miercuri, 18 februarie 2009

Pars Atra - Mentes Occultae

Ieri s-a intamplat o chestie pe care-o astept de 2 ani. Sau 2 ani si ceva... Nu stiu daca a iesit bine sau prost, important pentru mine e ca a iesit. Se numeste "Mentes Occultae" (Ganduri Ascunse) si am scris la el in astia 2 ani. Dup-aia am pus versurile pe tobe... si-a iesit niste rep (rap, hip-hop ... cum vrei sa-l numesti). Dar e underground... De-aia NU-L RECOMAND (ba din contra): cubberilor, manelistilor, tractoristilor, chiulangiilor, agramatilor, etc. (acum observ ca aceste categorii pot coabita uneori toate intr-o singura persoana).

1. Praefatio. E prefata, evident. Se explica motive... despre "Ce-i mâna pe ei în luptă" (recte pe mine).

2. Deus meus (Dumnezeul meu). Este despre puterea de manipulare a Bisericii in general si a sectelor care se vor oculte. Manipulare in masa... e vorba de marketing si de credulitatea noastra ca specie.

3. Insania doloris (Nebunia suferintei) - e inspirata dintr-un pasaj al lui E. Cioran, pasaj ce poarta titlul de "Lypemania" - termen folosit pentru prima data de Esquirol (in traducerea lui Cioran - "Nebunia suferintei" ). Pasajul introductiv este rostit de actorul Christian Bale in filmul "American Psycho".

4. Interfector perfectus (Ucigasul perfect). Strofele nu-s prea relevante. Important e refrenul. Guvernele super-puterilor ne ascund multe... dupa cum zice si Dr. Bartzen in "Phoenix Lights Secret Technology" (este un pasaj audio in finalul piesei).

5. De amore (Despre Dragoste). In acest episod apare si "Leoaica tanara" a lui Nichita Stanescu, cat si Cupidon/ Eros. Ideea e ca dragostea te pandeste din intuneric, si cand gaseste momentul propice... iti sare la gat.

6. Mentes occultae. Sunt genul de ganduri care nu te lasa sa (a)dormi. Mai ales daca te gandesti ca cel mai mare inamic al speciei umane nu sta ascuns, nu vine din iad, nu vine din spatiu, nici de sub pamant. E chiar omul. Facem experimente atomice, experimente genetice (de ex. killer bees), defrisam, poluam, suntem stressati, bagam dava la vena, ne omoram din cauza ca avem dumnezei diferiti... Ne indreptam cu pasi mari spre autodistrugere. Cum zice si Carl Sagan:
"...an organism at war with itself... is doomed"
Cine e Carl Sagan? http://ro.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan

7. Succubus. E o fata. Un demon. Un oarecare "ideal feminin". Termenul de Succubus tine de cultura medievala si e pomenit de Heinrich Kramer in "Malleus Maleficarum". In colajul de mai jos, sunt cateva interpretari artistice ale acestor demoni. Pasajul introductiv ii apartine actorului Mikey Rourke, in filmul "Sin City". Colajul: http://www.youtube.com/watch?v=VhzMNSGvdso

8. Post Mortem. Am pretentia (marea pretentie! ) sa sustin ca e un melanj de stiluri; ale poetilor mei preferati: Macedonski si Bacovia. Apare acolo si numele unui volum de Arghezi... doar pentru ca mi-a placut cum suna. Important mi se pare "pastelul" din prima strofa si motivul "discursul viermelui":
Al. Macedonski:
,,A! iată, zice unul, e omul ş-a lui fală...,
Priviţi-i slăbiciunea sub piatra mormântală,
Şi el a fost în lume întâiul dobitoc!
Mânca pe celelalte ca lupul într-o turmă...
Mâncat va fi acuma de cele de pe urmă;
Loc viermilor să intre!"
Şi viermii-avură loc...


9. Colligatum
"COLLIGÁTUM s.n. Scriere legată împreună cu altele în acelaşi volum. ♦ Volum care reuneşte mai multe lucrări diferite; colegat. [<>Exitus (iesirea). Concluzii... ideea de ansamblu a celor de mai sus.

11. XIII (e Bonus Track, pentru ca nu se incadreaza in peisaj). E despre "13-15 iunie 1990". I-am pus titlul de "13". Multumesc pentru "asamblarea imaginilor", baietilor din Grupul de actiune "Noii Golani". http://www.youtube.com/watch?v=Shi4Wr5n-pc&feature=related



No Mo' [Pars Atra / KaTaNa] - 2008
10 octombrie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu