate, astia sigur or s-o zgarie. Sun la Politie". Dar ratiunea nu m-a lasat. Si de ce m-ar fi lasat? Ce faceam? Sunam la 112... aia ma intrebare care e problema, apoi mi-ar fi facut legatura cu ala de la sectie. Ala - un plictisit, probabil s-o fi si uitand la vreun film sau la stiri cu pizde goale pe Sport.ro... ar fi zis ca trimite un echipaj, trimitea pula. Si daca trimitea, veneau aia, luminau in rosu si albastru si plecau. Chiar vrei sa cred ca Politia Capitalei nu stie ca ciorile astea percep "taxa" de parcare? La Spitalul Universitar, pe Splai intre Piata Unirii si Calea Victoriei, dincolo la Hotel Horoscop... si in multe alte locatii centrale, unde chiar e criza de locuri de parcare. Adica astia sunt un fel de mic "Parking Dalli" (multa muie si astora), la care tre' sa cotizez pentru ca imi face semn ca e loc liber?
Pai... 1. D-aia merg incet, ca sa ma uit cu atentie; si 2. daca cumva il ratez, masina mea merge si in marsarier... adica da in pula mea cu spatele... merge si inapoi gen.

Raspunsul framantarilor mele... raspunsul dat de alter-ego-ul meu... e ca Politia stie, pe Politie o doare-n pula ei cea mica, pula pe care o freaca vartos cu bratul lung al legii. Si fiindca am dat mass-message pe messenger sa stiu cine zice versu' de ma jos... tre' sa-l scriu... "Braţul lung al legii ma cam pipaie pe şliţ" - Vexxatu' Vexx in '99, in piesa "MC Karaoke" a lu' "Methadon 3000". O gasiti pe youtube. Azi am altceva in plan pentru piesa zilei. Dar asta dupa concluzii.

Concluzia e ca... de fapt sunt mai multe:
1. Poti sa cotizezi 2-3 lei la fiecare parcare si sa stai chillax ca un fraier.
2. Poti sa nu cotizezi si sa stai cu morcov. Si daca vrei sa dai bataie, cui i-o mai dai?
3. Poti sa suni la Politie si sa nu se intample nimic. Ba chiar nu mai tre' sa stai cu morcov ca ti-o zgarie... adica nu tre' sa mai ai dubii gen. Ti-o zgarie sigur.
4. Poti sa parchezi la 2 kilometri de locul unde ai treburi. Si-atunci de ce pula mea te-ai mai dus cu masina?
5. Sper sa se trezeasca cineva sa anihileze complet rasa asta tiganeasca. Am avut unu' si l-am executat in '46.
6. Politia Capitalei (Politia Romana in general) o sa si-o frece in continuare cu acelasi libido. O sa mai apara pe la TV purtatorul de cuvant Cristian Ciocan si sa ne abureasca... sa ne roage ca atunci cand vedem parcagii d-astia negrii sa sunam la Politie. Ca sa ce? Politistii isi iau partea. Bag mana-n smoala. Si cum ar zice omu' meu Menthoru... "Hai sictir! Politia Romana"


Piesa rezervata ca masa la Bamboo e una ce-o ascult cu mare placere de vreo 2 zile. E Das Efx, e oldschool, e tare... e de pe al doilea album al trupei - Straight Up Sewaside - lansat in 1993. Auditie placuta si vedeti unde parcati. Nu de alta, dar sa n-ajungeti in Afumati la ADP.

DAS EFX - Check It Out

10 comentarii:

  1. Ai un stil de a povesti foarte misto!
    Iar in ceea ce priveste parcarea-nu am permis,deci nu comentez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nikol... mersi, dar am sa te rog sa scuzi limbajul in caz ca te-a deranjat. Daca te uti la alte postari, nu-i nici macar un cuvant trivial.
    Mereu ma exprim natural... si cand am nervi sunt vulgar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai mai exact un stil de a spune lucrurilor pe nume. Diferentele dintre tine si multi altii care scriu pe bloguri sunt:
    1. pui cratime si doi "i" acolo unde e cazul
    2. iei atitudine chiar daca o faci doar in cuvinte. Fie ca vrei sau nu, blogul tau e ca un fel de jurnal partial subiectiv al situatiei actuale din tara noastra. Intr-o exprimare pupincurista as spune ca esti varianta actuala & hip-hop a lui Caragiale. Imi statea de mai mult timp pe limba sa iti scriu asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu aveam o strofa "caragialistica" asa... n-aveam de gand sa fac vreo piesa... faza e ca am uitat-o. Poate o pun pe vreun beat candva, daca mi-o aduc aminte.
    Tu esti din Sibiu, nu? O singura Silvana stiu... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar ce te face sa crezi asta?Nu m-a deranjat,din contra!Imi place ca esti direct.Imi plac oamenii sinceri,care spun verde in fata ce au de zis.
    Eu,cand am nervi multi-foarte multi,incep sa plang.In general sunt calma,iar la injurat si dracuit am experienta 0. :)

    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Busted. Eu sunt. Daca ma chema altfel sigur nu ma mai tineai minte. Daca ajungi vreodata in sb sau cj si n-ai unde dormi, da un semn.( nu e invitatie retorica, e pe bune) Poate iti aduci aminte si strofa candva, chiar sunt curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. tragica situatia, comic povestitoru' si Das Efx este cacatul! :)) blog up!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Silvana... tin sa te-anunt ca am gasit versurile alea intr-un mail... trimis de mine catre mine in 10.12.2006 :)) Le-am gasit si le-am imbunatatit pe ici pe colo, anume in partile esentiale. Poate-o si inregistrez :) "Degeaba" ii pusasem numele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit si postul referitor la fiarele vechi :) Daca inregistrezi piesa si o canti undeva in Ro pana de Craciun, vin special in Bucuresti :)). Chiar nu credeam ca o mai cauti/ gasesti. Sunt batrane versurile, au doi ani jumate, sigur intre timp ti-ai mai schimbat stilul de a scrie. Na, astept sa inregistrezi versurile, ca sa ma pot simti si eu partasa moral la finisarea unei melodii....macar asa, 1 %.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu le-am dat o singura data,ca nu stiam care e faza,la noi in constanta inca nu e asa criza de locuri de parcare :)) oricum,tare

    RăspundețiȘtergere