miercuri, 18 februarie 2009

Tarzan

Ora 13. Si-un sfert. Ies din "magazinul din colt". De la A.C. la caldura. Desfac pachetul de tigari. Fumatorii mor mai tineri. Desigur. Misto poza.
- Baaaa... va f*t pe toti... aaaarrrgh...
- Noroc, Tarzane... ce faci?
- ... ^%#$#*& ... sunt rupt.
- Vad. Hai ca stiu ca vrei o tigara.
- Da. Saru'mana... auzi... du-ma si pe mine cativa metri, ca nu mai pot, sa mor io...
Nu l-am dus. Ma grabeam rau.
Arata mai batran, dar cred ca are undeva intre 50 si 55. Tarzan e un personaj colorat al orasului in care am crescut; al cartierului, sa zicem. Il stiu de vreo 15 ani. Nu e violent, dar cand se aporpie de tine, duhneste ingrozitor. Incerca acum 15 ani sa fie "cuceritor". Facea declaratii de amor "ragazze"-lor care treceau pe strada. Chiar stia cateva cuvinte in italiana. Se certa cu personaje imaginare. Inventa injuraturi la care nu te puteai gandi. Cel putin eu, la 10-11 ani cat aveam atunci. Era genul ala de care radeau copiii. Dar el nu se supara... radea. Acum nu prea mai sunt copii pe-acolo. Sau daca sunt, stau in casa la PC probabil.
A fost si "agent in intersectie". In mai multe intersectii. Batzul lui pe post de "baston refrectorizant" incerca sa dirijeze soferii care nu se supuneau. A fost de toate. Dar mai 'nainte de toate, a fost "Tarzan". Usor de inteles "de ce Tarzan". Aproape de coma alcoolica, el a inteles cel mai bine ca strada e o jungla. Iar oamenii... animale care nu il intelegeau, sau il intelegeau doar partial.
Merg din ce in ce mai rar in orasul in care am crescut... calc din ce in e mai rar asflatul in care imi juleam genunchii... multe s-au schimbat. Dar Tarzan inca urla neinteles in mica lui jungla urbana. Cat o sa-l mai tina ficatul...

Si fiindca Tarzan vorbea cu "raggaze" de pe strada si le zicea "Ti amo" si "Ciao, bella"... ma facea sa ma gandesc la Celentano sau Rocco Granata... Azi il aleg Rocco: Marina




28 iulie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu