sâmbătă, 25 aprilie 2009

Traficantii

Mai jos e clipul unei piese pe care o tot ascult in trafic. In trafic, da... ca despre trafic e vorba, si despre cei implicati in el. Puteti da un "Play" clipului de mai jos, in timp ce cititi ce e si mai jos.





Pentru mine, traficul e cel mai mare factor de stress momentan. Ca mai fac eu prostii, ca fac altii... e enervant oricum. Ieri am fost sa-mi pun bandoul pe portiera din dreapta-fata, ca era furata... si nu mai era acolo; si arata urat.
De Paste am fost la Teleorman, urmand sa ma intorc in a doua zi de Paste. Si asteptai pana pe la 7 jumate (19:30 n.m.), crezand ca s-o mai domoli aglomeratia. Eh, pe dracu'... ti-ai gasit! Se mergea in treapta a doua, dar totusi se mergea. Eh... dar unii au inceput ei sa se creada "mieji" (din Fanta, din nuca) si sa depaseasca(,) coloana pe contrasens sau pe partea dreapta, pe acostament. Intr-o aventura d-asta, cate masini poti depasi? Cat poti merge asa pana iti ingaduie unu' sa revii pe sens? Un kilometru? Doi? Trei? Ce inseamna un avans de 5 kilometri? 10 minute, daca mergi cu 30 kmph. Si tu miezule, ai mers 5 km pe contrasens ca sa ajungi cu 10 minute inaintea mea? La 3 ore... ce poa' sa mai insemne 10 minute? Sau aveai nevoie la baie?
A doua zi (marti adica), vad la stiri ca unul care facea manevra descrisa mai sus, pe ruta descrisa mai sus (Alexandria-Bucuresti)... s-a intalnit cu un camion, ca Scufita Rosie cu Lupul. Si poc!, facura rudele comanda de 4 cruci.

Veneam joi de la Ploiesti... dup-amiaza, cald, oboseala si sictir. Inainte de Otopeni, o masina in fata mea care o tinea la 90 kmph. Pe banda din dreapta, putin mai in fata de asta... unu' care mergea cam la fel. Acuma... ma duc in spatele ei, aproape asa. De vreo cateva ori. Nimic. Incep sa dau flash-uri. De vreo 4-5 ori. Nimic. Abia cand am inceput sa claxonez s-a dat pe banda intai.
Ies din Otopeni, spre aero Baneasa... altu'. 3 benzi. Iar ma bag fix in spate... nimic, iar flash-uri... nimic. Claxoane... nici pe dracu'. Noroc ca s-a facut o bresa pe banda a doua.
Traficantule, daca vrei sa mergi cu 60 kmph, stai in pisca ma-tii pe prima sau a doua.

Paradoxal, dar totusi posibil. In zilele cu soare, vin baietii cu sticluta cu detergent si cu peria aia... de nu mai scapi de ei, aproape te simti obligat. A venit una si zice "Vad ca e curat, dar am copii acasa... tra-la-la". Am lasat-o.
Ma, si ploua intr-o dimineata... si stropi d-aia mici pe parbriz... nasol. Cu lichid si stergatoare, tot ramane jeg mult in parti. Cand colo, la rond la Sudului... baietii nu.
Ba indienilor de la rondu' de la Sudului, de la City Mall, Ferdinand cu Mihai Bravu... iesiti la semafor si cand e innorat, dupa ploaie, astea... ca atunci are omu' parbrizu' jegos.

Vorba zilei: Fix cand ai geamul murdar si-ai mai si ramas fara lichid de parbriz... nu-i gasesti pe spalatorii de parbrize. Si parca vad... ai si rezervorul full si n-ai de ce sa treci pe la vreo benzinarie.

2 comentarii:

  1. Pentru ca tot ai deschis subiectul "trafic", de ce nu mentionezi si de limbajul tau de birjar si de teribilismul cu care conduci ? :P :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Teribilism? Ti se pare :P
    Limbaj? Barem injur cu geamul inchis. Oricum, daca n-as injura, cred ca as fi innebunit demult... Faceam vreo criza, ceva.

    RăspundețiȘtergere